Online Cursus PowerPoint

In onze online cursus PowerPoint leer je niet alleen het programma van binnen en buiten kennen, maar leer je ook alles over wat nou een goede presentatie maakt, waar je geschikt beeldmateriaal kan bemachtigen, hoe je PowerPoint als krachtige grafische applicatie kan gebruiken voor illustratief werk en nog heel veel meer.
 • 9 Hoofdstukken
 • 58 Lessen
 • 5u 14min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Alles over Microsoft PowerPoint.
 • De geheimen van presentaties kennen.
 • Leer PowerPoint kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer alles over PowerPoint in deze online cursus

PowerPoint is een programma dat deel uitmaakt van Microsoft office. PowerPoint is wereldwijd het meest gebruikte programma om presentaties mee te maken. Met PowerPoint kun je zelf gemakkelijk presentaties maken. Een presentatie bestaat uit dia’s die je zelf kunt opmaken. Het programma is een gebruiksvriendelijke applicatie met tal van mogelijkheden om jouw dia er precies zo uit te laten zien als jij wil. Zo kun je naast teksten en afbeeldingen ook werken met hyperlinks, voice memos, muziek en filmpjes. Meer over PowerPoint kan je vinden op de website van Microsoft. Deze cursus is geschikt voor alle recente versies van PowerPoint, zo kun je bijvoorbeeld met de 2013, 2016 én 365-versie van het programma werken.

 

Wat leer je in deze online cursus PowerPoint?

In onze online cursus PowerPoint behandelen we alle aspecten van PowerPoint. Daaronder vallen onder andere het aanmaken van dia’s, het invoegen van media en het kiezen van passende dia overgangen. Daarnaast besteden we ook aandacht aan wat nou een goede presentatie maakt. Je leert dus niet alleen hoe je een presentaties maakt, maar ook hoe je een goede presentatie geeft. Zelfs als beginnend gebruiker van PowerPoint kan je aan de slag. In de cursus ga je van het beginnen met PowerPoint tot het geven van mooie presentaties.

Verder laat ik je in deze online cursus PowerPoint zien wat je grafisch allemaal kunt doen met het programma, zodat je zelf verbluffende presentaties kan maken.

 

Welke onderwerpen worden er besproken in deze cursus?

 Hoe de interface van PowerPoint werkt;

De verschillende thema’s en templates die je kan gebruiken;

Het maken van dia’s en dia-modellen;

Op welke wijze je afbeeldingen kan inzetten;

Hoe je vormen, grafieken, SmartArt, illustratief werk en andere objecten kan maken en toevoegen;

Het animeren en instellen van dia-overgangen tussen slides;

Hoe je animaties kan maken in PowerPoint;

Op welke wijze je de PowerPoint offline en online kan presenteren.

 

Voor wie is deze online cursus bedoeld?

Deze e-learning is geschikt voor iedereen die wilt leren werken met Microsoft PowerPoint. Is het voor je beroep of studie nodig om presentaties te geven? Dan is deze cursus zeker geschikt voor jou, aangezien je niet alleen leert hoe je een degelijke presentatie in elkaar zet, maar ook hoe je deze opbouwt en welke manier van presenteren erbij past.

 

Welke voorkennis heb je nodig voor deze cursus?

Deze cursus is geschikt voor mensen die al kennis hebben van de programma’s van Microsoft, maar is ook als cursus PowerPoint voor beginners te volgen. Begin daarom vandaag nog met het maken van verbluffende presentaties met het programma van Microsoft.

Benieuwd hoe zo’n les eruit ziet? Bekijk dan de introductievideo bovenaan de pagina of klik op een van de gratis lessen in het cursusoverzicht. Mocht de cursus je toch tegenvallen, dan kan je tot veertien dagen na aankoop de cursus kosteloos retourneren.

 

Ga aan de slag met de cursus of leer meer over Microsoft Office!

Cursus Inhoud

Alles uitklappen

Over de instructeur

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Ratings and Reviews

4.4 Avg. Rating

50 Ratings

 • 5
  23
 • 4
  23
 • 3
  3
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Bij deze uitgebreide cursus heb ik veel nieuwe dingen geleerd. Ik wist niet dat er zoveel mogelijk was binnen een PowerPointpresentatie.

  Dank aan de instructeur.

 2. Zeer uitgebreide cursus over PowerPoint. Heel veel geleerd, ook over toepassingen die in andere Microsoft applicaties worden gebruikt.
  Rustig tempo, niet te lange hoofdstukken/delen waardoor je makkelijk kunt stoppen en hervatten.

 3. Goede cursus om te leren werken met PowerPoint. Fijn dat er ook oefenmateriaal beschikbaar is om naast de stappen te volgen door de video te kijken, deze stappen ook daadwerkelijk uit te voeren. Veel handige tips een trucs geleerd voor het maken van een PowerPoint.

 4. Prima cursus. Prettige duidelijke uitleg. Werk zelf vrij veel met PowerPoint. Goede aanvulling. Meer toepassingen mogelijk dan ik tot nu toe wist.

 5. Ik gebruikte PowerPoint al een hele tijd, very basic (wat prima werkt overigens). Deze cursus heb ik snel doorlopen omwille van tijdgebrek met als enige doel te zien of ik de dingen wel correct deed en wat ik eventueel kon aanpassen en verbeteren in mijn eigen presentaties. Ik moet zeggen dat ik voor het grootste gedeelte (zoniet voor bijna alles) een antwoord gekregen heb door aandachtig te kijken, te luisteren en op mijn desktop na te doen wat ik op mijn laptop hoorde en zag. Het is helder en het is duidelijk. Uiteraard zit de grote uitdaging nu in het zelf durven toepassen van datgene wat je geleerd hebt.

