Gezond ondernemerschap: jij bent belangrijker dan het bedrijf!

Anton Verkooijen
  | 
5 juli 2021

We kennen ze allemaal, die lange dagen op kantoor waar je urenlang gebukt naar je computerscherm kijkt. Op de momenten dat je wegstapt van je computer heb je waarschijnlijk je telefoon in je handen. Lange dagen op kantoor worden opgevolgd door avonden uitgezakt op de bank.

Gezond is anders.

Wanneer we niet goed voor onszelf zorgen, zullen we nooit echt productief zijn – laat staan lekker in ons vel zitten. Gezondheid en succes gaan hand in hand. Goed voor jezelf zorgen zou altijd prioriteit nummer #1 moeten zijn. Daarom geven we je graag wat extra reminders om te zorgen dat je de komende tijd de focus op jezelf legt.

Beweeg! Al is het maar even.

Ik weet het, het klinkt eng. Maar je hebt gewoon meer beweging nodig. Neem op je werkdag dan ook meerdere momenten om in ieder geval uit je stoel te komen. Combineer dit dan lekker met een flinke dosis frisse lucht. Heb je lange telefoongesprekken? Die kun je wandelend doen. Stap een halte eerder uit de bus, of parkeer je auto iets verder weg op die gratis parkeerplaats. Zo krijg je op een makkelijke manier meer stappen gedaan.

Sporten is stap twee. Je hoeft heus niet vijf keer per week vroeg op te staan om te gaan hardlopen of in de sportschool te staan zweten. Met een korte workout, zelfs al is het yoga, drie keer per week, maak je een goed begin. Zo kun je wennen aan de routine, kracht opbouwen en ontdekken wat je leuk vindt om te doen, zonder meteen een huge commitment aan te gaan.

Meer gezonde dingen eten begint bij minder ongezonde dingen eten

Even snel een vette hap tussendoor komt natuurlijk beter uit dan goed koken en lekker tafelen. Maar dan komt die suikerdip, of die plotselinge honger, en raak je weer volledig uit je ritme.

Merk je dat je moeite hebt om op bepaalde momenten gezonde keuzes te maken die je echt energie geven, en niet alleen snelle koolhydraten? Met mealpreppen voorkom je dat je ongezonde keuzes maakt die niet alleen duurder, maar ook minder gezond zijn.

Gezond ondernemerschap: Neem eens een salade i.p.v. een hamburger.

Plan (bijna) alles!

Inclusief RUST! Zorg ervoor dat je weet wat je op een dag gaat doen. Een planning zorgt ervoor dat jij op elk moment van de dag weet wat er aankomt. Tuurlijk kan er weleens wat tussenkomen, maar hey, that’s life.

Maak ook genoeg ruimte vrij in je agenda om de dingen te doen die je leuk vindt, of om zelfs helemaal niks te doen. Dan heb je altijd iets om naar uit te kijken en hoef je je op die dagen niet schuldig te voelen.

Slaap genoeg!

Hoe vaak kom jij aan de gewenste 7 tot 8 uur? Alleen in het weekend? Dan gaat het ergens fout. We snappen het wel, na je lange dag wil je toch tekenen van sociaal leven of ontspanning vertonen en raak je zomaar eens naar de kroeg of kijk je iets te lang tv. Maar slaap is wel enorm belangrijk voor het lichamelijk herstel.

Leuk feitje trouwens, Nederlanders liggen het langst op bed van iedereen. We liggen namelijk gemiddeld 7 uur en 54 minuten per dag in bed. Dit betekent natuurlijk niet dat er ook geslapen wordt.

Zoek contact!

Gelukkig zijn is fijn, dus moet je jezelf in staat stellen gelukkig te worden of te blijven. Sociaal contact is een belangrijke factor in gelukkig zijn. Mensen die dagelijks of wekelijks sociaal contact hebben behoren tot de gelukkigste mensen van Nederland.

Check ook al onze cursussen op het gebied van gezondheid en bewegen en vind de hulp die je nodig hebt!
Artikel uit de categorie:
Zakelijk

1 Reacties op "Gezond ondernemerschap: jij bent belangrijker dan het bedrijf!"

  1. Ja, dit weten velen van ons al te goed. Het gaat er ook om dat je alles goed en nauwkeurig ziet verlopen. Planning is misschien wel het belangrijkste om je aan te houden, daarna volgt de rest wel. Het gaan om het plannen en je er ook echt aan houden.
    De Amerikaan zegt “can’t stress it enough”, plan goed in!

Geef een reactie op dit artikel

Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
soofos plus cursussen op laptop
Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.