Ontmoet de instructeurs op Soofos: Rudy Rensink

Er is een enorme diversiteit aan instructeurs op Soofos. Om jou een beter beeld te geven over onze instructeurs vertellen we graag wat meer over ze. Dit keer is het de beurt aan Rudy Rensink, ondernemer, breintrainer, MS-office trainer, sales trainer én instructeur op Soofos. Hij geeft meerdere cursussen over mindmappen, zodat je effectiever je brein kunt gebruiken. Hij heeft ondertussen ongeveer 35 jaar ervaring met lesgeven. Zijn passie is om kennis en vaardigheden op een simpele manier over te brengen op anderen. Je leest hier meer over de achtergrond van Rudy en zijn ervaringen als (online) trainer.

Maak kennis met Rudy

Mijn naam is Rensink, Rudy Rensink. Ik ben nu 25 jaar trainer en geef BreinTrainingen, trainingen in MS-Office, Sales-ondersteuning en andere tools. Mijn passie is om andere mensen te leren hoe ze zo effectief mogelijk hun brein kunnen gebruiken. Per slot van rekening is die supercomputer enorm krachtig, veelzijdig én 24/7 beschikbaar! Hoe je makkelijker en meer kan onthouden, beter en leuker kan leren, beter kan notuleren, sneller lezen en meer. Allemaal zaken die je met je geweldige brein (weer) in gang kan zetten!

Afbeelding van Ruud Rensink als trainer op een beurs

Daarnaast zie ik veel mensen op een minder effectieve manier gebruik maken van software en ook daar zie ik mijn uitdaging om anderen te helpen. En wat ik ook geweldig vind is mensen helpen hoe ze meer kunnen verkopen, bijvoorbeeld op een beurs. Mijn handen jeuken als ik op een beurs rondloop en zie dat de verkopers veel te passief zijn en potentiële klanten de stand voorbij lopen.

Afbeelding van verkopers op een beurs die geen actie ondernemen

Kortom, mijn ruime kennis en ervaring op al deze terreinen omzetten in effectieve trainingen en deze dan met succes geven, dát is mijn passie.

Hoe ben je uiteindelijk in de online trainingen beland?

Ik ben nu 25 jaar zelfstandig ondernemer. Voor die tijd ben ik werkzaam geweest in de logistiek, afleveren en instructie van personal computers, verkoop van multi-use computersystemen aan accountants- en administratiekantoren en het nieuw opzetten en verzorgen van trainingen aan deze kantoren. Als ondernemer heb ik uiteraard te maken met alle facetten van het ondernemerschap: marketing, verkoop, websites, beurzen, administratie enzovoort.

Afbeelding van Ruud rensink in 1997 als trainer van computerprogramma's
Rudy in 1997

De meeste tijd ben ik bezig met trainingen. Het maken en bedenken van zo effectief mogelijke trainingen, en deze uiteraard geven is de rode draad van mijn business. Ik doe dat veel voor de groep waarbij ik de cursisten meeneem van begin tot eind en ik doe dat als Individueel Training Center waarbij de diverse cursisten in eigen tempo door hun stof heen werken. Daarnaast geeft ik inmiddels al jaren online trainingen, zowel in Nederland als wereldwijd. Online trainingen zijn daarbij een mooie manier om veel mensen in één keer te kunnen bereiken.

Hoe is jouw passie voor mindmappen ontstaan?

In mijn werkzame leven heb ik zeer veel ervaring opgedaan op een groot aantal terreinen, zoals marketing en verkoop. In MS-Office heb ik veel, zeer veel trainingen gegeven én maak ik daar dagelijks gebruik van. Het MindMappen heb ik geleerd van de bedenker ervan, de Engelse psycholoog Tony Buzan. Ik ben meerdere malen in Engeland voor training geweest. Daarnaast heb ik ook de trainingen SpeedReading en Memory van Tony gevolgd in Engeland, en is Tony bij mij op kantoor langsgekomen om met enkele collega’s te brainstormen over het mind map gebruik in Nederland. Ik heb heel veel over de technieken gestudeerd, en vooral héél veel mind maps gemaakt.

Tony Buzan op bezoek bij ruud rensink

MindMappen is een naam die steeds meer gebruikt wordt. Steeds meer mensen denken dat ze MindMappen. En als ik dan hun Mind Maps zie, zie ik dat er nog heel veel effectiever kan. Want, MindMappen is een diepgaande techniek die veel verder gaat dan wat lijntjes en kleurtjes. Het is een techniek waarmee je brein veel beter kan gaan functioneren, mits je de techniek op de juiste manier inzet. En dat leer ik de deelnemers in mijn cursussen!

Voor wie is mindmappen bedoeld?

Feitelijk is de techniek MindMappen voor iedereen geschikt. Of je nou beter wilt brainstormen, studeren, notuleren, onthouden, ontspannen, enzovoort, het MindMappen is zeer veelzijdig inzetbaar. En daarom voor iedereen een must, mijn doel met de MindMap-cursus is dat de deelnemers het MindMappen écht gaan gebruiken zodat ze maximaal rendement halen uit deze schitterende techniek.

Voor mensen die een online cursus volgen raad ik je aan om vooral de tijd te nemen. Of dat nou voor mijn cursus is, of voor een ander, neem de tijd! Ik zie soms mensen als een speer door een (online) training heengaan. Ze hebben deze dan snel gevolgd en hebben dan een certificaat te pakken. Maar, om rendement te hebben van een training moet je oefenen, oefenen en oefenen.

Dat klinkt wellicht niet sexy, en je bent nieuwsgierig wat er in de nieuwe lessen behandeld wordt, maar je moet oefenen, net zoals leren fietsen. Alleen dán kan je voor verbetering in je brein of van de vaardigheid zorgen!

Wat vind je van het maken en geven van een online cursus op Soofos?

Soofos komt op mij over als een jonge, frisse club die graag de Nederlandse markt wil veroveren. En daar wil ik ze graag bij helpen door mijn cursussen op dit platform te plaatsen. Als je zelf een cursus wilt gaan maken raad ik je aan om dit gewoon te doen! Als je veel kennis hebt op een bepaald gebied, zoek dan eens uit hoe je een training kan maken. Volg de gratis cursus op Soofos en ga gewoon aan de slag. Misschien is je eerste cursus een veredelde PowerPoint die je upload, prima. De tweede training wordt vast beter. Dus, gewoon doen!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.