Stress management: Tools voor het verminderen van stress en burn-out klachten

Tanja · 24 April 2024
Deze cursus biedt effectieve technieken om stress en burn-out te beheersen, inclusief ademhalingsoefeningen en koudetraining. Verbeter je mentale en fysieke gezondheid.
 • Alle niveaus
 • 9 Lessen
 • 1u 21min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer praktische oefeningen op te laden voor meer energie.
 • Leer gezonde gewoontes te creëren.
 • Pas technieken toe om jezelf in een andere mentale 'staat' te brengen.
 • Ontdek technieken om stress en angst te ontladen.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Stress management: Tools voor het verminderen van stress en burn-out klachten

Wil jij leren hoe je stress en burn-out kunt verminderen en voorkomen? Deze cursus is precies wat je nodig hebt.Begin meteen met praktische oefeningen die je helpen ademruimte te vinden. Vanaf de start dompelen we je onder in ademhalingstechnieken, een essentiële vaardigheid voor de rest van je reis.

Het belang van stress management

Het vermogen om effectief met stress om te gaan, speelt een sleutelrol in hoe je je voelt, zowel mentaal als fysiek. Goed stressmanagement is niet alleen belangrijk voor je geestelijke gezondheid; het versterkt ook je lichamelijke welzijn, verbetert de kwaliteit van je relaties en je prestaties, of je nu werkt, studeert, of andere verantwoordelijkheden hebt.

Een mix van mentale en fysieke technieken

Deze cursus is jouw antwoord op het gevoel van overweldiging door stress. We bieden een mix van mentale en fysieke technieken, zoals ademhalingsoefeningen en koudetraining, om je stressniveaus te verlagen en je leven vreugdevoller en gezonder te maken.

Een cursus voor iedereen die worstelt met stress of een burn-out

De cursus is perfect voor iedereen die worstelt met constante onrust, slaapproblemen, piekeren, of een gebrek aan motivatie. Of je nu altijd onderweg bent, drukke schema’s hebt, of gewoon op zoek bent naar rust in een druk leven, deze cursus sluit aan bij jouw behoeften.

Wat kun je verwachten?

Je werkt door een duidelijk en gestructureerd programma van zes weken. Van technieken om mentale ruimte te creëren, je stressniveaus te meten en te beheersen, tot het verbeteren van je ademhaling en het uitproberen van koudetraining, alles gericht op het opbouwen van een routine die energie geeft en stress vermindert.

Wat heb je nodig?

Een belangrijk aspect van deze cursus is dat we je niet alleen theorieën leren, maar je vooral ook aanmoedigen om deze in je dagelijks leven toe te passen. Het gaat om ervaren, veranderen en verbeteren. We nodigen je uit met een open houding deel te nemen en klaar te zijn voor nieuwe ervaringen.

Ben je klaar om actie te ondernemen tegen stress en een nieuwe, positieve wending aan je leven te geven? Schrijf je dan in voor deze cursus en start je reis naar een minder stressvol bestaan. Dit is hét moment om voor jezelf te kiezen en te werken aan een gelukkiger en gezonder leven. Wacht niet, begin nu!

Over de instructeur

Tanja

2 Cursussen

Ik ben Tanja Noteborn Nikolic. In 2007 kreeg ik een burn-out. Letterlijk opgebrand was ik. Maar dat weerhield me er niet van om in de gejaagdheid en in m'n hoofd te blijven. Dus na 'hersteld' te zijn, kon ik weer door. Op hetzelfde toerental, maar dan met een paar technieken om slimmer met dat toerental om te gaan.

Keerpunt

Een zwaar auto-ongeluk was de ommekeer. Ik kon niets meer. Nu kon ik niet anders dan stilstaan en naar binnen kijken. Inmiddels was ik bijna verslaafd aan pijnstillers en slaappillen. Een alternatief zag ik niet. Ik stond niet open voor alternatieve methodes. Nog meer pillen, nog langere revalidatie. Uiteindelijk stuurde een vriend mij naar een energetisch therapeut. Hij zei: 'je hoeft het niet te geloven, als je er maar heen gaat'.

Het was een schot in de roos. Na een paar uur voelde ik me beter dan vóór het ongeluk. Ik werd zo gegrepen door deze ervaring dat ik besloot het roer om te gooien, hier volledig voor te gaan en te beginnen met een reeks aan opleidingstrajecten. Dit heeft geleid tot diep zelfonderzoek en verschillende innerlijke ‘opruim’ werkzaamheden. Ik kan nu vertellen dat dit niet snel te ‘fixen’ was. Ik ben tot het inzicht gekomen dat ik niet op aarde ben om bancaire processen efficiënter te maken.

Mijn missie

Ik wil mij inzetten voor het welzijn, zelfontwikkeling en vitaliteit van mensen. Op die manier wil ik bruggen bouwen tussen mijn ‘oude’ en ‘nieuwe’ wereld. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen de mogelijkheid tot helen/transformeren in zich heeft en dat goed voor onszelf zorgen een vereiste is voor een vitaal, energiek en gelukkig leven.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

3 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Cursus gaat vooral over ademhalen.

 2. Helpt zeker, ik voel na die eerste ademsessie al zo’n verlichting. Bizar.

 3. Dit helpt me bij mijn burnout, niet al mijn problemen zijn nu opgelost, maar ik ga weer de goede kant op, onwijs bedankt!

Oorspronkelijke prijs was: €57.Huidige prijs is: €37.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 13 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.