Beurs beginners – Alles wat je moet weten om veilig en effectief te beleggen

Patrick · 28 Juni 2024
Leer de basis van beleggen: Ontdek hoe je veilig en effectief kunt investeren in aandelen en crypto, en pas eenvoudige strategieën toe voor passieve groei. Perfect voor iedere Beurs Beginner die wil starten met beleggen.
 • Alle niveaus
 • 34 Lessen
 • 5u 32min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Krijg een begrip van de aandelen en cryptomarkt
 • Leer waarom en hoe investeren werkt
 • Leer hoe je veilig je accounts opzet en hoe exchanges werken
 • Leer simpele strategieën op passief te investeren

Cursus inhoud

Vouw uit

Beurs beginners – Alles wat je moet weten om veilig en effectief te beleggen

Of je nu helemaal nieuw bent in de wereld van beleggen of gewoon een opfrissing nodig hebt, deze cursus is voor jou gemaakt. We nemen je stap voor stap mee, zodat je met vertrouwen kunt beginnen aan je beleggingsreis.

Wat is beleggen?

Beleggen is simpelweg het investeren van geld met de verwachting dat dit in de toekomst meer waard wordt. Dit kan door het kopen van aandelen, obligaties, cryptovaluta of andere financiële producten. Het doel is om jouw geld voor je te laten werken, zodat je op lange termijn een mooi rendement behaalt.

Beleggen geeft je financiële vrijheid

Stel je voor dat je niet langer afhankelijk bent van alleen je salaris om financieel vooruit te komen. Door te leren beleggen, geef je jezelf de tools om financiële vrijheid te bereiken. Beleggen kan je helpen om grote financiële doelen te bereiken, zoals het kopen van een huis, het opbouwen van een pensioen of het realiseren van dromen zoals reizen of een eigen bedrijf starten.

Hoe moet je beginnen met beleggen?

Beleggen kan overweldigend en ingewikkeld lijken. Er zijn zoveel termen, strategieën en platformen dat je misschien niet weet waar je moet beginnen. Deze cursus neemt die angst weg door jou precies te laten zien wat je moet doen, stap voor stap. Geen ingewikkeld jargon, maar duidelijke en begrijpelijke uitleg. Je leert hoe je veilig je accounts opzet, hoe je verschillende beurzen en platformen gebruikt, en hoe je strategieën toepast die voor jou werken.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die wil beginnen met beleggen maar niet weet waar te starten. Of je nu jong bent en net begint met werken, of al wat ouder en op zoek bent naar manieren om je geld te laten groeien, “Beurs Beginners” is voor jou. Geen voorkennis vereist – we beginnen bij de basis en bouwen langzaam op naar meer geavanceerde onderwerpen.

Wat kun je verwachten van deze cursus?

Starten met beleggen

We beginnen met de basisprincipes. Je leert waarom beleggen interessant is, hoeveel je kunt verdienen, en hoe je onnodige verliezen voorkomt. We behandelen ook het verschil tussen beleggen en traden, en geven je praktische tips voor als je winst of verlies maakt.

Starten in de Cryptomarkt

Cryptovaluta zijn hot, maar ook riskant als je niet weet wat je doet. Daarom leer je bij ons de belangrijkste termen, hoe je veilig je crypto bewaart, en hoe je bekende exchanges zoals Bitvavo, ByBit, KuCoin en MEXC gebruikt. We leren je ook hoe je orders plaatst en je risico’s beheert.

Starten in de aandelenmarkt

Aandelen zijn een klassieker in de beleggingswereld. In deze module leer je de basis van aandelen, hoe je brokers kiest, en de voordelen van aandelen. We behandelen ook specifieke onderwerpen zoals investeren in goud, dividenden, en ETF’s (Exchange Traded Funds).

Simpele strategieën om passief te beleggen

Tot slot geven we je eenvoudige, maar effectieve strategieën die je kunt toepassen met minimale tijdsinvestering. Denk aan een startsportfolio voor crypto, DCA (Dollar-Cost Averaging), en strategieën voor ETF’s en goud. We leggen je ook uit wat het verschil is tussen actief en passief beleggen, zodat je zelf kunt kiezen wat het beste bij jou past.

Klaar om te beginnen?

Beleggen kan een krachtige manier zijn om je financiële doelen te bereiken, en met “Beurs Beginners” heb je alle kennis en tools in handen om succesvol te starten. Schrijf je vandaag nog in voor deze cursus en zet de eerste stap naar een toekomst vol financiële mogelijkheden. Begin nu en ontdek hoe effectief beleggen kan zijn!

Over de instructeur

Patrick

2 Cursussen

Bij WhatsNext Community geloven we in de kracht van financiële educatie en de impact die het kan hebben op het leven van mensen. Wij zijn er trots op een van de grootste communities van Nederland en België te zijn, waar we hoogwaardige diensten en een betrokken omgeving bieden om onze leden te helpen groeien en succesvol te worden in de financiële wereld.

Ik ben Patrick Jongeneel, Co-Founder. Sinds mei 2021 help ik mensen de wereld van technische analyse te verkennen, door ideeën en educatie op een begrijpelijke en informele manier te presenteren. Mijn passie ligt bij investeren, blockchain en cryptocurrency, en ik ben toegewijd aan het opbouwen van een ondersteunende investeringsgemeenschap.

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Het is alvast een goede basis om te gaan beleggen, dank daarvoor! De links die vermeld worden in de video’s missen heel vaak, dus dat is een flinke misser en jammer.
  Stefan geeft heel rustig en duidelijk duiding, Patrick is een waterval die ik soms amper begreep…

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 8 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.