De cursus in het kort:

Hoe je mails, formulieren en lijsten opbouwt in ActiveCampaign
Hoe je automatisch opvolging geeft aan je e-mailsubscribers
Hoe je automatisch whitepapers kan toesturen na het invullen van een formulier
Hoe je handmatige, terugkomende acties kan automatiseren met behulp van verschillende tools

In deze cursus “automatiseren zonder programmeren” leg ik je de basis uit hoe je je online marketing meer geautomatiseerd uit kan voeren met tools die ik daarbij prettig vind werken. Wil je erachter komen of deze cursus wat voor je is? Onderaan bij Cursusoverzicht vind je alle lessen en kan je de proefles GRATIS volgen!

 

Verderop in de cursus krijg je onder andere antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe plaats ik een formulier op mijn website en zet ik die contacten direct in een maillijst?
 • Hoe stuur ik geautomatiseerd een e-book op nadat mijn bezoeker een formulier heeft ingevuld?
 • Hoe volg ik mijn e-maillijst geautomatiseerd op door middel van e-mailflows?
 • Hoe segmenteer ik mijn mails?
 • Hoe gebruik ik variabelen in mijn mails?

 

Maar ook vragen die dieper gaan, zoals:

 • Hoe laat ik verschillende tools met elkaar samenwerken?
 • Hoe importeer ik mijn Facebook-leads in mijn e-mailprogramma en volg ik ze automatisch op per mail?

Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord tijdens de training. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen onder iedere video of je vraag te mailen naar [email protected]. Download de gratis whitepaper om meer te weten te komen over de verschillende tools die ik gebruik tijdens de training

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Jody | Get The Lead

Hi! Leuk dat je mijn profiel bezoekt. Mijn naam is Jody en ik ben SEO freelancer. Ik zorg ervoor dat jouw teksten online gevonden worden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je tekst converteert: vandaar ook mijn bedrijfsnaam: "Get the lead". Hoe je die leads opvolgt op je website? Door de juiste boodschappen te sturen op het juiste moment. Dat leer ik je onder andere in mijn cursus "Automatiseren Zonder Programmeren". Daarnaast leer ik je hier ook hoe je dagelijks terugkerende zaken gemakkelijk automatisch kan opvolgen. Meer gedaan krijgen in minder tijd, dat wil jij toch ook? Volg mijn cursus en ontvang levenslange toegang! Heb je vragen over de cursus? Dan kan je een mailtje sturen naar [email protected]. Meer weten over de cursus? Download dan de gratis Whitepaper. Hopelijk zie ik je daarna in de cursus! Groet, Jody

Bekijk meer cursussen van Jody | Get The Lead →

Cursusoverzicht

BASIS
1. PROEFLES – Accounts aanmakenPROEFLES 00:08:00
2. ActiveCampaign activeren 00:06:00
3. Wat wil je automatiseren? 00:03:00
4. Een mailtemplate maken 00:20:00
4.1 BONUS ★ IMAGE PERSONALIZATION ★ 00:00:00
5. Formulieren koppelen en lijsten 00:23:00
ADVANCED
6. Een simpele automatisering 00:12:00
7. Een uitgebreide automatisering 00:12:00
PRO
8. Automatiseringen met externe koppeling 00:03:00
8a. Facebook Leads & ActiveCampaign 00:15:00
8b. WordPress & ActiveCampaign 00:10:00
8c. Google Spreadsheets & ActiveCampaign 00:08:00
8d. Pandadoc & ActiveCampaign 00:09:00
9. Meten is weten 00:06:00

Reviews

4.6

4.6
12 beoordelingen
 • 5 Sterren7
 • 4 Sterren5
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Super waardevol

  5

  Erg duidelijke en waardevolle cursus over e-mailautomation! Neemt je stap- voor- stap mee in het proces om jouw e-mailflow te automatiseren met active campaign.

 2. Duidelijke uitleg waardoor je stap voor stap veel werkzaamheden kan automatiseren

  5

  Mijn skills zijn redelijk basis, maar dankzij de cursus van Jody heb ik al veel terugkerende taken eenvoudiger weten in te richten.
  Het scheelt mij een hoop tijd en frustratie, want het zijn niet de taken waar ik energie van krijg.
  Jody legt alles goed en stap voor stap uit. Vleugje humor erbij en dat maakt de cursus geen droog voer.

  Ideaal dat ik het later weer kan gebruiken als ik taken verder wil optimaliseren.

