Gezond leven en emotie-eten aanpakken

In 21 dagen naar een gezonder leven. Deze cursus levert je rust in je hoofd op bij al je eetmomenten. Je leert betrouwbaar afvallen en genieten van eten, zonder schaamte of schuldgevoel. Én je krijgt antwoorden op al je voedingsvragen.    
 • Alle niveaus
 • 36 Lessen
 • 8u 47min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Je leert hoe je eetbuien en emotie-eten kunt aanpakken
 • Je leert hoe je gezonder kunt eten, mét iets lekkers erbij
 • Je leert hoe je meer kunt bewegen op een manier die bij je past
 • Je leert beter te luisteren naar je eigen behoeftes en hoe je verleidingen kunt weerstaan

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
1 van 2

Waar gaat de cursus over?

De cursus gaat over gezond leven en emotie-eten aanpakken. Gezond leven helpt je om een fijner leven te hebben, minder vaak ziek te zijn en de dingen te doen die je leuk vindt. Maar het kan best lastig zijn om ongezonde gewoontes te veranderen. Ook eten veel mensen meer als ze bepaalde emoties voelen. Bijvoorbeeld als ze stress hebben, verdrietig of eenzaam zijn of als ze zich vervelen. Deze cursus laat zien hoe je gezonder kunt leven, gezonde gewoontes kunt aanleren en minder uit emoties eet. 

Wat ga je leren in deze cursus?

In deze cursus leer je hoe je beter om kunt gaan met je emoties, zonder naar eten te grijpen. Ook leer je hoe je gezonder kunt leven, bijvoorbeeld hoe je een gezond eetpatroon opstelt dat bij je past (mét iets lekkers erbij), wat een gezond eetpatroon is, hoe je eten wordt verteerd en hoe je hormonen werken. Alles over een gezonde leefstijl komt in de cursus aan bod.

Intuïtief eten

Er is in de cursus veel aandacht voor intuïtief eten. Dit betekent onder andere dat je leert om weer te luisteren naar je honger- en verzadigingssignalen. Ook leer je om voeding niet te zien als  goed (fruit) en slecht (een patatje). Maar om het te zien als iets dat je lichaam ondersteunt en waar je van kunt genieten.

Verleidingen weerstaan

Ook leer je wat goede zelfzorg is, zoals grenzen stellen, je agenda op orde hebben en tijd voor jezelf vrijmaken. Je krijg tips voor hoe je verleidingen in de supermarkt kunt weerstaan, en hoe je op feestjes en etentjes je gezonde leefstijl vast kunt houden.

Persoonlijk beweegplan

Je maakt een persoonlijk beweegplan zodat je beweging beter in je dagelijkse schema kunt inpassen. Aan de hand van een praktisch stappenplan beweeg je straks op een fijne manier die bij jou past. 

BONUSLES: Maaltijdplanning

In de extra lange bonusles Maaltijdplanning krijg je handige stappenplannen voor het maken van een boodschappenlijst en het plannen van je maaltijden. Ook krijg je veel adviezen die plannen en koken leuker maken.

Tot slot kun je met de tips voor lastige etertjes beter omgaan met kids die weinig eten of niks lusten. Dus: geen stress meer om half zes, én meer plezier bij je maaltijdplanning!

Gratis materialen in de cursus

Je vindt in deze cursus veel gratis materialen, zoals een e-book Voeding & Gezondheid en:

 • Een voedingsdagboek
 • Een emotie-eetdagboek
 • Flyer “30 tips om op een fijne manier te bewegen”
 • Flyer “Gezonde tussendoortjes”
 • Flyer “Tips voor etentjes en feestjes”
 • Overzicht “Basisproducten voor in je keukenkast en diepvries”

Wat leer je niet in deze cursus?

Je kunt deze cursus ook volgen als je wilt afvallen. Hiervoor krijg je veel betrouwbare tips. Omdat afvallen bij iedereen anders werkt, biedt de cursus geen dag- of weekmenu’s, en ook geen lijsten met goede en verboden producten. Ook zul je geen dieet hoeven te volgen.

Diëten gaan aan je behoeften voorbij

Weekmenu’s en diëten gaan namelijk voorbij aan je persoonlijke behoeften. Hoe kan een weekmenu bijvoorbeeld weten wat jouw behoeften in die week zijn? En doe je het dan fout als je van dat weekmenu afwijkt? Diëten zorgen ervoor dat je niet meer naar je eigen behoeften luistert en houd je dus niet vol.

