De kilometervergoeding in Moneybird

Ondernemer onderweg met eigen vervoer? Leer de kilometervergoeding benutten. In deze cursus ontdek je wanneer je er recht op hebt, leer over administratieve trucs en alles over btw-teruggave.
 • Beginner
 • 7 Lessen
 • 16min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Maak boekhouden tot een feestje
 • Leren wanneer het jou uitkomt
 • Duidelijke uitleg in simpele taal
 • Zelfstandig aan de slag met videolessen

Volg de online cursus De kilometervergoeding in Moneybird!

In de Durftevragen over Moneybird Facebook groep ontstond al wel eens een mooi gesprek over het zakelijk betalen van parkeerkosten die gemaakt waren tijdens een zakelijke meeting. De ondernemer vond dat wel zo eerlijk, de kosten waren tenslotte gemaakt in het kader van de onderneming. Toch werd er terecht door een adviseur gevraagd of het om een zakelijk of privé vervoermiddel ging. Zakelijk betalen van de kosten mag, daar is niets mis mee en simpel te beantwoorden. Maar de regels van het verwerken van de parkeerkosten in de administratie is iets minder simpel.

Kort door de bocht: het aftrekken van uitgaven van de inkomsten voor een privé vervoermiddel is niet toegestaan. Deze kosten betalen met een zakelijke rekening mag wel, maar deze afschrijvingen worden gezien als een privé opname (Onttrekkingen [naam] of RC [naam]). Gelukkig kun je wel een vergoeding krijgen voor de zakelijke kilometers die je rijdt en daarmee worden alsnog de kosten indirect zakelijk verwerkt.

 

“Die parkeerkosten, dat corrigeert m’n boekhouder wel.”

Net zoals de ondernemer in de groep kun je er voor kiezen om alle vervoerskosten die je zakelijk betaalt te verwerken in de administratie, maar veel nut heeft dat dus niet. Aan het einde van het jaar worden deze kosten door je boekhouder gecorrigeerd en zal er alsnog een kilometervergoeding verwerkt worden. Ik vind dat zonde van de dubbel gemaakte tijd en de onnodig hogere kosten van de boekhouder! Daarom heb ik de online cursus De kilometervergoeding in Moneybird gemaakt waarbij ik niet alleen uitleg geef over hoe je de vergoeding kunt verwerken, maar ook dieper inga op de boekhoudkundige werking. Zo kun je zelfverzekerd aan de slag!

 

Hoe lang duurt de cursus?

Je kunt direct beginnen met de cursus. Mijn advies is om een half uur te reserveren, zodat je genoeg tijd en ruimte hebt om direct met de cursus mee te doen. De tijdsduur van de cursus is afhankelijk van jouw eigen tempo.
De cursus bestaat uit 5 lessen en de extra’s. Deze vijf lessen worden begeleid met video’s, waarbij de uitleg ook als platte tekst onder de video staan. De tijdsduur van de video’s worden achter de lessen getoond bij de inhoudsopgave.

 

Is deze cursus ook geschikt voor een BV?

Deze cursus is gericht op ondernemers met een eenmanszaak of vof, maar is ook goed te volgen voor bijvoorbeeld een DGA (directeur groot aandeelhouder) met een BV. Er is een extra les met aanvullende informatie voor ondernemers met een BV.

 

Wat als ik iets niet begrijp en vragen heb?

Je kunt onder elke les apart je vragen kwijt en ook op het Durftevragen over Moneybird-forum hier op Soofos. Je mag ook altijd gebruik maken van de Durftevragen over Moneybird Facebook groep.

 

Zijn de kosten van deze cursus zakelijk aftrekbaar?

Ja, de kosten zijn zakelijk aftrekbaar en kun je koppelen aan de categorie Administratiekosten.

Over de instructeur

Ik ben Angeline, Moneybird expert voor de ondernemer die met plezier zelf online wil boekhouden. Met dit online boekhoudpakket kun je met plezier en zonder stress zelf je eigen administratie bijhouden. Een ervaring die ik beleef sinds 2010 en graag met andere ondernemers wil delen, door ze persoonlijk stap voor stap te begeleiden.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Lekker duidelijk, stap voor stap uitgelegd. Heel geschikt voor wie het nu eindelijk wel eens goed wil doen. Doe jezelf nooit meer tekort, maar gebruik deze lessen. Het is erg handig dat je ze steeds weer terug kunt kijken.

28Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 14 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.