Automatiseren Zonder Programmeren (E-mail en Marketing Automation)

Jody | Get The Lead · 2 Februari 2023
Terugkerende, online handelingen die je steeds handmatig moet uitvoeren. Contacten die je steeds importeert en exporteert, waardoor het één grote warboel wordt in je CRM- of e-mailprogramma. Offertes die je handmatig wilt opvolgen. Automatisch je e-book verzenden naar mensen die 'm hebben gedownload. Zomaar een greep uit taken die onnodig veel tijd kosten. In deze basiscursus "automatiseren zonder programmeren" leg ik je de basisbeginselen uit. De video's duren tussen de 10 - 30 minuten, met een totale tijdsduur van 2,5 uur. Het volgen van de totale cursus duurt zo'n 3 uur (incl. eindtoets). Meer weten over de tools die ik in mijn cursus behandel? Download dan m'n gratis whitepaper via deze link: https://www.getthelead.nl/diensten/automatiseren-zonder-programmeren
 • Beginner
 • 14 Lessen
 • 2u 15min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Hoe je mails, formulieren en lijsten opbouwt in ActiveCampaign
 • Hoe je automatisch opvolging geeft aan je e-mailsubscribers
 • Hoe je automatisch whitepapers kan toesturen na het invullen van een formulier
 • Hoe je handmatige, terugkomende acties kan automatiseren met behulp van verschillende tools

In deze cursus “automatiseren zonder programmeren” leg ik je de basis uit hoe je je online marketing meer geautomatiseerd uit kan voeren met tools die ik daarbij prettig vind werken. Wil je erachter komen of deze cursus wat voor je is? Onderaan bij vind je alle lessen en kan je de proefles GRATIS volgen!

Verderop in de cursus krijg je onder andere antwoord op de volgende vragen:

 • Hoe plaats ik een formulier op mijn website en zet ik die contacten direct in een maillijst?
 • Hoe stuur ik geautomatiseerd een e-book op nadat mijn bezoeker een formulier heeft ingevuld?
 • Hoe volg ik mijn e-maillijst geautomatiseerd op door middel van e-mailflows?
 • Hoe segmenteer ik mijn mails?
 • Hoe gebruik ik variabelen in mijn mails?

Maar ook vragen die dieper gaan, zoals:

 • Hoe laat ik verschillende tools met elkaar samenwerken?
 • Hoe importeer ik mijn Facebook-leads in mijn e-mailprogramma en volg ik ze automatisch op per mail?

Deze en nog veel meer vragen worden beantwoord tijdens de training. Je hebt de mogelijkheid om vragen te stellen onder iedere video of je vraag te mailen naar [email protected]. Download de gratis whitepaper om meer te weten te komen over de verschillende tools die ik gebruik tijdens de training

Over de instructeur

Hi! Leuk dat je mijn profiel bezoekt. Mijn naam is Jody en ik ben SEO freelancer. Ik zorg ervoor dat jouw teksten online gevonden worden. Daarnaast vind ik het belangrijk dat je tekst converteert: vandaar ook mijn bedrijfsnaam: "Get the lead". Hoe je die leads opvolgt op je website? Door de juiste boodschappen te sturen op het juiste moment. Dat leer ik je onder andere in mijn cursus "Automatiseren Zonder Programmeren". Daarnaast leer ik je hier ook hoe je dagelijks terugkerende zaken gemakkelijk automatisch kan opvolgen. Meer gedaan krijgen in minder tijd, dat wil jij toch ook? Volg mijn cursus en ontvang levenslange toegang! Heb je vragen over de cursus? Dan kan je een mailtje sturen naar [email protected]. Meer weten over de cursus? Download dan de gratis Whitepaper. Hopelijk zie ik je daarna in de cursus! Groet, Jody

Beoordelingen

4.6 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  7
 • 4
  5
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Erg duidelijke en waardevolle cursus over e-mailautomation! Neemt je stap- voor- stap mee in het proces om jouw e-mailflow te automatiseren met active campaign.

 2. Mijn skills zijn redelijk basis, maar dankzij de cursus van Jody heb ik al veel terugkerende taken eenvoudiger weten in te richten.
  Het scheelt mij een hoop tijd en frustratie, want het zijn niet de taken waar ik energie van krijg.
  Jody legt alles goed en stap voor stap uit. Vleugje humor erbij en dat maakt de cursus geen droog voer.

  Ideaal dat ik het later weer kan gebruiken als ik taken verder wil optimaliseren.

 3. Had ik dit maar eerder gedaan dacht ik gelijk toen ik hiermee begon. Ik bleef steeds maar dingen handmatig doen en het automatiseren uitstellen terwijl het de tijdsinvestering zo dubbel en dwars waard is. Ik gebruik al meer dan een jaar Active Campaign, maar begrijp nu dat ik er nog veel meer uit kan halen dan ik al deed. In deze cursus wordt het allemaal erg helder en duidelijk uitgelegd waardoor je direct aan de slag kunt. Ook biedt ze de mogelijkheid om contact te zoeken bij vragen indien er dingen nog niet duidelijk zijn.

 4. Goede duidelijke uitleg. Het eerste gedeelte (de basis) is met name geschikt voor mensen die beginnen met het opstellen en versturen van nieuwsbrieven/mailings en die dus nog weinig tot geen ervaring hebben met e-mailprogramma’s. Het tweede gedeelte gaat in op hoe je kunt automatiseren met tools als Active Campaign. Dit gedeelte is tevens interessant voor mensen met ruime ervaring in het opstellen en versturen van nieuwsbrieven, maar die nog veel handelingen handmatig uitvoeren. Voor mij zaten er een aantal mooie eye-openers in deze cursus.

 5. Ik heb niet alles letterlijk na gedypt, maar het is goed te volgen en geeft een goed beeld van wat er snel op te zetten is en wat er allemaal mogelijk is.
  Het nadeel is alleen dat er letterlijk voorbeeld uit de software worden gegeven,
  waardoor de cursus over een paar jaar misschien niet zo makkelijk meer te lezen, omdat de programma’s nu eenmaal veranderen.

 6. Een verrassing omdat ik niet in de gaten had dat er zoveel praktische tips en onderdelen in zouden zitten. Ik was nog niet goed bekend met een email programma, maar Jody laat in de training zien hoe je dit kan gebruiken en welke voordelen het heeft. Ook de andere tools die aan de orde komen, o.a. Zapier en Pandadoc, zijn super handig. Doordat je steeds in beeld krijgt te zien hoe je iets kan inrichten en gebruiken, wordt het echt makkelijker. Je kunt dus gelijk zelf oefenen!
  En het enthousiasme van Jody is aanstekelijk, dus dat helpt om er zelf ook mee aan de slag te gaan. De video’s zijn ook niet te lang en daarmee is het goed in je drukke agenda in te passen. Een aanrader deze cursus!

 7. Zeer leerzame cursus waarbij in korte tijd helder en stap voor stap wordt uitgelegd hoe te ‘automatiseren zonder programmeren’. Deze cursus is goed voor als je bijvoorbeeld nieuwsbrieven wilt aanbieden/uitsturen of ‘e-mailflows’ achter een e-book inschrijving wilt bouwen. Aanrader voor beginners, maar ook gevorderden zullen nog wel wat handige tips meekrijgen!

 8. Jody laat in deze cursus kort & krachtig (zonder bullshit) zien hoe je op een makkelijke manieren je (e-mail) kunt automatiseren met o.a. de tool ActiveCampaign. Dat je gedurende het volgen van de cursus altijd kunt mailen, is een heel fijn gevoel voor als je zelf net komt kijken of er even niet uitkomt. Als ik wat in de cursus wordt uitgelegd zelf had moeten uitzoeken, was ik daar veel langer mee bezig geweest. Ideaal dus!

 9. Fijne no-nonsense cursus die je stap voor stap meeneemt in het proces van het maken van automations in Active Campaign.
  Bedankt!

 10. Wil je je gaan verdiepen in het opzetten van nieuwsbrieven, starten van een geautomatiseerde e-mail correspondentie met jouw bezoekers en het automatiseren van lead gegevens en opvolging? Dan is deze cursus een goed startpunt!

 11. Wauw. Ik had niet verwacht dat het zo makkelijk zou zijn om alles te automatiseren. Jody legt stapsgewijs alles heel goed uit!

  Als je meer wil weten over ActiveCampaign dan moet je deze cursus zeker volgen!

 12. Binnen online marketing weet ik mijn weg goed te vinden, maar betrapte ik mezelf erop dat ik nog veel terugkerende handmatige taken heb. Door deze cursus heb ik dit voor een heel groot deel kunnen oplossen waardoor deze taken nu geautomatiseerd gaan.

  Voor iemand met nauwelijks ervaring met ActiveCampaign heb ik door de duidelijke en stapsgewijze uitleg nu een goede basis en ben ik van plan om in de toekomst hier zeker nog meer mee te gaan doen! Hele prettige aanpak!

87Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 61 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.