Ontmoet de instructeurs op Soofos: Veroniek Pieper

Rick de Bie
  | 
22 september 2020

Wij vertellen graag over de instructeurs en instructrices op Soofos. Zelf vinden we het namelijk reuze interessant wat de instructeurs op Soofos te vertellen hebben. Hopelijk kunnen we je met dit interview wat meer diepte geven over de instructrice van de Online Training Gezonde Voeding & Levensstijl. Veroniek Pieper ging graag met ons in gesprek over haar cursus, dus laten we snel beginnen!

De instructrice

Stel jezelf even voor!

Mijn naam is Veroniek Pieper en ik ben gediplomeerd gewichtsconsulente. Mijn cursus gaat over gezonde voeding en een gezonde levensstijl.

Veroniek van de cursus gezonde voeding is fanatiek dressuurruiter

Waar hou je je zoal mee bezig?

Ik ben Veroniek Pieper en studeer nog. Aan de Open Universiteit doe ik namelijk een (pre)master Management. Daarnaast werk ik ongeveer vier dagen per week bij de ABN AMRO op de afdeling Digital Contacts. In mijn vrije tijd ben ik vaak bij mijn paarden te vinden. Ik ben een fanatiek dressuurruiter. Mijn opleiding tot gewichtsconsulente heb ik naast mijn andere bezigheden afgerond, gewoon omdat ik het ontzettend interessant vond!

Waarom heb je geleerd wat je nu kan?

Er was een tijd dat ik echt niet lekker in mijn vel zat. Ik voelde mij futloos, te zwaar en zat niet goed in mijn vel. Ik probeerde verschillende diëten. Allemaal resulteerde deze in hetzelfde effect: jojo-en, mijzelf dingen ontzeggen en je een mislukkeling voelen. Toen besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik besloot mij te verdiepen in gezonde voeding. Ik stopte met diëten en leerde te luisteren naar mijn lichaam en te voeden in plaats van vullen. Zonder veel moeite ben ik 20 kilo afgevallen. Ik voel mij nu super fit en zit goed in mijn vel.

Om mij heen zie ik ontzettend veel mensen die ook veel problemen hebben met hun gewicht of zich niet fit voelen of niet lekker in hun vel zitten. Ik wil deze mensen graag helpen. Ik besloot mijn kennis niet alleen te gebruiken voor “reguliere” coaching als gewichtsconsulente maar het in een online training te verwerken. Zo kan ik meer mensen bereiken.

Had je voor het maken van deze cursus al ervaring met lesgeven?

Zelf heb ik ervaring met lesgeven in de paardensport, namelijk door dressuurlessen te geven. Weliswaar een hele andere tak van sport dan een cursus, maar veel dingen, zoals de didactiek, blijven hetzelfde. Ik vind het erg leuk om gemotiveerde mensen alle handvatten te kunnen bieden, zodat ze iets kunnen bereiken.

Over de cursus gezonde voeding en levensstijl

Wat houdt het de cursus in?

Allereerst leer je de basiskennis over de verschillende voedingsstoffen: koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines en mineralen, en water. Hier leer je wat de verschillende voedingsstoffen doen in jouw lichaam. Daarna gaan we in op de verschillende producten, zoals groentes, pasta en alles daartussenin. Hier leer je welke producten de betere keuzes zijn en hoe je met kleine aanpassingen in jouw voedingspatroon een groot effect kunt behalen. Na deze eerste twee hoofdstukken heb je heel veel geleerd over welke voedingsstoffen en producten goed voor je zijn. In het derde hoofdstuk gaan we in op je motivatie voor een gezonde levensstijl en op afvallen. Ook leer je etiketten lezen. Als laatste gaan we in op beweging. Zo krijg je alle handvatten en coaching de nodig zijn voor een gezondere levensstijl.

Wat is het doel van de cursus?

Mijn doel is om mijn kennis en ervaringen te delen met zoveel mogelijk mensen. Ik ben mijzelf zoveel beter gaan voelen, nadat ik gezonder ben gaan leven en ik gun dit andere mensen ook. Het doel voor de cursisten is dat zij kennis opdoen over gezonde voeding en beweging, maar ook gemotiveerd worden om ook daadwerkelijk iets te doen met deze kennis.

Voor wie is de cursus bedoeld?

De cursus is bedoeld voor mensen die graag gezonder willen gaan leven. Er is geen bepaald niveau van voorkennis vereist.

Wat vind je het leukste onderdeel van jouw cursus?

Zelf vind ik hoofdstuk 3 het leukste. In dit hoofdstuk ga ik namelijk in op motivatie en op afvallen. Ik vind dit hoofdstuk het leukste, omdat je hierin leert hoe je jezelf motiveert en hoe leuk gezond eten en bewegen eigenlijk kan zijn.

Het resultaat van de inspanningen (links: voor, rechts: na)
Het resultaat van de inspanningen (links: voor, rechts: na)

Wat vind je van het maken van de cursus?

Waarom heb je gekozen voor Soofos?

Ik ben eerst zelf begonnen met de cursus op mijn eigen website plaatsen. Echter liep ik elke keer weer tegen nieuwe obstakels aan. Een simpele website bouwen kan ik nog wel, maar het integreren van beveiligde accounts en betalingsmogelijkheden ging voor mij een stap te ver. Toen ik Soofos langs zag komen, was ik dan ook direct overgestapt.

Hoe vond je het om een cursus te maken en wat viel je mee?

Ontzettend leuk! Na het vinden van Soofos, vond ik het daadwerkelijk online zetten van de cursus heel erg meevallen! Hij stond binnen een aantal dagen online.

Wat zou je volgende keer anders doen?

Ik zou nog iets meer gebruik maken van animaties en dergelijke in mijn cursus. Dus minder filmpjes van dat ik aan het praten ben en meer werken met beelden.

Hoelang ben je bezig geweest met het maken van de cursus?

In totaal ben ik een jaar bezig geweest met het ontwikkelen van de cursus. Ik ben veel tijd kwijt geweest aan het structureren van alle informatie en het verhaal logisch te maken, zodat de cursist het kan volgen.

Hoe ga je cursisten vinden voor de cursussen?

Ik heb een Facebookpagina over gezonde voeding, waarop ik leuke weetjes en blogs deel. Ook wil ik bedrijven aan gaan schrijven om deze cursus bijvoorbeeld aan te schaffen voor hun werknemers. Vitale werknemers zijn namelijk een stuk productiever!

Heb je advies voor toekomstige instructeurs?

Maak een duidelijk plan van de dingen die je de cursist wilt aanleren en structureer deze kennis en informatie vervolgens goed.

Wat zou je twijfelende cursisten willen meegeven?

Niet twijfelen en gewoon beginnen! ?

Bekijk de cursus over Gezonde Voeding en Levensstijl en start met leren!

Facebook groep

Word lid van de Online Instructeurs Nederland groep. Leer alles over het maken en verkopen van online cursussen en kom in contact met andere online instructeurs.

Artikel uit de categorie:
Instructeurs

0 Reacties op "Ontmoet de instructeurs op Soofos: Veroniek Pieper"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.