Gratis Cursus WordPress

Martijn · 6 Februari 2023
In deze gratis cursus WordPress ga je aan de slag met enkele functies van het CMS. Leer bijvoorbeeld over Gutenberg en de customizer.
 • 5 Lessen
 • 18min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Leer WordPress installeren.
 • Over verschillende content types.
 • Meer over de Gutenberg editor.
 • Werken met de customizer.

Dit is een preview van de complete online cursus WordPress.

Leer over de basis van WordPress

In deze gratis cursus leer je enkele dingen over WordPress. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je ervoor zorgt dat je het kan gebruiken en ontdek je nuttige functionaliteiten. Je krijgt les van Martijn van Weeghel, tweevoudig instructeur van het jaar en expert op het gebied van online. Je hoeft je dus geen zorgen te maken. Start gewoon en leer gratis over WordPress.

Dit ga je leren in deze gratis cursus WordPress:

Leer hoe je WordPress installeert op je website.

Ga gebruikmaken van de nieuwe editor: Gutenberg.

Leer verschillende content types gebruiken en toevoegen.

Zie hoe de customizer van WordPress werkt en hoe jij deze kan gebruiken.

Benodigde voorkennis om deze cursus te volgen

Je hebt om deze cursus te volgen geen voorkennis nodig. Niet van het internet, zelfs niet van programmeren. Mocht je uiteindelijk verder willen gaan dan alleen deze gratis cursus, dan kunnen we je aanraden meer te leren over bijvoorbeeld HTML of CSS. Maar dat is dus voor deze cursus niet nodig.

Wil je de kennis meteen toepassen, dan kunnen we je aanraden WordPress te downloaden, zodat je deze op je eigen website kan zetten. Die mogelijkheid ligt dus volledig bij jou. Om de cursus te volgen en te snappen is het niet per se nodig! Download het CMS WordPress.

Waarom starten met deze gratis cursus?

Ten eerste is deze cursus dus gratis. Je hoeft er niks voor te doen om te starten. Ook is deze cursus een aanrader voor mensen die misschien een eigen website willen, maar nog niet zeker weten of ze WordPress daarvoor willen gaan gebruiken. Deze korte cursus zou daar verheldering in kunnen geven. Ga dus daarom vandaag nog aan de slag, het kan namelijk echt geen kwaad te starten met het leren van iets nieuws!

Over de instructeur

Martijn

72 Cursussen

Martijn is een expert als het aankomt op skills voor grafische vormgeving en videoproductie. Van Photoshop tot After Effects, in no-time leert hij je de kneepjes van het vak. Dankzij zijn leergierigheid en ondernemende geest weet hij ook alles over marketingtools als MailChimp, en webdesign met WordPress. Benieuwd naar alle cursussen van Martijn? Bekijk hier zijn aanbod.

Beoordelingen

4.1 Gemiddelde beoordeling

13 Beoordelingen

 • 5
  6
 • 4
  3
 • 3
  3
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Basic verhaal over Wordpress. Nodigt uit om de volledige cursus te volgen.

 2. Duidelijke basis uitleg over Wordpress.

 3. Duidelijke info en korte video’s.
  Dat is een stuk fijner dan een video van een half uur zappen…

 4. kort, ik heb wat meer uitleg nodig goed !

 5. De cursus is erg basic waardoor de echte inhoud niet helemaal wordt besproken. Wel wordt er voor mensen die echt nog niks met Wordpress hebben gedaan, kort en duidelijk uitgelegd hoe je een Wordpress site kunt aanmaken.

 6. Zoals het al in de beschrijving wordt vermeld, is dit een preview van de volledige cursus. Maar als je echt nog geen idee hebt van wat Wordpress is, dan is deze zeer beknopte introductie duidelijk genoeg om te kijken of je hier wat meer mee wilt gaan doen.

 7. Ik heb het gevoel dat de cursus niet compleet is. “We hebben dit in de vorige video al gedaan”, ehh.. nou nee. En in de laatste video wordt gezegd “dit laat ik zien in de volgende video”. En toen was ie afgelopen. Ben benieuwd waar ik dan wel de hele cursus kan volgen..

Gratis Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 164 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →