Instructeur Interview: Raymond Besems

De online cursussen die op Soofos beschikbaar zijn richten zich niet alleen maar op zakelijke skills. Ook persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel.

Mindfulness is een belangrijk en veel gebruikte methode om beter bewust te worden van jezelf. Op Soofos hebben we dan ook een cursus mindfulness, gegeven door Raymond Besems van Anand opleidingen.

We vertellen je hier meer over Raymond, zijn cursus en zijn ervaringen.

Maak kennis met Raymond

Raymond Besems is de oprichter en eigenaar van Anand Opleidingen. Hier verzorgt hij verschillende cursussen, zoals ontspanningsmassage, klassieke massage, meditatie, intuïtie, mindfulness, reiki en nog veel meer.

Op Soofos geeft hij de online cursus mindfulness. De cursus bestaat uit een 8-weeks programma met in totaal meer dan 37 lessen. Er zijn verschillende video’s, oefeningen en teksten bij de online cursus mindfulness inbegrepen.

De achtergrond van Raymond Besems

Raymond Besems doet al meer dan 25 jaar aan yoga. In 1997 al volgde hij zelf een cursus aura healing, en heeft hij vervolgens zijn master graad in reiki behaald.

Daarna ging Raymond in 1998 voor een jaar naar India en Thailand en volgde daar leraarstrainingen in yoga en meditatie.

In 1999 is hij begonnen met zijn eigen massagepraktijk, die hij tot 2012 heeft gehouden.

Sinds 2002 heeft hij daar het geven van cursussen en opleidingen op het gebied van meditatie en yoga toegevoegd. Door zijn uitgebreide ervaring met meer dan 7000 massages en reiki-behandelingen weet hij goed hoe alles werkt.

Hij is erg goed in het overbrengen van deze kennis, en helpt graag anderen met het verbeteren van hun bewustzijn.

Het belang van mindfulness

Mindfulness is een combinatie van meditatie, lichaamswaarneming en yoga. Door praktijk en studie leren hoe je lichaam neurologisch met stress omgaat, en hoe je die kan verminderen.

In deze cursus komt dat dan ook echt ruim aan bod. Je leert niet alleen mediteren, maar ook de achterliggende gedachte van mindfulness.

Meer dan 30 jaar aan onderzoek toont aan dat het een significant therapeutisch effect kan hebben voor mensen met klachten als stress, angst, hoge bloeddruk, depressie, chronische pijn, migraine, hartproblemen, diabetes en nog veel meer.

Mindfulness wordt tegenwoordig in verschillende contexten gebruikt en er zijn verschillende betekenissen van de term. Een definitie van Mindfulness is: Aandacht schenken aan de ervaring van dit moment met open nieuwsgierigheid en de bereidheid te zijn met wat is.

Voor wie is de cursus mindfulness bedoeld?

De cursus is uitgebreid en behandeld verschillende aspecten. Deze cursus is voornamelijk bedoeld voor mensen die willen starten met mindfulness. Vooral voor mensen met klachten zoals stress, angst, hoge bloeddruk, depressie, chronische pijnen, migraine, hartproblemen, diabetes en andere kwalen kan deze cursus veel doen.

Het uitoefenen van mindfulness kan de verschillende klachten verminderen of verhelpen.

Eerdere deelnemers geven aan dat ze zich na het volgen van de cursus levendiger voelen en meer in overeenstemming zijn met zichzelf en anderen.

Door de online cursus mindfulness te volgen leer je vaardigheden die je mogelijkheden kunnen verhogen om:

  • Om te gaan met stress, pijn en de uitdagingen van het dagelijkse leven.
  • Met gelatenheid en kalmte te reageren op storende gebeurtenissen.
  • In het nu volledig present en levend te zijn.

Vooral om ook mensen echt te helpen vind hij leuk.

Hij vind dan ook elk onderdeel van de cursus even leuk en belangrijk. Hij hoopt je snel terug te zien in de cursus, en ook jouw mindfulness aan te leren!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.