Online Cursus Animate – Interactieve Infographics en Animaties

Belinda Kampf · 5 Februari 2024
Leer in deze online cursus hoe je zonder kennis van programmeren (JavaScript) met Animate CC interactieve web content kunt maken.
 • Gevorderd
 • 31 Lessen
 • 1u 58min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over animeren in Adobe Animate.
 • De geheimen van animaties kennen.
 • Leer Adobe Animate kennen en gebruiken.
 • Aan de hand van videolessen en opdrachten.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Leer interactieve animaties maken met Adobe Animate

In Adobe Animate CC kun je interactieve HTML5 publicaties gaan maken door gebruik te maken van het Canvas element. Deze tool van Adobe komt met een aantal standaard codefragmenten, waarmee je heel snel een interactieve animatie of -infographics kunt maken. Met de nadruk op interactief (reagerend op input), want daarvoor kun je deze “code snippets” perfect gebruiken. Je gaat dus eigenlijk bewegende onderdelen maken voor online gebruik!

Heb je nog geen Creative Cloud abonnement of Adobe Animate? Bekijk dan hier de website van Adobe!

Wat leer je in deze online cursus?

In deze online cursus leer je met duidelijke instructievideo’s en oefenbestanden hoe je de standaard codefragmenten (Code Snippets) van Animate CC kunt gebruiken in jouw animatieprojecten. Je leert hoe je met de codefragmenten van Adobe Animate zowel gebruikers- als tijdsgebeurtenissen activeert. Dus je creëert interactiviteit op basis van een muisklik of als de bezoeker met de muis ergens overheen beweegt (user-event). Of zodra de animatie een bepaald punt in de tijd heeft bereikt (tijd-event). Je kunt dan interacties maken, zoals:


 Animaties opstarten en stoppen.

 Illustraties verplaatsen, roteren en positioneren.

 Illustraties in- en uitfaden.

 Tekst in beeld tonen.

 De cursor van uiterlijk doen veranderen.

Voor wie is deze online cursus bedoeld?

Deze online training is speciaal ontwikkeld voor mensen die geen kennis van JavaScript of andere codetalen hebben, maar wel graag mooie HTML5 animaties willen maken. En zo bijvoorbeeld bewegende banners of interactieve elementen op de website kunnen krijgen.

Benodigde voorkennis

Aan het creëren van de animaties zelf wordt geen aandacht besteed, dus kennis van de applicatie Adobe Animate CC is wel een vereiste. In deze cursus werk je met voorbereide bestanden. Al kun je natuurlijk de kennis ook direct gaan toepassen in een eigen productie.

Om deze cursus te kunnen volgen moet je al kennis hebben van de standaard animatietechnieken van Adobe Animate voor HTML5 Canvas producties.

Wat krijg je in deze online cursus Animate

Onbeperkte toegang tot alle materialen uit deze cursus.

Inclusief oefenbestanden, zodat je jouw kennis direct kan proberen.

Volledig Nederlandstalig gesproken.

Leer interactiviteit in te bouwen op het web zonder kennis van code te hebben.

Is de cursus toch niks voor jou? Dan kun je deze binnen 14 dagen kosteloos annuleren.

Over de instructeur

Belinda Kampf

41 Cursussen

Mijn naam is Belinda Kampf. Ik ben al jaren actief in de grafische sector en weet alles van de programma’s waarmee jij grafisch kunt ontwerpen. Na lang zelf actief te zijn geweest als grafisch ontwerper geef ik nu voornamelijk les over alles wat met design te maken heeft. Na veel offline les gegeven te hebben, heb ik nu van de belangrijkste kennis gebundeld in online cursussen. Met deze kennis kun je zelf snel aan de slag. Met behulp van video's en oefenbestanden kun je op je eigen tempo leren door te doen. Ik hoop ook jou enthousiast te krijgen en help je met veel plezier op weg in de grafische sector.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

6 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  3
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Nadat ik al diverse cursussen van Belinda had gevolgd met betrekking tot HTML en CSS, besloten om deze cursus te volgen. Wederom word alles om een prettige manier door Belinda uitgelegd. Bedankt daarvoor.

 2. Doordat er in de titel “Interactieve infographics” staat, werd ik een beetje misleid. Want dat deel komt eigenlijk niet voor in deze les. Je krijgt een goede basis van het programma Animate om animaties te maken. Maar je krijgt geen voorbeelden van Infographics. Dus dat miste ik wel. Want dat was eigenlijk mijn doel voor het volgen van deze cursus. Nu kan ik wel zelf beginnen uitzoeken. Maar voorbeelden hierop gericht zouden wel handig geweest zijn. Toch een fijne en duidelijke cursus.

 3. Belinda Kampf heeft deze cursus buitengewoon overzichtelijk opgezet. Aan de opbouw is te zien dat een zorgvuldige voorbereiding vooraf is gegaan. Met een leuk decor, waarin allerlei animaties de revue passeren, die je leert toepassen. Belinda voorziet de video’s van duidelijk commentaar, met een prettige spreekstem. Ik kan nu aan de slag met het zelf maken van interactieve animaties. En mocht ik iets niet meer weten, dan kan ik de video’s alijd opnieuw bekijken.

 4. In deze cursus wordt de basis van Adobe Animate duidelijk uitgelegd, helemaal de moeite waard!

 5. Goede basiscursus.

  Meer toespitsing naar reëel gebruik toe, zou beter zijn.
  Dit is non-fictie gebruik.

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 124 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.