Leren mediteren (zonder zweverig te zijn..)

Anita Lubbersen · 16 Augustus 2023
Ontdek meditatie, zonder zweverigheid. Leer rust en balans vinden met dagelijkse stilte. Deze cursus introduceert meditatie, diverse vormen en bevat 4 geleide meditaties.
 • Beginner
 • 18 Lessen
 • 2 Toetsen
 • 14u 8min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over het mediteren, zonder zweverigheid.
 • De geheimen van het ontspannen kennen.
 • Leer meditatietechnieken toe te passen.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Leer mediteren zonder zweverigheid

Veel mensen mediteren om meer rust en balans in hun leven te krijgen. In veel gevallen nodig door de dagelijkse hectiek die we het hoofd moeten bieden. Je kunt natuurlijk zomaar, zonder dat je weet wat je doet, starten met mediteren. Waarschijnlijk ben je soms ongemerkt al meditatief bezig na een drukke of stressvolle periode. Je ziet dan vaak dat mensen dingen op gaan ruimen of gaan wandelen om ‘het hoofd leeg te maken’.

De cursus Leren Mediteren laat je kennis maken met de verschillende vormen van meditatie, misschien vind je wel iets wat zo goed bij je past dat je niets liever wilt dan dit dagelijks toepassen in je leven.

 

Verschillende vormen van meditatie

Zo neem ik je mee in een zuurstofmeditatie, een bodyscan, een geluksvisualisatie en laat ik je de pigeon breath ervaren. Ik leer je welke vormen van meditatie er zijn, dat je gewoon mag zijn wie je bent, dat je gewoon kunt zitten zoals je wilt en dat je vooral zo kunt mediteren op een manier die bij jou past.

Ik wil je op eenvoudige maar ook praktische wijze kennis laten maken met mediteren. De oefeningen helpen je om je beter te kunnen concentreren, beter te presteren op je werk, je emotioneel sterker te voelen en beter in balans te zijn.

 

Voordelen van meditatie

De voordelen van meditatie zijn eindeloos en je hoeft echt geen uren te zitten, start met vijf minuten. Met een à twee keer per week zal je al snel merken dat het weldadig voor je is. Zo weldadig dat je het vaker gaat doen en misschien wel uit gaat breiden in tijd.

Het doel van meditatie is niet om grip op je gedachten te krijgen, maar om ervoor te zorgen dat de gedachten geen grip meer op jou hebben.

 

Voor wie is deze cursus?

De cursus is een cursus voor beginners, de meditaties duren daarom niet langer dan vijf à zeven minuten. Je kunt dit uiteraard zelf verder uitbouwen. Maar ook met vijf minuten mediteren per dag, zal je de weldadige werking ervaren zonder dat het je al teveel tijd kost. Lees waarom leren mediteren de moeite waard is!

 

Hoe ga je leren mediteren in deze cursus?

Verschillende meditatievormen toepassen.

Tien tips voor meditatie.

Verschillende geleide meditaties.

Extra oefeningen uitvoeren.

 

‘hoe stiller je wordt, des te meer je kunt horen’

Over de instructeur

Al ruim 20 jaar hou ik me bezig met de gezondheid van de mens, op alle vlakken. Ik ben werkzaam als sportschoolhouder, gewichtsconsulente, sportmasseur, sportinstructeur, mental coach, leefstijlcoach en yogadocent. Elke opleiding die ik gevolgd heb is verlengend geweest voor de activiteiten die ik doe en ik combineer graag al het geleerde. Ik heb een passie voor anatomie en de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de mens. Ik verjipenjannek graag zodat ingewikkelde materie begrijpelijk wordt. Heel graag deel ik mijn passie met jou en hoop dat mijn cursussen je op enigerwijze zullen helpen binnen je zoektocht naar ontspanning en een gezonde leefstijl.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Leuke cursus om te beginnen met mediteren alleen de bodyscan was volgens mij toch iets te kort. Met een volledige bodyscan ben je volgens mij toch iets langer bezig dan 7 minuten.

 2. Rustige en duidelijke uitleg.
  Makkelijk toepasbaar in het dagelijks leven.

 3. Goed uitgelegd, de oefeningen waren ook leuk om te doen

25Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 58 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.