Gratis Cursus ActiveCampaign (vernieuwd 2024)

Rachelle Blok · 25 Januari 2024

In deze gratis online cursus ActiveCampaign leer ik jou de basis van ActiveCampaign. Als je wilt beginnen met ActiveCampaign is dit een perfecte cursus. Ontdek hoe je meer klanten uit je mailinglijst haalt.

 • Beginner
 • 8 Lessen
 • 1u 10min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Gratis introductie tot ActiveCampaign.
 • Kennismaken met e-mailmarketing.
 • Leer de tool ActiveCampaign kennen en gebruiken.
 • Leer hoe je een nieuwsbrief kunt maken in ActiveCampaign

Introductiecursus ActiveCampaign

Wat is ActiveCampaign?

E-mailmarketing is een strategische manier om je publiek te bereiken, te informeren en te betrekken via e-mail. Dit kan gemakkelijk met een e-mailmarketing en automatisering platform zoals ActiveCampaign, waarmee je doeltreffende e-mailcampagnes opzet en beheert. Met deze cursus krijg je inzicht in de kracht en mogelijkheden van ActiveCampaign en de wereld van e-mailmarketing.

Snel en eenvoudig op weg met ActiveCampaign

De wereld van e-mailmarketing kan in het begin overweldigend zijn. Deze cursus is ontworpen om je te helpen snel en eenvoudig van start te gaan met ActiveCampaign. Je zult leren hoe je het platform effectief kunt gebruiken om je e-mailmarketingdoelen te bereiken, zonder dat je verdwaalt in de talloze functies en instellingen.

In deze cursus leer je:

Inzicht in ActiveCampaign

Aan het einde van deze cursus heb je een duidelijk beeld van wat ActiveCampaign is en welke unieke voordelen het biedt ten opzichte van andere platforms. Dit helpt je om een geïnformeerde keuze te maken en het platform optimaal te benutten.

Wil je weten wat het verschil is tussen MailChimp en ActiveCampaign? Lees dan ons blog hierover.

Een account aanmaken en opzetten in ActiveCampaign

Het is essentieel om te weten hoe je een ActiveCampaign account op de juiste manier opzet en configureert. Dit leerdoel zorgt ervoor dat je een vliegende start maakt zonder veelvoorkomende beginnersfouten.

Fundamenten van e-mailmarketing

De basis is cruciaal. Je leert de kerncomponenten van e-mailmarketing kennen, van het aanmaken van lijsten en het ontwerpen van effectieve formulieren tot het instellen van je eerste e-mailautomatisering. Deze vaardigheden vormen de basis waarop je verder kunt bouwen naarmate je ervaring opdoet.

Praktische toepassing

Je zult niet alleen kennis opdoen, maar je zult ook hands-on ervaring opdoen met het maken van een ActiveCampaign account, het instellen van algemene instellingen, en het uitvoeren van de belangrijkste taken zoals het aanmaken van formulieren en het opzetten van automatiseringen.

Deze cursus is een introductie. Voor een diepgaande studie van alle geavanceerde functies van ActiveCampaign, kun je de volledige cursus ActiveCampaign E-mailmarketing – Meer klanten uit je mailinglijst volgen.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Of je nu nieuw bent in de wereld van e-mailmarketing, overweegt over te stappen van een ander platform zoals MailChimp, of gewoon de basis van ActiveCampaign wilt begrijpen, deze cursus is perfect voor jou. Het is vooral nuttig voor kleine ondernemers, marketeers of individuen die hun bereik willen vergroten via e-mailmarketing.

Dus, wil jij een start maken met ActiveCampaign? Volg dan deze gratis cursus!

Over de instructeur

Rachelle Blok

3 Cursussen

Al jaren hou ik mij bezig met online marketing. Ik heb daarbij veel verschillende marketingtools gebruikt, zoals MailChimp en Aweber. Uiteindelijk ben ik ActiveCampaign tegen gekomen en mij hier in gaan verdiepen. Ondertussen ben ik ActiveCampaign Expert en geef ik veel mensen advies en training in het gebruik van dit programma.

Beoordelingen

4.7 Gemiddelde beoordeling

6 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  2
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Interessante cursus om de basis van Activecampaign onder de knie te krijgen, dankjewel!

 2. Voor mij was het de perfecte introductie tot Active Campaign, want ik wist niet wat het was. Helder, bondig en to-the-point uitgelegd.

 3. Bedankt Rachelle, ik vond het een prima en informatieve beginnerscursus. Je legt goed uit. Ik heb een leuke indruk opgedaan. Ik ga de trial aanvragen. Groet, Judith

 4. Een duidelijke en heldere uitleg. Nuttig voor ondernemers die klanten willen benaderen en niet willen overspoelen. Handige tool.

 5. In korte tijd stoom je door je mogelijkheden van ActiveCampaign heen. Handig als je twijfelt of nog nooit eerder een dergelijk pakket gebruikt hebt. Prima gedaan!

GratisLevenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 44 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.