Je kind begeleiden bij faalangst

Jay · 24 Mei 2024
Ontdek hoe je faalangst bij je kind herkent en aanpakt met praktische oefeningen en strategieën. Deze cursus leert je effectieve technieken voor dagelijkse ondersteuning en zelfvertrouwen.
 • Alle niveaus
 • 19 Lessen
 • 46min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Verschillende soorten faalangst herkennen en de symptomen identificeren.
 • Negatieve gedachtepatronen bij kinderen omvormen met RET en het 5-G model.
 • Visualisatie- en ontspanningstechnieken toepassen om angst bij je kind te verminderen.
 • Praktische strategieën en tools gebruiken voor dagelijkse ondersteuning bij leren.

Online cursus: Je kind begeleiden bij faalangst

Faalangst is de angst om tekort te schieten of te falen, vooral in situaties waarin je beoordeeld wordt of waarin je prestaties zichtbaar zijn voor anderen. Het is een specifieke angst die spanning en stress veroorzaakt, en kan leiden tot verminderde prestaties – juist wanneer je wilt dat je kind schittert. Deze cursus pakt precies dat probleem aan: het leert jou als ouder hoe je je kind kunt ondersteunen en begeleiden om hun faalangst te overwinnen.

Waarom deze cursus?

Als ouder zie je je kind graag gelukkig en succesvol. Het zien worstelen met faalangst kan pijnlijk zijn. Je wilt helpen, maar hoe? Dat is waar deze cursus om de hoek komt kijken. Ik, Jay van Oosten, gebruik mijn twintig jaar ervaring in de jeugdhulpverlening om jou praktische tools en inzichten te bieden die direct toepasbaar zijn. Samen vergroten we het zelfvertrouwen van je kind en verminderen we de angst om te falen.

Voor wie is deze cursus?

Deze cursus is ontworpen voor ouders, verzorgers, en onderwijsprofessionals die:

 • Direct betrokken zijn bij de opvoeding en begeleiding van kinderen.
 • Hun kinderen willen helpen bij het overwinnen van faalangst.
 • Praktische en effectieve methoden zoeken om faalangst aan te pakken.

Hoe draagt deze cursus bij aan oplossingen?

Door de cursus heen zullen we diverse methoden en technieken verkennen die je kunt gebruiken om:

 • Angsten te herkennen: We leren over de soorten faalangst en hoe deze zich manifesteren in gedrag en emoties van je kind.
 • Mindset te veranderen: Met tools zoals het 5-G model en RET (Rationeel Emotieve Therapie) werken we aan het veranderen van de negatieve gedachtepatronen die faalangst voeden.
 • Ontspanning te bevorderen: Via praktische oefeningen zoals visualisatietechnieken en ontspanningsoefeningen, leer je je kind te helpen ontspannen voor en tijdens stressvolle situaties.

Ben jij klaar om je kind te helpen zijn of haar faalangst effectief aan te pakken? Wil je de tools en vertrouwen hebben om je kind te ondersteunen op momenten dat het er echt toe doet? Schrijf je dan nu in voor deze online cursus en zet de eerste stap naar een zelfverzekerder kind. Neem de leiding in de ontwikkeling van je kind – jouw ondersteuning is onmisbaar. Schrijf je vandaag nog in!

Over de instructeur

Jay

4 Cursussen

Mijn naam is Jay van Oosten en ik ben ruim 20 jaar werkzaam in de jeugdhulpverlening.

Ik ben een SKJ geregistreerde jeugdprofessional. De Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ) is het beroepsregister voor professionals in de jeugdsector. SKJ ziet toe op kwaliteit, toetsing en scholing. Als je op hbo- of wo-niveau werkt in de jeugdhulpverlening en je hebt direct contact met kinderen en jeugd, dan heb je vrijwel altijd een SKJ-registratie nodig.

Ik voer dagelijks gesprekken met zowel ouders als kinderen. Ik ben begonnen als begeleider op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking en ik heb daarna een aantal functies vervuld als jeugdhulpverlener binnen gezinnen.  Inmiddels werk ik ruim 10 jaar als maatschappelijk werker op de basisschool. De hulpvragen die ik dagelijks krijg zijn heel divers. Denk hierbij aan het bieden van (opvoedings)ondersteuning aan ouders maar vooral ook het voeren van gesprekken met kinderen; faalangstbegeleiding, kinderen die moeten leren om voor zichzelf op te komen, kinderen die niet lekker in hun vel zitten, kinderen die externaliserend gedrag vertonen...you name it.

Erg uitdagend en boeiend werk. In het dagelijks leven zie ik veel ouders worstelen met allerlei (opvoed) vraagstukken. Vanuit deze gedachte heb ik mijn cursussen ontwikkeld.

 

Beoordelingen

3 Gemiddelde beoordeling

1 Beoordelingen

 • 5
  0
 • 4
  0
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0

59,99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 4 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.