4 Belangrijke e-learning trends voor 2021

2020 was het jaar van e-learning: noodgedwongen dan wel. Veel van de trends die voorspeld waren voor het afgelopen jaar, zijn on hold gezet om de bestaande e-learning systemen te optimaliseren en klaar te stomen voor de komst van vrijwel elke student ter wereld.

Maar nu we zover zijn, kunnen we vooruit kijken. E-learning gaat nergens naartoe, en wordt alleen maar beter en effectiever. Welke trends verwachten wij in 2021 in de markt te gaan zien?

Social learning

Wat we het afgelopen jaar sterk misten als het op leren aankomt, is het sociale aspect. Zelfs voor wie voor de pandemie al bewust koos voor online leren, bleek dat communicatie en interactie met andere studenten de leerervaring enorm verbeterde. Daarom verwachten wij dat twee zaken volgend jaar een grote rol in e-learning gaan spelen.

Online community’s

Het kan zo simpel zijn als een Facebookgroep aanmaken voor al je cursisten. Wij deden het voor al onze instructeurs, en de kennis die daar gedeeld wordt – en hier en daar een gezellig grapje, maken je leerervaring een stuk leuker. Er zijn talloze voordelen van online community’s, die we al eerder beschreven in deze blog. 

Online conferences

Events gaan de komende tijd lastig zijn, en toegegeven: het hele idee van een online cursus is dat je juist niet op gezette tijden op een bepaalde locatie hoeft te zijn. Maar het afgelopen jaar bleek dat online events en conferenties voor gelijkgestemden juist wel heel waardevol kunnen zijn. De verwachting is dat dit ook voor e-learning blijft gelden. Zo kun je als instructeur overwegen om voor al je cursisten een online event te organiseren, bijvoorbeeld met webinars van relevante sprekers, of waarin men de mogelijkheid krijgt om met elkaar te sparren. 

Mobile learning

In de hoop dat we volgend jaar wat meer onderweg zijn dan in 2020, zetten wij mobile learning in het rijtje van te voorspellen trends. Cursussen die je ook via je tablet of telefoon kan volgen dus. Daarbij is het bijvoorbeeld ook belangrijk dat je kortere of kleinere stukken content beschikbaar hebt, die iemand makkelijk on the go kan absorberen. 

Microlearning

Het gaat daarbij niet alleen om kortere cursussen, maar ook cursussen waar je echt inzoomt op een bepaald onderwerp. Geen cursus fotografie, maar een cursus gericht op een specifieke camera, of op enkel het fotograferen van vliegtuigen. Microlearning is in opkomst, en het is perfect voor instructeurs die hun aanbod willen uitbreiden, en studenten die zich nog verder willen specialiseren. 

Personalized learning experiences

Geen zorgen: we hebben het niet over complete coachtrajecten. Toch verwachten we dat cursisten het meer en meer gaan waarderen wanneer een cursus is afgestemd op hun specifieke behoeften. Je zou dit kunnen bewerkstelligen door bepaalde routes in je cursus aan te brengen, en vooraf bijvoorbeeld door een quiz het niveau of de behoeftes van je cursisten te bepalen.

Zin in 2021?

Wij wel! Dit jaar hebben we enorm veel mooie en creatieve cursussen op Soofos zien verschijnen, en we zijn benieuwd naar waar jullie volgend jaar mee komen aanzetten. Surprise us!

Artikel uit de categorie:

Stimuleer talent in jouw organisatie

Benieuwd wat Soofos kan betekenen voor jouw organisatie? Ontdek de mogelijkheden van online leren.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.