Cursus Scriptie Schrijven: Succesvol je scriptie schrijven

Merel · 19 Juli 2024
Krijg stap voor stap hulp bij het schrijven van je scriptie. Van inleiding tot discussie, inclusief bronnen zoeken, onderzoeksmethoden, en academisch taalgebruik. Perfect voor elke student die zijn scriptie succesvol wil afronden.
 • Alle niveaus
 • 42 Lessen
 • 5u 50min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Hoofdstuk voor hoofdstuk een goede scriptie schrijven
 • Wetenschappelijke bronnen zoeken en goed verwijzen volgens de APA-regels
 • Kwantitatief of kwalitatief onderzoek uitvoeren
 • Je onderzoek analyseren op validiteit en betrouwbaarheid

Cursus inhoud

Vouw uit

Scriptiebegeleiding: Succesvol je scriptie schrijven

Schrijf jij binnenkort je scriptie en voel je je overweldigd door de hoeveelheid werk? Geen zorgen! Deze online cursus scriptie schrijven helpt je stap voor stap door het hele proces heen. Of je nu net begint of vastloopt in een later stadium, met de scriptiebegeleiding in deze cursus geeft krijg je de handvatten die je nodig hebt om succesvol je scriptie te schrijven.

Een scriptie schrijven hoeft niet moeilijk te zijn

Je scriptie is een belangrijk onderdeel van je opleiding, omdat je hiermee aantoont dat je in staat bent zelfstandig onderzoek te doen en hierover te rapporteren. Maar waarom vinden veel mensen het schrijven van een scriptie zo moeilijk? Het vereist niet alleen grondig onderzoek en analyse, maar ook een heldere structuur en academisch taalgebruik. Veel studenten worstelen met het opzetten van een goed plan, het vinden van betrouwbare bronnen en het schrijven van een samenhangend en overtuigend verhaal.

Online scriptiebegeleiding

Deze online cursus scriptie schrijven biedt je de flexibiliteit om in je eigen tempo te werken en je eigen tijd in te delen. Je kunt de lessen volgen wanneer het jou uitkomt, of je nu een vroege vogel bent of een nachtbraker. Bovendien krijg je toegang tot uitgebreide materialen en video’s die je steeds opnieuw kunt bekijken als dat nodig is. Hierdoor kun je je volledig concentreren op het begrijpen en toepassen van de stof, zonder tijdsdruk of stress.

Gestructureerd en doelgericht aan jouw scriptie werken

Deze cursus helpt je om gestructureerd en doelgericht aan je scriptie te werken. Je leert niet alleen hoe je je scriptie moet opbouwen, maar ook hoe je motivatie en planning kunt managen, hoe je betrouwbare bronnen vindt, en hoe je je onderzoek valide en betrouwbaar maakt. We geven je praktische tips en voorbeelden die je direct kunt toepassen. Geen theorieën die moeilijk te begrijpen zijn, maar concrete handvatten die je direct kunt gebruiken.

Voor wie is deze cursus scriptie schrijven bedoeld?

Deze cursus is ideaal voor elke student die bezig is met een scriptie, ongeacht het studieniveau of vakgebied. Of je nu aan het begin staat en geen idee hebt waar je moet beginnen, of al een eind op weg bent maar vastloopt bij bepaalde onderdelen, deze cursus biedt de begeleiding die je nodig hebt. Ook als je al eerder een scriptie hebt geschreven, maar je vaardigheden wilt aanscherpen, is deze cursus een waardevolle aanvulling.

Wat leer je in deze cursus?

Wat moet er allemaal in je scriptie staan?

In deze cursus bespreken we stap voor stap wat er in je scriptie moet staan. Van motivatie en planning tot bronnen zoeken, goed onderzoek uitvoeren, validiteit en betrouwbaarheid: we gaan er samen tegenaan!

Inleiding, theoretisch kader, methode, resultaten en discussie

We lopen alle belangrijke hoofdstukken van je scriptie langs en ik leg je stap voor stap uit hoe je elk hoofdstuk het beste aanpakt. Je leert hoe je een sterke inleiding schrijft, een gedegen literatuuronderzoek uitvoert, een passende methode kiest, je resultaten analyseert en je bevindingen bespreekt in de discussie.

Kwantitatief versus kwalitatief onderzoek

We bespreken wanneer je kiest voor kwantitatief versus kwalitatief onderzoek en welke onderzoeksmethoden hier goed bij passen. Je leert hoe je in de methode onderbouwt welke onderzoeksmethode je hebt gekozen en hoe je in de resultaten een goede analyse maakt, of je nu een vragenlijst afneemt of juist interviews uitvoert.

