Wat is Prezi en hoe werkt het?

Het geven van presentaties is altijd een belangrijk onderdeel van de economie geweest. Ook nu is het belang van een goede presentatie groot, wanneer je je kennis of producten wil overbrengen op de kijker. Prezi is een van de programma’s, waarmee je dit kan doen. Vandaag vertellen je iets meer over deze presentatiesoftware en de redenen waarom Prezi nog steeds een goede optie voor je is, als je een presentatie moet geven.

Wat is Prezi?

Prezi is de naam van de ontwikkelaar van deze presentatiesoftware. Ondertussen bestaat het al meer dan tien jaar. Waar andere presentatieprogramma’s zich focussen op slides, doet Prezi dat even anders. Dit programma focust zich namelijk op het inzoomen en springt van het ene onderwerp naar het andere, zonder van slide te verwisselen. Dit maakt het programma erg dynamisch, waardoor het mogelijk is om boeiende presentaties te geven.

Deze presentatiesoftware in gebruik nemen

Het is eigenlijk vrij gemakkelijk om met dit online programma aan het werk te gaan. Zodra je een gratis account hebt aangemaakt (wat mogelijk is!), kan je inloggen en aan de slag met je eerste Prezi-presentatie!

Geen inspiratie voor je eerste presentatie? Gebruik een van de templates, waarmee je direct aan de slag kan! Er zijn ook genoeg voorbeelden van goede presentaties te vinden. Haal hier inspiratie uit en creëer zelf je allereerste presentatie in deze presentatiesoftware.

Presentaties geven

Belang van goede presentaties

Nou ga ik hier niet verkondigen dat ik zelf een held ben wanneer het aankomt op het geven van een goede presentatie. Maar ik heb er zelf genoeg gezien, om te kunnen zeggen dat een goede presentatie mij beter bijblijft, dan een slechte. Niet heel veel presentaties zijn mij dan ook bijgebleven.

Een goede presentatie geven met Prezi

Het maken en het geven van een presentatie met dit programma levert je al direct één voordeel op, namelijk het dynamische aspect van het in- en uitzoomen. Dit zorgt er al meteen voor dat de aandacht naar het scherm getrokken wordt. Heb je liever dat mensen naar het scherm kijken, dan naar jou? Neem dan zeker dynamische factoren op in je presentatie. Hiermee verdeel je de focus tussen jou en je scherm.

Alternatieven voor Prezi

PowerPoint

Een van de grootste presentatieprogramma’s ter wereld en dat zal het ook voor lange tijd blijven. PowerPoint is een van de populairste programma’s van Microsoft, doordat het enorm makkelijk te gebruiken is. Het is natuurlijk mogelijk om dynamische elementen toe te voegen aan je presentaties, maar het heeft niet de “natuurlijk” dynamiek die Prezi heeft. Toch is het een uitstekende optie, wanneer je al beschikt over een Microsoft Office pakket. Waarom zou je dan nog iets anders zoeken? Wil je meer leren over dit programma? Bekijk dan eens de online cursussen over powerpoint!

Google Slides

Een ander gratis alternatief is Google Slides. Het enige wat je hiervoor nodig hebt is een actief Google-account. Veel mensen beschikken hier al over en het programma lijkt in de techniek erg op PowerPoint. Het is toegankelijk en alles staat online in je eigen Google-omgeving. Heb je geen internet? Dan is er een kans dat je dus niet over je presentatie kan beschikken. Maar deze eigenschap deelt het met Prezi.

Ga aan de slag met Prezi of andere communicatiecursussen!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

Blijf op de hoogte​

We willen je graag inspireren om nog meer uit jezelf te halen. Kom op onze e-mail lijst om op de hoogte te blijven over online leren, nieuwe cursussen en toffe acties.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.