Craft Your Career – Loopbaantraining

Lisanne Kemp van FEM · 8 Februari 2024
Craft Your Career (CYC) training: voor afstudeerders, werkenden en carrièreverbetering. Leer van je waarden, omgaan met werkuitdagingen, loopbaankeuzes maken, job crafting, droombaan definiëren, personal brand bouwen en balans vinden.
 • Beginner
 • 15 Lessen
 • 3u 59min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Career adaptability: leer omgaan met uitdagingen van werk en maak bewuste loopbaankeuzes
 • Job crafting & procrastination: leer zelf je werk leuker te maken en reken af met uitstelgedrag
 • Personal branding: leer jezelf te profileren door een professionele branding op social media, je goed voor te bereiden op sollicitaties en te netwerken
 • Werk-privé balans: of je nou studeert, al werkt, of aan het solliciteren bent; balans is belangrijk. Leer hoe je die balans krijgt en behoudt.

Craft Your Career (CYC) is ontwikkeld voor studenten en starters en bestaat uit de volgende lessen:

 1. Jouw waarden & kwaliteiten

 2. Be career adaptable

 3. Craft your job, don’t procrastinate

 4. Ontdek jouw droombaan

 5. Personal branding: be your own brand

 6. Vind jouw werk-privé balans

Als arbeids- en organisatiepsycholoog weet ik hoe belangrijk het is om werk te hebben dat bij jouw waarden en kwaliteiten aansluit.

Person-organisation fit

Als er een goede person-organisation fit (match tussen jouw waarden en de waarden van de organisatie) en een goede person-job fit (match tussen jouw kwaliteiten en de functie-eisen) is, raak je autonomer gemotiveerd, meer bevlogen en presteer je beter. Om die fit te bewerkstelligen, moet je natuurlijk eerst weten wat jouw waarden en kwaliteiten zijn. Daar focussen we op in de eerste les.

Career adaptable

In les 2 leer je career adaptable te zijn, dat wil zeggen dat je je carrière leert plannen (career concern), je bewuste loopbaankeuzes leert te maken (career control), je nieuwsgierig blijft naar nieuwe mogelijkheden (career curiosity) en je beter om leert gaan met problemen die je tegenkomt in je carrière (career confidence).

Job crafting en procrastination (uitstelgedrag)

Job crafting is heel zinvol om te kunnen; je leert namelijk je werk aan te passen aan jouw wensen en voorkeuren, zonder dat met je manager te overleggen ;). Maar hoe doe je dat? Daar krijg je antwoord op in deze les. Uitstelgedrag is iets dat we allemaal wel kennen… Of je nu nog studeert (soggen) of al werkt (woggen, haha). Op een werkdag van 8 uur werken mensen gemiddeld 2 uur niet. Dus een kwart van de werkdag ben je niet productief! Dat is veel. En daar kunnen we wat aan doen. Tips tegen uitstelgedrag vind je ook in deze les.

Je droombaan

Misschien klinkt het nog heel ver weg, of überhaupt meer als een sprookje dan als iets realistisch. Of misschien heb je juist het gevoel dat het heel dichtbij is. Hoe dan ook, het is zinvol om te weten hoe jouw ideale baan eruit ziet. In deze vierde videoles stel ik je allerlei vragen zodat je dit kunt ontdekken.

Personal branding

Een heel belangrijk onderdeel van het sollicitatieproces! In les 5 geef ik hier aandacht aan. Je leert te netwerken, krijgt tips voor je cv en sollicitatiebrief en we bespreken hoe je ook in je social media de juiste uitstraling krijgt.

Werk-Privé balans

Tot slot bespreken we in les 5 een heel belangrijk onderdeel voor als je net met werken begint: werk-privé balans! Bij iedereen ziet deze balans er anders uit, maar het is goed om hier over na te denken en ervoor te zorgen dat je aan het einde van de werkweek genoeg energie over hebt om van het weekend te genieten.

De baan die bij je past binnen halen

Na deze 6 lessen heb je alle tools in handen om een baan te zoeken die bij je past én die ook binnen te halen. Mocht je door willen praten over de lessen, en behoefte hebben aan een coachtraject dan kunnen we dit ook faciliteren.

Veel plezier en succes met Craft Your Career!

drs. Lisanne Kemp
Arbeids- en Organisatiepsycholoog
Founder of FEM
www.femalequalsmale.com

Over de instructeur

Over mijn werk & achtergrond
Ik ben drs. Lisanne Kemp, in 2018 afgestudeerd aan de Master Arbeids- en Organisatiepsychologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sinds de zomer van 2019 ben ik FEM gestart, een feministisch platform waar ik schrijf over thema's als gender-equality en mental health, maar heb ik nooit m'n affiniteit met Arbeids- en Organisatiepsychologie losgelaten.

Vanuit FEM doe ik verschillende freelance projecten, op dit moment voor Humanitas en SheConsult. Bij Humanitas heb ik samen met een focusgroep de training Craft Your Career (CYC) ontwikkeld, gebaseerd op theorieën uit de Arbeids- en Organisatiepsychologie. Voor SheConsult - een coachings- en trainingsbureau voor hoogopgeleide vrouwen - heb ik eerder een online loopbaantraining ontwikkeld en ben ik nu adviseur voor potentiële coachees.

Qua Arbeids- en Organisatiepsychologie heb ik me altijd gefocust op de positieve kant ervan: op thema's als bevlogenheid (de tegenhanger van burn-out), autonome motivatie (een gezonde motivatievorm waarbij je je werk doet, omdat het bij jouw waarden en kwaliteiten aansluit) en job crafting (de vrijheid pakken om je werk naar eigen inzicht in te delen). Daarbij vind ik het heel belangrijk om de wetenschap te vertalen naar de praktijk. Dus om de brug te bouwen van psychologische kennis naar concrete acties. Daar is een online training een goede tool voor.

Wat ik daarnaast nog doe
Verder vind ik het heerlijk om te tennissen, heb ik in de lockdowns ontdekt hoe fijn wandelen eigenlijk is en doe ik af en toe een salsalesje. Op zondagen vind ik het fijn om naar Hillsong Church te gaan en eigenlijk wil ik heel graag een huisdier - maar dat mag niet in m'n huurhuisje in Utrecht. A girl can dream.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. erg leerzame cursus. mezelf en mijn werkprioriteiten goed onder ogen gekregen, ik weet nu waar op te letten en hoe ik het beste werk vind wat bij mij past en hoe ik het beste mijn werk-prive balans opmaak.

 2. Hele inzichtelijke lessen, motiverend geschreven en het heeft me echt verder geholpen in mijn zoektocht naar een baan na mijn studie.
  De bijgevoegde worksheets maken het praktisch.
  Aanrader!

 3. En dan sta je daar dan; een papiertje in je hand, deuren gaan voor je open maar je hebt geen idee hoe en wat. Het verschilt per opleiding, maar naar mijn ervaring wordt hier weinig aandacht aan gegeven voordat je je diploma behaalt. De cursus geeft je daarin een boost door jezelf beter te leren kennen.

Oorspronkelijke prijs was: €79,95.Huidige prijs is: €59,95.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 27 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.