Dit ga je leren:

Leer WordPress installeren.
Over verschillende content types.
Meer over de Gutenberg editor.
Werken met de customizer.

Leer over de basis van WordPress

In deze gratis cursus leer je enkele dingen over WordPress. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je ervoor zorgt dat je het kan gebruiken en ontdek je nuttige functionaliteiten. Je krijgt les van Martijn van Weeghel, tweevoudig instructeur van het jaar en expert op het gebied van online. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Start gewoon en leer gratis over WordPress.

 

Dit ga je leren in deze gratis cursus WordPress:

Leer hoe je WordPress installeert op je website.

Ga gebruikmaken van de nieuwe editor: Gutenberg.

Leer verschillende content types gebruiken en toevoegen.

Zie hoe de customizer van WordPress werkt en hoe jij de kan gebruiken.

 

Benodigde voorkennis om deze cursus te volgen

Je hebt om deze cursus te volgen geen voorkennis nodig. Niet van het internet, zelfs niet van programmeren. Mocht je uiteindelijk verder willen gaan dan alleen deze gratis cursus, dan kunnen we je aanraden meer te leren over bijvoorbeeld HTML of CSS. Maar dat is dus voor deze cursus niet nodig.

Wil je de kennis meteen toepassen, dan kunnen we je aanraden WordPress te downloaden, zodat je deze op je eigen website kan zetten. Die mogelijkheid ligt dus volledig bij jou. Om de cursus te volgen en te snappen is het niet per se nodig! Download het CMS WordPress.

 

Waarom starten met deze gratis cursus?

Ten eerste is deze cursus dus gratis. Je hoeft er niks voor te doen om te starten. Ook is deze cursus een aanrader voor mensen die misschien een eigen website willen, maar nog niet zeker weten of ze WordPress daarvoor willen gaan gebruiken. Deze korte cursus zou daar verheldering in kunnen geven. Ga dus daarom vandaag nog aan de slag, het kan namelijk echt geen kwaad te starten met het leren van iets nieuws!

 

Begin vandaag nog met leren over webontwikkeling!

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.

Probeer 30 dagen gratis  
 • Onbeperkte toegang tot 200+ Nederlandse cursussen
 • De eerste 30 dagen gratis daarna €19 €24 per maand
 • Opzeggen kan altijd
Meer informatie over Soofos Plus

Over de Instructeur

Profielfoto

Martijn van Weeghel

Martijn is een instructeur die van bijna alle markten thuis is en al geruime tijd bezig is met online educatie. Al vanaf 2010 maakt Martijn online cursussen op meerdere gebieden. Door zijn achtergrond in de grafische sector weet hij vooral veel over design programma's zoals Photoshop en Illustrator. Maar ook voor Microsoft Office en Wordpress cursussen kun je bij Martijn terecht. Kijk wat jij van Martijn kan leren in het cursus overzicht van Soofos.

Bekijk meer cursussen van Martijn van Weeghel →

Cursusoverzicht

In deze gratis cursus:
1.1 – Welkom bij WordPressPROEFLES 00:01:00
1.2 – WordPress installerenPROEFLES 00:03:00
1.3 – Content typesPROEFLES 00:03:00
1.4 – GutenbergPROEFLES 00:07:00
1.5 – CustomizerPROEFLES 00:04:00

Reviews

4.3

4.3
3 beoordelingen
 • 5 Sterren2
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren1
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0
 1. Echte basis

  3

  Ik heb het gevoel dat de cursus niet compleet is. “We hebben dit in de vorige video al gedaan”, ehh.. nou nee. En in de laatste video wordt gezegd “dit laat ik zien in de volgende video”. En toen was ie afgelopen. Ben benieuwd waar ik dan wel de hele cursus kan volgen..

 2. Goede cursus

  5

  Goede cursus voor mensen zoals ik die er nog niks vanaf weten. Het voordeel van deze cursus is dat wanneer je een woord niet weet even kan stoppen ,opzoeken en weer verder kan.

© 2019 - Soofos B.V.