Ontmoet onze online instructeurs: Astrologe Lea Manders

Op Soofos vind je een cursus over vrijwel elk denkbaar onderwerp. Down to earth Excel cursussen, maar ook een cursus astrologie van een echte professionele astrologe. In deze blog stellen we Lea Manders en haar basiscursus astrologie aan je voor!

Een praktijk voor astrologie en politieke functie

Lea is geboren in het mooie groene Arnhem en heeft daar het overgrote deel van haar leven gewoond. In 1986 opende ze haar professionele praktijk als astrologe. In de jaren daarna leerde ze werken met intuïtie, kaartleggingen en hypnotherapie om nog meer te kunnen bieden aan haar cliënten. 

Ook geeft ze lessen over astrologie, kaarten en intuïtie. “Daarnaast ben ik sinds 1998 gemeenteraadslid voor een lokale partij in Arnhem. Mensen kijken daar soms van op, maar ik vind het heerlijk om zowel bezig te zijn met de meer innerlijke, spirituele aspecten als met de nuchtere politieke realiteit.”

“Ik ben al met astrologie begonnen toen ik 17 jaar was. In die tijd was er weinig op dit gebied en heb ik met behulp van boeken en enkele korte cursussen veel kennis opgedaan. Zodanig veel dat mensen mij begonnen te vragen een horoscoop voor hen te maken en lessen te geven. Dit liep als een speer, waardoor ik vanaf 1 januari 1986 mij als zelfstandig astrologe vestigde. Ik heb een astrologische school gehad. Ik ben voorzitter geweest van een astrologische vereniging. Ik heb jaren astrologische items gemaakt voor radio en tv. Ik heb talloze horoscopen mogen duiden voor mijn cliënten en studenten. Prachtig vak!”

Na al die jaren offline anderen met astrologie te helpen, wilde ze nu meer mensen bereiken. “Ik liep al veel langer rond met het idee om online les te geven, ook omdat ik merk dat veel jonge mensen interesse hebben in dit soort dingen en veel online doen. De tijd ontbrak me echter om het ook daadwerkelijk aan te pakken. Wat dat betreft was de coronacrisis voor mij persoonlijk een rustige tijd om nu eindelijk die cursus te maken en online te zetten.”

Het aha-gevoel over astrologie

Lea startte met een gratis mini-cursus gemaakt ter introductie in de astrologie. Daarna komt de basiscursus, om echt aan de slag te gaan met de verbazingwekkende materie die ze behandelt. De cursus is bedoeld voor iedereen die interesse heeft in een andere kijk op het leven en de mens. En vooral voor diegene die wil weten wat astrologie nu eigenlijk voor hem of haar kan betekenen.

Leren of astrologie is leren over jezelf. 

Zelfkennis en bewustzijn zijn essentieel om jouw leven een goede richting op te sturen. In de cursus zien cursisten dat er al veel vooraf min of meer vast ligt: “Je hebt altijd de keuze om tegen de stroom in te zwemmen, maar dat vreet energie! Als je weet waar jouw kwaliteiten, knelpunten en missie liggen dan maakt dat keuzen eenvoudiger.”

Maar astrologie is gewoon ook heel leuk en interessant. Het is zo ongelooflijk wat je over jezelf leert! Het ontdekken van je ascendant en wat dit inhoudt, is vaak een echte eyeopener.  Het aha-gevoel. Dat had ik zelf ook toen ik begon met astrologie. Wat een wereld ontvouwt zich voor je!”

Alles uit je astrologie cursus halen

Astrologie is echt een studie. Lea adviseert haart cursisten dan ook om er de tijd voor te nemen en elke les goed op je in te laten werken. “Ga vooral ook praktisch aan de slag door zelf in een horoscooptekening te schrijven en tekenen. Struin rond op internet en lees een goed boek over astrologie. Durf ook iets te zeggen over de horoscoop van een ander en zeg er gewoon bij dat het nog even experimenteel is. Toch zal je merken dat anderen snel wat herkennen en dat moedigt je enorm aan!”

De keuze voor Soofos

Waarom koos Lea voor ons platform? “Soofos gaf me een heel eerlijk en open gevoel. Het gaat hier ook om samen aan iets te werken en samen elkaars cursussen in het zonnetje te zetten. Positief!”

Het maken van de cursus

Een van de uitdagingen was om te wennen aan de techniek die bij een online cursus komt kijken. Daar hielpen onze cursussen voor instructeurs bij. “Het was een uitdaging om vooraf die hele technische cursus door te werken en ook nog toe te passen. Maar ja, nou ben ik geen 18 meer. Misschien ligt het daaraan… Nu ik eenmaal weet hoe alles werkt, gaat dat goed. Met de twee cursussen had ik voorbereiding nodig van een 2 a 2,5 weken fulltime.”

Wij voorspellen een vervolgcursus!

De cursussen van Lea lopen goed en ze is zelfs bezig met het maken van een vervolgcursus. Ze houdt haar (potentiële) cursisten op de hoogte van ontwikkelingen via haar nieuwsbrief, maar ook via Twitter en Facebook. “En leuk is dat het weekblad Privé, waarvoor ik weekhoroscopen schrijf, een artikel van mij kocht over corona en astrologie. In een kadertje mocht ik mijn cursussen en Soofos vermelden.”

‘’Voor mij zijn de cursussen mede een middel om te laten zien wie ik ben en wat ik in mijn mars heb. Ik vind het een goed gevoel dat zij lang kunnen draaien bij Soofos.” En dat vinden wij ook, Lea, dankjewel!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.