Ook vind ik het belangrijk dat je geen enkel product ziet als verboden. Omdat dat namelijk juist zorgt voor eetbuien. Het is dus belangrijk om ongezonde voeding ook te zien als iets wat er bij hoort. Als iets waar je van kunt genieten, zonder schaamte of schuldgevoel. 

Gezonder leefpatroon

Tot slot beloof ik je niet dat je binnen een maand een bepaald aantal kilo’s afvalt. Maar wel dat je betrouwbare adviezen krijgt waarmee je een gezonder leefpatroon kunt krijgen en je een fijner leven kunt leiden.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is voor jou als je:

 • nu écht gezonder wilt leven.
 • de hele dag aan eten denkt.
 • altijd bezig bent met eten en je gewicht.
 • eet uit verveling, troost of jezelf beloont met eten.
 • een bijna leeg pak niet weer terug in de kast kunt zetten.
 • alles van eten weet, maar het je niet lukt om je eetpatroon onder controle te krijgen.
 • heel streng kunt zijn voor jezelf maar je soms ook helemaal laat gaan en je daarna weer schuldig voelt en je schaamt.
 • steeds maar weer een nieuw dieet probeert: “misschien werkt koolhydraatarm wel”, “Intermittent fasting klinkt ook wel goed, dat ga ik doen”, maar dit uiteindelijk niks oplevert.
 • een paar dagen ‘goed’ eet, maar daarna weer voor de bijl gaat.
 • al je moeite niks lijkt op te leveren.
 • gezond eten of afvallen een dagelijks gevecht voor je is geworden, waar je moe en verdrietig van wordt.
 • je er klaar mee mee bent dat je nooit eens rust hebt met eten.
 • je diëten zat bent en gewoon wilt leven!

Wat levert de cursus je op?

Na deze cursus ben je minder bezig met eten en is er meer ruimte om aandacht te geven aan andere dingen in je leven: je relatie met jezelf en met anderen.

Je weet hoe je met emoties om kunt gaan zonder dat dit eindigt in een eetbui. Je kunt weer genieten van eten, zonder dat je je schuldig voelt of schaamt.

Je eet weer wat je echt lekker vindt en voelt steeds beter aan wanneer je honger hebt en wanneer je verzadigd bent. Je weet hoe je kunt stoppen met eten wanneer je genoeg hebt gehad, en de kans op eetbuien is minder geworden.

Je herkent steeds beter wat je eigen behoeftes zijn en hoe je ze kunt vervullen. Je gunt jezelf ook iets lekkers en ziet chocola gewoon als chocola en niet meer als quilty pleasure. Je voelt je er niet meer schuldig om.

Je voelt je vrij met eten en vrij om te zijn wie je wilt zijn: met al je dromen, een mooi lijf, met imperfecties (die iedereen heeft) en met rust in je hoofd.

Waarom deze cursus? Mijn verhaal

Ik ben Femke, diëtist en communicatieadviseur. Eten was voor mij jarenlang een dagelijks gevecht in mijn hoofd. Zo had ik periodes waarin ik flink ging lijnen en behoorlijk afviel, wat me dan een enorme kick gaf. Tegelijkertijd voelde ik me eigenlijk altijd verdrietig en depressief. 

Ik leed eronder, maar wilde per se afvallen. Wekenlang ging ik elke dag een uur sporten en at ik alleen maar gezonde dingen. Dat hield ik uiteindelijk niet vol en kreeg ik eetbuien. Op zo’n moment voelde ik me echt alsof ik in een diepe put zat. Hoe je dan wel normaal moest eten? Ik wist het niet meer.

Na een aantal bezoeken aan een diëtist kon ik mijzelf langzaamaan steeds beter accepteren en denken “ik mag er ook zijn”. Daardoor was afvallen niet zo belangrijk meer en kreeg ik weer meer plezier in het leven. De behoefte aan snaaibuien viel ook weg. Ik leerde beter mijn behoeftes te luisteren en eraan tegemoet te komen. En dat werkte veel beter.

Ik ben zelf de opleiding Voeding & Diëtetiek gaan doen en help nu als diëtist graag andere mensen om fijner over zichzelf te denken en gezonder te leven. 

Je krijgt mijn hulp bij de cursus

Ik wil graag dat het je lukt om een gezonde leefstijl te krijgen en los te komen van emotie-eten of eetbuien. Daarom kun je onderaan elke les vragen aan mij stellen. Ik beantwoord altijd alle vragen. Je hoeft het dus niet alleen te doen!

