De cursus in het kort:

Maak boekhouden tot een feestje
Leren wanneer het jou uitkomt
Duidelijke uitleg in simpele taal
Zelfstandig aan de slag met videolessen

Volg de online cursus De kilometervergoeding in Moneybird!

In de Durftevragen over Moneybird Facebook groep ontstond al wel eens een mooi gesprek over het zakelijk betalen van parkeerkosten die gemaakt waren tijdens een zakelijke meeting. De ondernemer vond dat wel zo eerlijk, de kosten waren tenslotte gemaakt in het kader van de onderneming. Toch werd er terecht door een adviseur gevraagd of het om een zakelijk of privé vervoermiddel ging. Zakelijk betalen van de kosten mag, daar is niets mis mee en simpel te beantwoorden. Maar de regels van het verwerken van de parkeerkosten in de administratie is iets minder simpel.

Kort door de bocht: het aftrekken van uitgaven van de inkomsten voor een privé vervoermiddel is niet toegestaan. Deze kosten betalen met een zakelijke rekening mag wel, maar deze afschrijvingen worden gezien als een privé opname (Onttrekkingen [naam] of RC [naam]). Gelukkig kun je wel een vergoeding krijgen voor de zakelijke kilometers die je rijdt en daarmee worden alsnog de kosten indirect zakelijk verwerkt.

 

“Die parkeerkosten, dat corrigeert m’n boekhouder wel.”

Net zoals de ondernemer in de groep kun je er voor kiezen om alle vervoerskosten die je zakelijk betaalt te verwerken in de administratie, maar veel nut heeft dat dus niet. Aan het einde van het jaar worden deze kosten door je boekhouder gecorrigeerd en zal er alsnog een kilometervergoeding verwerkt worden. Ik vind dat zonde van de dubbel gemaakte tijd en de onnodig hogere kosten van de boekhouder! Daarom heb ik de online cursus De kilometervergoeding in Moneybird gemaakt waarbij ik niet alleen uitleg geef over hoe je de vergoeding kunt verwerken, maar ook dieper inga op de boekhoudkundige werking. Zo kun je zelfverzekerd aan de slag!

 

Kan ik even voorproeven?

Ja, je kunt direct gratis starten met een proefles: Les 1 – Waarom ga ik de kilometervergoeding toevoegen en hoe dan?
Hierdoor krijg je een goede indruk van de workflow van de cursus.

 

Hoe lang duurt de cursus?

Je kunt direct beginnen met de cursus. Mijn advies is om een half uur te reserveren, zodat je genoeg tijd en ruimte hebt om direct met de cursus mee te doen. De tijdsduur van de cursus is afhankelijk van jouw eigen tempo.
De cursus bestaat uit 5 lessen en de extra’s. Deze vijf lessen worden begeleid met video’s, waarbij de uitleg ook als platte tekst onder de video staan. De tijdsduur van de video’s worden achter de lessen getoond bij de inhoudsopgave.

 

Is deze cursus ook geschikt voor een BV?

Deze cursus is gericht op ondernemers met een eenmanszaak of vof, maar is ook goed te volgen voor bijvoorbeeld een DGA (directeur groot aandeelhouder) met een BV. Er is een extra les met aanvullende informatie voor ondernemers met een BV.

 

Wat als ik iets niet begrijp en vragen heb?

Je kunt onder elke les apart je vragen kwijt en ook op het Durftevragen over Moneybird-forum hier op Soofos. Je mag ook altijd gebruik maken van de Durftevragen over Moneybird Facebook groep.

 

Zijn de kosten van deze cursus zakelijk aftrekbaar?

Ja, de kosten zijn zakelijk aftrekbaar en kun je koppelen aan de categorie Administratiekosten.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Moneybird Expert Angeline

Ik ben Angeline, Moneybird expert voor de ondernemer die met plezier zelf online wil boekhouden. Met dit online boekhoudpakket kun je met plezier en zonder stress zelf je eigen administratie bijhouden. Een ervaring die ik beleef sinds 2010 en graag met andere ondernemers wil delen, door ze persoonlijk stap voor stap te begeleiden.

Bekijk meer cursussen van Moneybird Expert Angeline →

Cursusoverzicht

Waarom ga ik de kilometervergoeding toevoegen en hoe dan?PROEFLES 00:02:00
Welke instellingen heb ik nodig en wat moet ik doen? 00:03:00
Wat is memoriaal en wanneer gebruik ik het? 00:03:00
Hoe voeg ik een memoriaal toe en wat moet ik invullen? 00:03:00
Hoe gebruik ik het memoriaal voor de kilometervergoeding? 00:05:00
Extra – slimme tip 00:00:00
Extra – note voor BV’s 00:00:00

Reviews

5

5
1 beoordelingen
 • 5 Sterren1
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Doe jezelf nooit meer tekort

  5

  Lekker duidelijk, stap voor stap uitgelegd. Heel geschikt voor wie het nu eindelijk wel eens goed wil doen. Doe jezelf nooit meer tekort, maar gebruik deze lessen. Het is erg handig dat je ze steeds weer terug kunt kijken.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.