Training Gezonde Voeding en Levensstijl

Veroniek Pieper · 31 Juli 2023
In deze cursus krijg je alle handvatten voor een gezonde levensstijl door een gediplomeerd gewichtsconsulente. Wil je afvallen of gewoon gezonder leven? Je leert in deze cursus hoe makkelijk het is.
 • Beginner
 • 16 Lessen
 • 2 Toetsen
 • 4u 30min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over gezonde voeding en levensstijl.
 • De geheimen van goede verzorging kennen.
 • Leer de methoden kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van duidelijke videolessen.

Waarom deze cursus?

Er was een tijd dat ik (Veroniek) echt niet lekker in mijn vel zat. Ik voelde mij futloos, te zwaar en zat niet goed in mijn vel. Ik probeerde verschillende diëten. Allemaal resulteerde zij in hetzelfde effect: jojo-en, mijzelf dingen ontzeggen en je een mislukkeling voelen. Toen besloot ik het over een andere boeg te gooien. Ik besloot mij te verdiepen in gezonde voeding. Ik stopte met diëten en leerde te luisteren naar mijn lichaam en te voeden in plaats van vullen. Zonder veel moeite ben ik 20 kilo afgevallen. Ik voel mij nu superfit en zit goed in mijn vel.

Om mij heen zie ik ontzettend veel mensen die ook veel problemen hebben met hun gewicht of zich niet fit voelen of niet lekker in hun vel zitten. Ik wil deze mensen graag helpen. Daarvoor heb ik mijn kennis uitgebreid door een opleiding tot gewichtsconsulente te volgen. Ik besloot mijn kennis niet alleen te gebruiken voor “reguliere” coaching als gewichtsconsulente maar het in een online training te verwerken. Zo kan ik meer mensen bereiken en aangezien je het gewoon op de bank kan doen is weinig tijd ook geen excuus. Met deze online training geef ik jou de kennis die ik nu heb en leer ik je om gemakkelijk gezond te eten.

Mijn droom is om zoveel mogelijk mensen weer lekker in hun vel te laten zitten en een eind te maken aan de lange lijdensweg door verschillende diëten.

 

Wat ga je leren?

Allereerst leer je de basiskennis over de verschillende voedingsstoffen: koolhydraten, vetten, eiwitten, vitamines & mineralen en water. Hier leer je wat de verschillende voedingsstoffen doen in jouw lichaam.  Daarna gaan we in op de verschillende producten; van groentes tot pasta. Hier leer je welke producten de betere keuzes zijn en hoe je met hele kleine aanpassingen in jouw voedingspatroon een groot effect kunt behalen. Na deze eerste twee hoofdstukken heb je heel veel geleerd over welke voedingsstoffen en producten goed voor je zijn. In het derde hoofdstuk gaan we in op je motivatie voor een gezonde levensstijl & op afvallen. Ook leer je etiketten lezen. Als laatste gaan we in op beweging. Zo krijg je alle handvatten en coaching de nodig zijn voor een gezondere levensstijl.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld? Wil jij:

in 16 lessen jezelf een gezonde levensstijl aanleren?

leren wat echt gezond is?

leren dat een gezonde levensstijl makkelijker en leuker is dan verwacht?

beter in je vel zitten?

afvallen?

leren van een gediplomeerd gewichtsconsulente?

Schrijf je dan snel in!

Over de instructeur

Veroniek Pieper is gediplomeerd gewichtsconsulente en sportfanaat. Veroniek deelt haar kennis met haar eigen ervaringen op weg naar een gezondere levensstijl.

Beoordelingen

4 Gemiddelde beoordeling

8 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  4
 • 3
  2
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Je gaat er lekker snel doorheen en het is erg leerzaam en niet saai

 2. Duidelijke en gemakkelijke cursus

 3. Ik vind het heel ambetant dat elke zin apart opgenomen werd en aan elkaar gekleefd. Dit maakt het heel erg ambetant en eentonig om naar te luisteren. De inhoud van de cursus was wel boeiend en ook de teksten/schema’s bij elke les waren duidelijk.
  Ook blij dat er toetsen waren omdat je dan pas merkt of je iets snapt of niet.

 4. Interessante cursus over gezonden voeding en bewegen.
  Alleen persoonlijk vond ik dat er veel informatie was die ik al wist.

 5. De cursus geeft een mooie basis om op vooruit te bouwen.
  De informatie wordt verteld aan de hand van filmpjes, deze zijn duidelijk en zitten goed in elkaar.
  Degene mompelt niet en ze praat ook niet binnensmonds. Het fijne van filmpjes is daarnaast dat je makkelijk even kan terugluisteren als je iets niet snapt, al is dat voor iedereen een persoonlijk iets.

  De opbouw zit daarnaast ook logisch in elkaar, je hoort eerst over de verschillende bestandsdelen en wat die precies doen. Daarna wordt de koppeling gelegd tussen verschillende soorten voedsel en wat nu wel of niet goed is. Voor mij zaten daar een paar verassingen tussen die ik zeker in mijn achterhoofd ga houden. Hierna krijg je hoofdstuk drie en daarbij gaat het vooral om het afvallende aspect, Extreem kort door de bocht gezegd, wat kan jij nu doen.

  Hierna komt de beweging dat spreekt enigszins voor zich, bij afvallen en gezond eten is het de combinatie dat werkt en dat vergeet ik ook nog wel eens.. Al met al een mooie cursus die ook controleert of je alles begrepen hebt door middel van de toetsen die je over kan doen indien je fouten maakt en daarmee op een later moment de toets wilt herkansen.

  Ik kan eigenlijk maar één ding zeggen en dat ik met smacht wacht op het volgende deel.

89Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 107 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.