Wil jij ook gezonder leven en rust rondom eten? Schrijf je dan nu in voor deze minicursus en start direct!

Over de instructeur

Hi! Ik ben Femke, diëtist en ervaringsdeskundige op het gebied van eetregels. Dat laatste noem ik erbij, omdat eten echt een rode draad in mijn leven is. Ik eet graag en veel, maar heb mezelf ook jarenlang allerlei eetregels opgelegd uit angst om zwaarder te worden. Inmiddels heb ik manieren gevonden om die eetregels los te laten en weer echt te genieten van eten.

Ik vind voeding een fascinerend vakgebied. Met kleine wijzigingen in je eetpatroon kun je zoveel gezondheidswinst boeken en ziektes voorkomen. Dat vind ik prachtig! Daarom ben ik Voeding & Diëtetiek gaan studeren.

Ik heb een Bachelor of Science in in Voeding en Diëtetiek en sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici onder nr. 19106056589. Ook heb ik een Master in Communicatie- en Informatiewetenschappen.

Waarom ben ik instructeur op Soofos geworden?

Ik weet hoe het is om constant met eten bezig te zijn. Wel lekker willen eten, maar niet zwaarder willen worden. Minder gaan eten, maar steeds honger hebben. Weer een eetbui krijgen om daarna nóg meer op je eten te gaan letten. Die constante struggle is vermoeiend en verpest je leven. Je zit vast in je eigen eetregels.

Maar daar kun je weer uitkomen! Eten is bedoeld om van te genieten en om je lichaam te geven wat het nodig heeft. Zodat jij kunt doen wat je leuk vindt! Nu, en niet pas als je weer in die broek past of weer lekker in je vel zit. En zónder schaamte of schuldgevoel.

In mijn cursus geef ik je praktische handvatten om het emotie-eten aan te pakken. Om fijner over jezelf en over je gewicht te gaan denken. En om gezonder te eten, lekker te bewegen en goed te slapen.

Mijn kennis over voeding en leefstijl

In mijn online programma vind je veel van de kennis die ik heb geleerd in mijn opleiding. Ook lees ik regelmatig nieuwe wetenschappelijke onderzoeken over voeding en leefstijl, zodat ik mijn cursus kan verbeteren.

Ik vind het belangrijk om mijn kennis met iedereen te delen, omdat je met iets eenvoudigs als voeding je gezondheid positief kunt beïnvloeden. En dat hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn! Kleine aanpassingen aan je eetpatroon kunnen al veel verschil maken. En bijvoorbeeld zorgen dat je afvalt of minder kans hebt op ziektes.

Ik ben in september 2020 afgestudeerd als diëtist. Ik heb 6 maanden stage gelopen en hierbij dagelijks veel cliënten geholpen, die bijvoorbeeld wilden afvallen, of diabetes of een te hoog cholesterol hadden. Hiernaast schrijf ik regelmatig mijn eigen blogs en schrijf ik voor de website Gezondeten.nl, die 150.000 bezoekers per maand trekt.

Ik ben er voor jou

Als je mijn cursus volgt, sta je er niet alleen voor! Je kunt mij al je vragen stellen, ik beantwoord ze altijd. Ik vind het namelijk belangrijk dat iedereen zich lekker in zijn vel voelt en geen zorgen heeft over voeding of gewicht.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

3 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Top cursus….heel veel uitleg!!!
  Het is een pittige cursus maar als je de tijd neemt valt het goed te doen.
  Franklin

 2. ik hou me nu bewust bezig met mijn eetpatroon en eet beter en gezonder

 3. Een aanrader!
  Deze cursus is een hele goede leidraad om op een gezonde en evenwichtige manier met voeding en eten om te gaan. Het is (zoals zovele andere) geen strikt dieet wat toch moeilijk vol te houden valt, maar is een degelijke reeks van tips om op een verantwoorde wijze om te gaan met een gezond voedingspatroon en levensstijl in het algemeen.
  De inzichten en (vaak kleine, maar daarom ook net ‘haalbare’) tips van Femke zijn stuk voor stuk wetenschappelijk onderbouwd.
  Kortom: Femke is iemand die weet waarover ze het heeft en met een degelijk plan jou probeert op weg te zetten naar een gezonder en evenwichtiger leven; dit op vlak van voeding algemeen en zeker ook meer specifiek voor mensen die last hebben van emotie-eten, met lessen die iedereen kunnen aanspreken en binnen ieders bereik liggen.
  Gewoon doen! Je zal er wel bij varen…

79Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 54 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.