Ontmoet onze online instructeurs: Samantha en Yvonne van U Can Dance!

Zoveel mensen, zoveel kennis! Op Soofos.nl kun je terecht voor een online cursus over vrijwel elk denkbaar onderwerp. En dat gaat verder dan softwareskills, theorie of talen. Vandaag stellen we Yvonne en Samantha aan je voor van U Can Dance. Je raadt het al: zij brengen jou in beweging achter je beeldscherm!

Twee gecertificeerde instructeurs in één cursus

Hoe vaak hoor je wel niet dat iemand zegt dat ze niet kunnen dansen? Hoe vaak zeg je het zelf? Voor Yvonne en Samantha is dansen geen kwestie van kunnen, maar van doen. Als dansdocenten willen ze jou laten inzien dat je meer kunt dan je denkt. 

Samantha zelf wist niet al van kinds af aan dat ze het dansen in zich had zitten. Dat kwam pas naar boven in een salsales, vijf jaar geleden. Vanaf dat moment zag zij zichzelf al assisteren en greep ze elke kans aan. “In het dagelijks leven ben ik manager en het overbrengen van informatie is mijn passie. Het lesgeven, het overbrengen van de juiste technieken achter de dans: dat vind ik interessant.”

En zo geschiedde! Samen met Yvonne startte ze U Can Dance. Zij zijn ervan overtuigd dat zolang je de juiste technieken uitgelegd krijgt, ook jij met zelfvertrouwen en plezier kunt dansen.

Yvonne begon met dansen, omdat ze toe was aan tijd voor zichzelf. Het was voor haar een manier om zichzelf weer voorop te stellen – niet alleen op de dansvloer. “Ik had sterk behoefte aan vrolijkheid en positiviteit. Dit vond ik terug in de Latin muziek en dansen. Dit gevoel wil ik heel graag doorgeven aan jou. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen kan leren dansen, als je maar de juiste instelling hebt.”

De cursus is geschikt voor iedereen die op zoek is naar wat leuke ontspanning en extra lichaamsbeweging. De vraag die het dansduo wil dat je stelt is niet: “kan ik goed leren dansen?”, maar “hoe graag wil ik goed leren dansen?”.

Swingende salsa

In hun cursus leggen ze niet alleen de basisstappen van de salsa uit, maar gaan ze ook dieper in op de isolatie en muzikaliteit. Je leert letterlijk stap voor stap uit hoe je de dans zelf kan uitvoeren. Nu in je woonkamer, straks op de dansvloer! In de cursus worden passen die je alleen kan uitvoeren behandeld, en worden er figuren uitgelegd die je samen kan doen.

Samantha en Yvonne geven cursisten als tip om regelmatig te oefenen, om de bewegingen sneller eigen te maken. Daarnaast helpt het om naar salsamuziek te luisteren, om sneller de eerste tel te kunnen vinden.

Snel geschakeld

Normaal gesproken geven Yvonne en Samantha les in een fysieke dansschool, die ze in 2018 openden. Ze reisden regelmatig naar het buitenland om nieuwe ideeën op te doen, die ze in hun lessen implementeren. Daar kwam door de coronacrisis tijdelijk een einde aan. Ze gingen op zoek naar een alternatief, en Soofos kwam snel naar voren. Ze begonnen direct met filmen en waren binnen no-time online. Doordat er genoeg informatie beschikbaar was, konden ze snel starten. Het gebruik van het platform ervaarden ze als redelijk eenvoudig. “Al het materiaal verzamelen en structuur erin aanbrengen duurde zo’n twee dagen gekost. Dit is exclusief filmtijd.” 

Daarmee heeft het duo snel geschakeld. A word of advice? “Ben je overtuigd van je expertise, wacht dan niet om deze te delen met anderen. Het finetunen van het materiaal kan altijd later nog.’’ En zo is het maar net. Bekijk de cursus van U Can Dance of ga ook aan de slag met het maken van een cursus.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.