Gezond ondernemerschap: jij bent belangrijker dan het bedrijf!

Anton Verkooijen
  | 
22 september 2020

We kennen ze allemaal wel, die lange dagen op kantoor waar je eigenlijk niks doet behalve zitten en naar je computerscherm kijken. De momenten dat je weg stapt van je computer heb je waarschijnlijk je telefoon in je handen. Ondernemers houden er vaak ook geen gezonde levensstijl op na. Lange dagen op kantoor worden opgevolgd door avonden uitgezakt op de bank.

 

Dit soort gedrag is, zoals je je kan voorstellen niet helemaal gezond. Daarom krijg je vandaag wat tips over hoe jij meer uit jezelf kan halen, zodat je ook betere resultaten op je werk kan bewerkstelligen. Laten we maar snel beginnen. Gezond ondernemerschap begint hier!

 

Beweeg!

Ik weet het, het klinkt eng. Maar je hebt gewoon beweging nodig. Neem op je werkdag dan ook meerdere momenten om in ieder geval uit je stoel te komen. Combineer dit dan lekker met een flinke dosis frisse lucht en dan ben je weer helemaal het mannetje/vrouwtje.

 

Eet beter!

Even snel een vette hap tussendoor komt natuurlijk beter uit dan goed koken en lekker tafelen. Toch moet (nou ja, moet?) je gezond eten wil je ervoor zorgen dat jouw lichaam het allemaal maar even volhoud. Dus haal tijdens je wandeling of onderweg naar kantoor of huis gewoon eens een salade in plaats van een (íets te lekkere) burger.

 

 

Gezond ondernemerschap: Neem eens een salade i.p.v. een hamburger.

 

 

Plan (bijna) alles!

Zorg ervoor dat je weet wat je op een dag gaat doen. Een handige planning zorgt ervoor dat jij op elk moment van de dag weet wat er aankomt. Tuurlijk kan er weleens wat tussenkomen, maar hey, that’s life.

 

Effectief ondernemen is weten wat je moet doen en wanneer je dat moet gaan doen. Plus er gaat een switch in je hoofd om wanneer jij iets van een checklist af kan strepen, je wordt er oprecht blijer van.

 

Slaap genoeg!

Hoe vaak kom jij aan de gewenste 7 tot 8 uur? Als het antwoord is: “alleen in het weekend”. Dan gaat het ergens fout. We snappen het wel, na je lange dag wil je toch tekenen van sociaal leven of ontspanning vertonen en raak je zomaar eens naar de kroeg of kijk je iets te lang tv. Maar slaap is wel enorm belangrijk voor het lichamelijk herstel.

 

Leuk feitje trouwens, Nederlanders liggen het langst op bed van iedereen. We liggen namelijk gemiddeld 7 uur en 54 minuten per dag in bed. Dit betekent natuurlijk niet dat deze ook volledig geslapen wordt.

 

Zoek contact!

Gelukkig zijn is fijn, dus moet je jezelf in staat stellen gelukkig te worden of te blijven. Sociaal contact is een belangrijke factor in het gelukkig zijn. Mensen die dagelijks of wekelijks sociaal contact hebben behoren tot de gelukkigste mensen van Nederland.

 

Maak stappen en ga eerst voor jouw eigen gezondheid, dan volgt het bedrijf vanzelf!

E-learning voor Bedrijven

Met onze op-maat-gemaakte oplossingen zet jij online leren in jouw organisatie aan de basis van jouw succes.

Artikel uit de categorie:
Zakelijk

1 Reacties op "Gezond ondernemerschap: jij bent belangrijker dan het bedrijf!"

  1. Ja, dit weten velen van ons al te goed. Het gaat er ook om dat je alles goed en nauwkeurig ziet verlopen. Planning is misschien wel het belangrijkste om je aan te houden, daarna volgt de rest wel. Het gaan om het plannen en je er ook echt aan houden.
    De Amerikaan zegt “can’t stress it enough”, plan goed in!

Geef een reactie op dit artikel

Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
Probeer 7 dagen gratis Meer informatie over Soofos Plus
soofos plus cursussen op laptop
© 2020 - Soofos B.V.