Beter in je vel dankzij deze tips

We kunnen allemaal weleens een oppepper gebruiken. Zeker in de koudere maanden kunnen we ons namelijk minder gelukkig voelen. Maar waar haal je zo’n boost vandaan? Vandaag geven we je wat tips, waardoor je beter in je vel komt te zitten. We willen ons toch allemaal goed voelen? Volgens ons wel, dus laten we daar samen voor gaan zorgen. Het is namelijk belangrijk dat jij je lekker voelt.

Het belang van je goed voelen

Het lijkt vanzelfsprekend, maar hoe jij je voelt, heeft een enorme invloed op jouw dag en dag van de mensen om je heen. Zo is een gelukkig persoon stukken gemotiveerder en gelukkiger op werk. Jouw stemming heeft namelijk een directe invloed op jouw motivatie. Hoe jij je in het dagelijkse leven voelt, heeft invloed op de dingen die je doet en vice versa. Je gelukkig voelen op werk maakt je in je persoonlijke leven ook gelukkiger. Belangrijk dus dat je op de goede plek zit om dit te realiseren. Ook kunnen mensen de stemming voelen, wanneer jij dus gelukkig bent, dan merken en voelen anderen dat ook.

Hoe kom je beter in je vel?

Je wilt dus een boost geven aan hoe jij je voelt en je wilt beter in je vel komen te zitten. Dat is al een goede eerste stap. Geluk is niet iets dat precies te meten is, vinden wij. Het is vooral een gevoelskwestie. Jij zal als geen ander weten of jij je op dit moment beter of slechter voelt, dan dat je normaal doet. Heb je het gevoel dat er ruimte voor verbetering is? Dan is het tijd om in actie te komen en niet langer te wachten. Hieronder hebben we onze favoriete tips voor je verzameld, zodat jij er vandaag nog mee aan de slag kan gaan!

De onderstaande tips kunnen je helpen weer in een positieve mindset te komen, zodat jij snel weer geluk gaat uitstralen.

1. Zoek andere mensen op

Sociale connecties en relaties hebben een grote invloed op hoe we ons voelen. Daarmee bedoelen we natuurlijk niet dat je ze op social media moet gaan opzoeken. Dat kan natuurlijk wel, maar in het “echt” is toch beter (en stukken effectiever!). Het voeren van gesprekken en het zien van goede vrienden of familie maakt ons gelukkig, dus waarom vraag je die goede vriendin of vriend niet even om koffie te gaan drinken?

2. Werk een to-do-list af

Het ervaren van succes is goed voor je motivatie. Zo kom je bijvoorbeeld beter in je vel te zitten, wanneer je een grote mate van productiviteit ervaart. Zet dus als doel om in de ochtend een to-do-lijst af te werken. Zelfs al doe je niet alles op de lijst, toch zul je je beter voelen, doordat je het gevoel krijgt dat je dichter bij je doel gekomen bent. Het stellen van doelen en het werken naar diezelfde doelen werkt motiverend, dus zorg er voor dat je altijd doelen hebt. Dit kan natuurlijk op het gebied van werk, maar ook op persoonlijk gebied en met je hobby’s kan je natuurlijk doelen stellen.

3. Ga naar buiten en ontdek nieuwe plekken

Frisse lucht en zon (wanneer deze er is) doen je goed. Dit helpt je niet alleen bij het vinden van nieuwe energie, maar geeft je ook een boost in je creativiteit. Het ontdekken van nieuwe plekken en het leegmaken van je hoofd heeft een positief effect op jouw geluk. Het liefst ontdek je nieuwe plekken of nieuwe dingen. Als kind deed je dit ook, dus waarom zou je dit nu niet meer doen? Ga dus eens blind door de stad lopen en ontdek weer eens iets nieuws.

4. Glimlach

Al jaren wordt gezegd dat glimlachen een positief effect heeft op je stemming, maar dat is geen gegeven. Echter heeft glimlachen wel een positief effect op de stemming van anderen. Stel dat je in gesprek gaat met iemand, dan is de stemming van het gesprek beter, wanneer je glimlacht. Op deze manier heeft de glimlach wel indirecte invloed. De glimlach is besmettelijk en, misschien nog wel belangrijker, zet de stemming in een ruimte of in een gesprek.

5. Sta op en beweeg

Het vastzitten op één plek is niet bevorderlijk voor je geluk. Bewegen en het gebruiken van energie zorgt ervoor dat er nieuwe energie loskomt. Heb je het gevoel dat je te lang aan je bureau zit? Luister dan naar dat gevoel en sta op. Denk je dat je te lang in Nederland hebt gezeten? Neem dan eens een weekendje de tijd om op stap te gaan in een ander land. Een verfrissende blik geeft je weer nieuwe inzichten en verse motivatie om weer dingen te doen.

6. Ga sporten

Net zoals het opstaan en bewegen, is sporten een goede manier om je hoofd even leeg te maken. Wanneer je intensiever bezig bent, dan je normaal doet, focust je brein zich daarop. Het leegmaken van je hoofd gebeurt dus letterlijk wanneer je aan het sporten bent. Gebruik dit om op momenten dat je iets minder gelukkig bent om alles eruit te gooien. Er zijn veel mensen die op momenten van frustratie gaan hardlopen of boxen. Compleet normaal dus en ongelofelijk effectief.

7. Mediteer jezelf gelukkig

Meditatie is een perfect manier om je hoofd even leeg te maken. Op deze manier zorg je ervoor dat je alles op een rijtje zet, waardoor je de belangrijke dingen kan scheiden van de minder belangrijke dingen. Door je te focussen op dat wat belangrijk is voor je wordt je vanzelf gelukkiger. Zeker de moeite waard dus over meditatie te leren!

8. Lees, luister of kijk

Neem even de tijd om te ontsnappen door je favoriete boek te lezen, jouw favoriete muziek te luisteren of een serie te kijken. Dompel jezelf er even volledig in en laat de rest even naast je liggen. Op deze manier geef je jezelf even de kans niks te hoeven doen. Je hersenen zullen je hiervoor bedanken. Ook kan het lezen van motiverende quotes of het luisteren met volledige aandacht naar een vriend of familielid je helpen.

Ga aan de slag en zit beter in je vel!

Heb jij nog tips die je graag wilt delen met onze lezers? Laat ze hieronder in de opmerkingen achter en help jouw medemensen! Het helpen van anderen kan geen kwaad, toch? Anders kan je altijd nog proberen om meer mindful te leven! Het belangrijkste is dat je zelf vind wat voor jou werkt!

Voel je goed, gelukkig en ontspannen!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
Krijg de beste Learning & Development tips in jouw inbox
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.