 3. Had ik dit maar eerder gedaan!

  5

  Had ik dit maar eerder gedaan dacht ik gelijk toen ik hiermee begon. Ik bleef steeds maar dingen handmatig doen en het automatiseren uitstellen terwijl het de tijdsinvestering zo dubbel en dwars waard is. Ik gebruik al meer dan een jaar Active Campaign, maar begrijp nu dat ik er nog veel meer uit kan halen dan ik al deed. In deze cursus wordt het allemaal erg helder en duidelijk uitgelegd waardoor je direct aan de slag kunt. Ook biedt ze de mogelijkheid om contact te zoeken bij vragen indien er dingen nog niet duidelijk zijn.

 4. Duidelijke basiscursus

  4

  Goede duidelijke uitleg. Het eerste gedeelte (de basis) is met name geschikt voor mensen die beginnen met het opstellen en versturen van nieuwsbrieven/mailings en die dus nog weinig tot geen ervaring hebben met e-mailprogramma’s. Het tweede gedeelte gaat in op hoe je kunt automatiseren met tools als Active Campaign. Dit gedeelte is tevens interessant voor mensen met ruime ervaring in het opstellen en versturen van nieuwsbrieven, maar die nog veel handelingen handmatig uitvoeren. Voor mij zaten er een aantal mooie eye-openers in deze cursus.

 5. Goede cursus.

  4

  Ik heb niet alles letterlijk na gedypt, maar het is goed te volgen en geeft een goed beeld van wat er snel op te zetten is en wat er allemaal mogelijk is.
  Het nadeel is alleen dat er letterlijk voorbeeld uit de software worden gegeven,
  waardoor de cursus over een paar jaar misschien niet zo makkelijk meer te lezen, omdat de programma’s nu eenmaal veranderen.

 6. Wat een verrassing deze cursus!

  4

  Een verrassing omdat ik niet in de gaten had dat er zoveel praktische tips en onderdelen in zouden zitten. Ik was nog niet goed bekend met een email programma, maar Jody laat in de training zien hoe je dit kan gebruiken en welke voordelen het heeft. Ook de andere tools die aan de orde komen, o.a. Zapier en Pandadoc, zijn super handig. Doordat je steeds in beeld krijgt te zien hoe je iets kan inrichten en gebruiken, wordt het echt makkelijker. Je kunt dus gelijk zelf oefenen!
  En het enthousiasme van Jody is aanstekelijk, dus dat helpt om er zelf ook mee aan de slag te gaan. De video’s zijn ook niet te lang en daarmee is het goed in je drukke agenda in te passen. Een aanrader deze cursus!

 7. Leerzame cursus met duidelijke stapsgewijze uitleg

  5

  Zeer leerzame cursus waarbij in korte tijd helder en stap voor stap wordt uitgelegd hoe te ‘automatiseren zonder programmeren’. Deze cursus is goed voor als je bijvoorbeeld nieuwsbrieven wilt aanbieden/uitsturen of ‘e-mailflows’ achter een e-book inschrijving wilt bouwen. Aanrader voor beginners, maar ook gevorderden zullen nog wel wat handige tips meekrijgen!

 8. Kort & krachtig

  4

  Jody laat in deze cursus kort & krachtig (zonder bullshit) zien hoe je op een makkelijke manieren je (e-mail) kunt automatiseren met o.a. de tool ActiveCampaign. Dat je gedurende het volgen van de cursus altijd kunt mailen, is een heel fijn gevoel voor als je zelf net komt kijken of er even niet uitkomt. Als ik wat in de cursus wordt uitgelegd zelf had moeten uitzoeken, was ik daar veel langer mee bezig geweest. Ideaal dus!

 9. Makkelijk automations maken in Active Campaign

  5

  Fijne no-nonsense cursus die je stap voor stap meeneemt in het proces van het maken van automations in Active Campaign.
  Bedankt!

 10. Heel nuttig voor starters

  4

  Wil je je gaan verdiepen in het opzetten van nieuwsbrieven, starten van een geautomatiseerde e-mail correspondentie met jouw bezoekers en het automatiseren van lead gegevens en opvolging? Dan is deze cursus een goed startpunt!

 11. ActiveCampaign voor iedereen

  5

  Wauw. Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn om alles te automatiseren. Jody legt stapsgewijs alles heel goed uit!

  Als je meer wil weten over ActiveCampaign dan moet je deze cursus zeker volgen!

 12. Zeer leerzaam voor beginners

  5

  Binnen online marketing weet ik mijn weg goed te vinden, maar betrapte ik mezelf erop dat ik nog veel terugkerende handmatige taken heb. Door deze cursus heb ik dit voor een heel groot deel kunnen oplossen waardoor deze taken nu geautomatiseerd gaan.

  Voor iemand met nauwelijks ervaring met ActiveCampaign heb ik door de duidelijke en stapsgewijze uitleg nu een goede basis en ben ik van plan om in de toekomst hier zeker nog meer mee te gaan doen! Hele prettige aanpak!

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.