Hoofdpijn te lijf

Janneke · 28 Maart 2024
Misschien doe je al veel tegen de hoofdpijn, alleen dat werkt NU nog niet. Er is een hele makkelijke manier om je hoofdpijn in 5-10 minuten te laten afnemen. Het is geen oplossing op lange termijn, WEL op de korte termijn.
 • Alle niveaus
 • 10 Lessen
 • 33min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer je hoofdpijn te lijf te gaan zonder paracetamol
 • Je leert stap voor stap de handgrepen
 • Je leert over het nog te onbekende maar o zo belangrijke lymfesysteem
 • Je ervaart het effect van het activeren van je lymfesysteem

Ga je hoofdpijn en spanning te lijf!

Korte praktische cursus tegen hoofdpijn

In deze korte cursus leer je een fijne en makkelijke manier om je hoofdpijn* in 5-10 minuten te laten afnemen. Het is geen oplossing op lange termijn, WEL op de korte termijn. Vervang de paracetamol voor deze massagetechniek voor minder hoofdpijn, een helderder gevoel in je hoofd en minder spanning.

Manuele lymfedrainage is een nog redelijk onbekende en onderkende behandelmethode. De methode voert teveel vocht af en zorgt voor een optimale vochthuishouding.​ Het lymfevocht zorgt bijvoorbeeld voor afvoer van veel afvalstoffen. Daarnaast worden in de lymfeklieren witte bloedcellen gemaakt die zorgen voor je weerstand tegen virussen, bacteriën etc.

Deze massagetechniek bestaat uit een aantal handgrepen. Zeker de handgrepen tegen hoofdpijn kun je makkelijk bij jezelf doen. 

In deze cursus ontdek je:

 • de werking van het lymfestelsel
 • 4 handgrepen
 • heldere tips over hoe en wanneer je de handgrepen het beste kunt toepassen

Deze cursus is voor jou als je:

 • af en toe tot heel vaak hoofdpijn hebt
 • minder paracetamol wilt slikken
 • regelmatig spanning of stress hebt
 • bekend bent met een wazig of wattengevoel in je hoofd
 • iets wilt wat NU werkt tegen die hoofdpijn

Op lange termijn ben je wellicht al bewust bezig met gezonder leven, leefstijl en mindset om daarmee van je hoofdpijn af te komen. Echter wil je je hoofdpijn verminderen op het moment dat het nog opkomt. Deze terugkerende hoofdpijn of spanning zorgt voor een slechte nacht, maakt het lastig om deadlines te halen en weerhoudt je er wellicht van om dingen te doen die je zo graag doet. Je zoekt daarom ook naar een korte termijn oplossing.

Over de instructeur

Sinds 2011 behandel ik als oedeemfysiotherapeut mensen middels lymfedrainage en heb ik geleerd dat het ook goed helpt bij klachten van hoofdpijn, slaapproblemen en herniaklachten. Toen ik zelf door slaapgebrek last kreeg van hoofdpijn, watten gevoel in mijn hoofd en verminderde concentratie begon ik mezelf te behandelen. Dat effect was zo goed dat ik vorig jaar realiseerde dat anderen dit ook heel goed zelf kunnen.

Ik heb geen paracetamol of andere pijnstilling meer nodig. Deze handgrepen heb ik altijd bij de hand. Minder hoofdpijn, spanning en watten gevoel in mijn hoofd maakt dat ik beter veranderingen kan doorvoeren die zorgen dat de hoofdpijn op langere termijn niet meer terug komt.

Note

Het is geen vervanging van een behandeling. Wel is het een ondersteuning bij tijdelijke hoofdpijn of in het totale herstelproces van langdurige hoofdpijn. Vraag altijd je behandelaar of je zelf lymfedrainage mag toepassen naast de lopende behandeling.

*In de cursus spreek ik steeds over hoofdpijn. Dit kun je vervangen door spanning of stress, of een dof/wazig gevoel bij vermoeidheid. Daarnaast helpt deze techniek je ook om makkelijker in slaap te vallen. 

Dus wil jij leren hoe je zelf je hoofdpijn te lijf kunt gaan? Schrijf je dan in voor deze cursus. Binnen een half uur weet je al wat je moet doen en kun je zelf aan de slag.

Over de instructeur

Janneke

2 Cursussen

Na 20+ jaar werkervaring, cursussen en opleidingen en steeds maar te zoeken naar hetgeen ik volledig achterstond. April 2018 ben ik gestart met Basis in Beweging.

Nu is elke 1 op 1 behandeling altijd met mijn bakfiets op locatie in Tilburg e.o. aan huis, op kantoor of zelfs buiten in het park. Voor wie verder weg woont is het mogelijk om de sessies online te doen. Dit omdat je bewegingen en houdingen beter kunt onthouden wanneer je ze in eigen omgeving leert.

De basis van elke behandeling is natuurlijk bewegen. Onze omgeving is in rap tempo ge-evolueerd, alleen ons lichaam niet. Hierdoor is er een mismatch tussen noodzakelijke gezonde beweging en werkelijke beweging ontstaan. Ik help je om beter, meer en gezonder te bewegen in de huidige omgeving zodat je letterlijk stappen vooruit in je gezondheid kunt maken. De beweegsessies ondersteun ik, wanneer nodig is om beter te bewegen. Ondersteunende behandelingen zijn oedeemfysiotherapie, mobilisatie, medical taping en triggerpoint reset technieken.

Naast de 1 op 1 sessies organiseer ik workshops over soepele voeten en komt er een workshop over heupen er aan. 1x per maand organiseer ik op zaterdagochtend een gratis (blote voeten) wandeling in de omgeving Tilburg.

Heb je vragen? Stel ze gerust.

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0

12,95Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 16 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.