Zoeken naar bronnen en refereren

We leren je wat wetenschappelijke en betrouwbare bronnen zijn en hoe je deze kunt vinden. Ook ga je uitgebreid in op refereren volgens de APA-stijl, zowel in de tekst als in de bibliografie.

Academisch taalgebruik en tekststructuur

Je leert hoe je zakelijk, neutraal en efficiënt kunt schrijven. Daarnaast gaan we in op de opbouw van je tekst, zodat deze goed leesbaar is en een logisch verhaal vormt.

Cursusinhoud

De cursus bestaat uit verschillende hoofdstukken en lessen die je stap voor stap door het proces begeleiden:

1. Starten met je scriptie (5 lessen)
2. Inleiding scriptie (3 lessen)
3. Theoretisch kader / Literatuuronderzoek (3 lessen)
4. Methode (6 lessen)
5. Validiteit en betrouwbaarheid (7 lessen)
6. Resultaten (5 lessen)
7. Discussie en Conclusie (5 lessen)
8. Wetenschappelijke en betrouwbare bronnen zoeken (3 lessen)
9. Bronvermeldingen in de tekst en bibliografie (2 lessen)
10. Academisch taalgebruik (3 lessen)

Schrijf je in voor deze cursus!

Wacht niet langer en start vandaag nog met de cursus “Cursus Scriptie schrijven: Succesvol je scriptie schrijven”. Samen zorgen we ervoor dat jij vol vertrouwen en succesvol je scriptie kunt schrijven. Schrijf je nu in en maak de eerste stap naar een geslaagde scriptie!

Over de instructeur

Merel

1 Cursus

Lesgeven is mijn passie! Ik geef al ruim 10 jaar les als freelancer aan de Universiteit van Amsterdam, Faculteit Economie en Bedrijfskunde. Daar geef ik verschillende onderzoeksvakken (kwantitatief en kwalitatief), schrijfvaardigheden, presenteren en organisatie & gedrag. Ook heb ik lesgegeven aan de Open Universiteit.

Daarnaast geef ik particuliere scriptiebegeleiding en heb ik heel veel studenten van uiteenlopende opleidingen mogen begeleiden bij het schrijven van hun scriptie. De afgelopen 10 jaar heb ik ruim 1000 scripties en papers begeleid of beoordeeld voor een cijfer. De online cursus scriptiebegeleiding die ik heb gemaakt, is heel volledig en al mijn kennis komt hierin samen!

Zelf heb ik economie en psychologie gestudeerd. In 2007 heb ik mijn Master Bedrijfseconomie gehaald en in 2008 mijn Master Sociale Psychologie. In 2012 heb ik een post-hbo coachopleiding gevolgd om studenten nog beter te kunnen begeleiden.

Studenten helpen met onderzoek goed uitvoeren en dit duidelijk opschrijven is mijn passie. Leiderschap, motivatie en time management zijn andere onderwerpen die ik heel interessant vind. Verder houd ik van skiën, taekwondo en ik ben dol op lezen. Wil je meer over mij weten, neem dan gerust een kijkje op mijn LinkedIn.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Deze cursus bevat echt alles wat ik nodig heb voor het schrijven van een goede scriptie. De modules worden in logische en behapbare delen aangeboden. Je kunt ze afzonderlijk van elkaar bekijken zodat je kunt kiezen wat je op dat moment nodig hebt.

  Merel heeft een prettige stem om naar te luisteren en legt rustig, uitgebreid en ‘to the point’ uit. De zandloper als metafoor voor de scriptie is voor mij echt een fijne algemene structuur om aan vast te houden. Merel modelleert de kennis en laat ook zien wanneer iets fout genoemd kan worden, en hoe je dit kunt oplossen. Dat is erg leerzaam en geeft ook motivatie om niet op te geven. Het stukje over academisch taalgebruik vond ik ook erg waardevol. Dit mis ik soms in boeken over het schrijven van scripties, gewoon weer even opfrissen van kennis over taal.

  Tot slot: De mogelijkheid om vragen te stellen geeft mij het gevoel dat ik direct in contact ben met deze docent. Deze mogelijkheid plus de uitgebreide selectie van fijne duidelijke lessen zorgt ervoor dat ik het gevoel heb mijn scriptie te schrijven met goede begeleiding.

49Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 1 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.