Online studeren: de mogelijkheden zijn eindeloos

Rick de Bie
  | 
10 december 2020

Dat we bij Soofos groot fan zijn van online, dat had je waarschijnlijk wel geraden. Maar dat betekent natuurlijk niet dat we de voordelen van het ‘klassieke’ studeren niet meer herkennen. Omdat zowel het klassieke studeren en het online studeren hun eigen voordelen met zich meedragen, leek het ons wel gepast de voordelen van online leren nog eens onder de loep te nemen. Hopelijk kunnen we je ervan overtuigen dat online studeren een goede optie is, dat vinden wij namelijk zeker!

Hoe werkt online studeren?

Voor online studeren heb je eigenlijk maar twee dingen nodig, namelijk een apparaat (desktop, smartphone of tablet) én natuurlijk een internet verbinding. De meeste online leeromgevingen willen dat je er inlogt, een cursus selecteert en daarna direct begint. Voor goede cursussen of trainingen betaal je vaak, aangezien kennis meestal niet gratis is. In de digitale omgevingen kan je eigenlijk altijd wel de voortgang in de gaten houden en de resultaten terugvinden. (Opzoek naar een gratis cursus?)

Net als met ‘normaal’ studeren kan je met online studeren gewoon een certificaat halen om te laten zien dat je een vaardigheid hebt. Of dit certificaat herkent wordt, hangt volledig af van het bedrijf dat de online training of cursus aanbiedt. Voordelig is ook dat je het thuis kan doen en dat een thuisstudie vaak gepaard gaat met online leren.

Wat kan je allemaal leren?

De keuze is reuze en dat kan betekenen dat je óf overweldigd wordt door het aanbod óf niet eens alle opties door kan nemen. Je wilt je zuurverdiende geld uiteraard uitgeven aan kwaliteit en het is dus belangrijk dat je een cursus kiest met goede recensies en positieve ervaringen. Gelukkig hebben alle aanbieders de mogelijkheid om recensies achter te laten en te lezen, dus daar kan jij je voordeel mee op doen.

Beste manier om te kiezen

Wij raden je aan om niet overhaast een cursus aan te schaffen. Zorg ervoor dat je zeker weet wat je wilt leren en of de training daar goed op aansluit. Je zou niet de eerste zijn die zijn motivatie na een paar dagen verliest.

Neem dus eerst voor jezelf de tijd om uit te stippelen wat je wilt leren en waarom je dat wilt. Daarna kan je bijvoorbeeld op de websites van de verschillende aanbieders alle cursussen en trainingen vergelijken. Vervolgens maak je de keuze uit een van de opties.

De beste manier om te beginnen met online studeren

Wanneer je start met een cursus en je wilt er serieus nieuwe skills op nahouden. Dan raden we je aan een vaste volgorde aan te houden. Om de nieuwe skills te leren heb je naar onze mening datgene (het programma, het instrument of iets dergelijks) dat je wilt leren nodig. Met een cursus Photoshop leer je het beste als je Photoshop ernaast kan houden. Wij zijn namelijk groot voorstander van het principe leren door te doen. Door één keer te kijken en te observeren, zie je hoe het werkt. Door een tweede keer te kijken en mee te doen, leer je de vaardigheden het beste. Op deze manier ben je de nieuwe skills ook niet na een half uur weer kwijt.

Bereid je goed voor en begin met onbeperkt online studeren!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "Online studeren: de mogelijkheden zijn eindeloos"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.