 6. Fantastische cursus. Veel geleerd. Heel goed uitgelegd.
  Ik wist niet dat je een dia met zoveel verschillende elementen kan opbouwen en interactief maken.
  Dat je filmpjes en audio in kan voegen.

  Ik beveel deze cursus iedereen aan.

 7. Hele duidelijke cursus van Powerpoint. Heb er veel van geleerd.
  Rustige stem, fijn om naar te luisteren.

 8. Prima cursus van Soofos, waarbij ik als onervaren Powerpoint-gebruiker enorm veel heb opgestoken van deze cursus. Wederom erg tevreden met de manier van instructie- en informatievoorziening van Martijn, waarbij zijn prettige stem ook weer heel erg meehelpt om de cursus te doorlopen. Oefenbladen zijn ook erg handig om de instructies te oefenen. Aanrader!

 9. Top, super duidelijk en direct uit te voeren.
  Beetje jammer dat de vragen niet worden beantwoord door de leraar en de helpdesk van Soofos.

 10. Prima cursus, veel geleerd. Jammer dat de mogelijkheden van mijn Power Point versie 2007 minder mogelijkheden heeft! Maar op een wat andere wijze lukte, ondanks dat toch veel! Jammer dat ik niet op alle vragen (2) antwoord gehad heb!

 11. Mooie duidelijke én overzichtelijke cursus waarbij je haast letterlijk aan de hand genomen wordt door de vele mogelijkheden van PPT.
  Ik werk al wel met PPT maar deze cursus heeft mij nog meer tools gegeven om een mooi presentatie te maken!

 12. Eenvoudig en duidelijk te doorlopen. met nog leuke tips voor de iets verder gevorderde.

 13. Goede curus. Helder en duidelijk en toch ook iets te langdradig.
  Groet annetreiscoach.online

 14. Ik vond deze PowerPoint cursus erg uitgebreid. Alle opties werden duidelijk uitgelegd. Kanttekeningen werden benoemd als dat nodig was.
  Een mooie cursus om je PowerPoint presentaties een upgrade te geven.

 15. Ik heb er erg veel van geleerd. Het zal me zeker helpen met presentaties. Zo kan ik me thuis beter voorbereiden op de presentaties die ik op werk moet geven (hoop ik ivm corona) 🙂

 16. Dit is een prima cursus voor mensen die nieuw zijn binnen PowerPoint of mensen die, zoals in mijn geval, na lang geen PowerPoint te hebben gebruikt behoefte hebben aan een kleine opfriscursus. De cursus legt een goede basis voor verdere verdieping in de software.

 17. Zeer handige cursus, ook als je al ervaring hebt met PowerPoint. Zelf wist ik al het een en ander wat in deze cursus werd verteld, maar toch redelijk wat handige trucjes geleerd die mij in de toekomst zeker tijd zullen besparen. Duidelijke uitleg en je kan alles op je eigen tempo doen.

 18. Fijne cursus. Alles wordt rustig stap voor stap doorgenomen. Het meeste wist ik al en het fijne is daarom dat je makkelijk door kunt skippen. Toch weer wat nieuwe dingen geleerd!

 19. Ik had al wat basiskennis van PowerPoint dus kon sommige hoofdstukken wat sneller doorlopen. Toch zaten er nog wat handigheidjes in die ik mee kan nemen.

 20. Heel handige cursus om alle mogelijkheden die PowerPoint te bieden heeft te leren kennen/gebruiken!

 21. Het is een handige cursus. Je leert in snel tempo de basisprincipes van PowerPoint.

 22. De uitgebreide mogelijkheden van PowerPoint duidelijk uit de doekjes gedaan.
  Voor mensen die vaker PPs maken zeker een aanrader.

 23. Goede cursus. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd. Ik wist niet dat PowerPoint zoveel mogelijkheden had!!!!

 24. Stap voor stap leer je de mogelijkheden van Power Point. Heldere en duidelijke uitleg. Door de oefenbestanden beklijft het geleerde.

 25. Handig om niet alleen de functionaliteit van PowerPoint te leren kennen, maar ook andere Office programmas. Veel technieken zijn hetzelfde, waardoor wel veel herhalingen.
  De laatste lessen met de hele opbouw van de dia’s vond ik wel weer erg handig.

 26. Handige en goeie uitleg om een mooie PowerPoint presentatie te maken. Ook even terugkijken of opnieuw een onderwerp terug halen is erg handig. Goeie tips om items toe te voegen en om animaties te maken.

 27. Zelf al best veel ervaring met PowerPoint, maar na deze cursus gevolgd te hebben ben ik nog veel meer te weten gekomen over het programma. Het programma biedt nog veel meer mogelijkheden dan verwacht, door deze cursus te volgen weet je de mogelijkheden allemaal te vinden om zo een professionele PowerPoint presentatie maken.

 28. Ik heb de cursus goed ervaren. Alles werd helder uitgelegd vanuit de basis. Ik had al een beetje ervaring met powerpoint. Ik kon er daardoor ook sneller doorheen gaan, maar ik heb toch nog nieuwe dingen kunnen leren.

 29. Voor mijn stage moest ik veel werken met PowerPoint. Ik gebruikte het al wel eerder maar merkte dat ik toch nog best wat dingen niet wist. Hiervoor was deze cursus erg handig!

 30. De cursus is goed te volgen en geeft je veel nuttige tips voor het maken van een goede presentatie. Ook als je al ervaring hebt met powerpoint is deze cursus zeker een aanrader je leert echt hoe je snel een mooie presentatie maakt.

49Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+396 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.