Faalangst de baas worden

Caroline · 12 augustus 2022
Reken af met faalangst in 8 lessen. Theorie en praktische handvatten om voorgoed af te rekenen met faalangst.
 • Beginner
 • 8 Hoofdstukken
 • 21 Lessen
 • 1u 19min
 • Cursus Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Theorie over angst, faalangst, stress, zelfvertrouwen.
 • Technieken om faalangst te overwinnen aanleren.
 • Volledig online leren met video.
 • Altijd en overal flexibel kunnen leren.

Heb ik faalangst?

Je weet precies wat je wilt en je weet eigenlijk ook wel dat je het kunt, maar op het moment dat nodig is komt het er niet uit. Je bereikt minder dan je zou kunnen. Niet alleen op je werk, maar ook op andere levensgebieden. Waarom? Mogelijk ga je gebukt onder faalangst.

Op de meest ongelukkige momenten slaat het toe: tijdens een presentatie, een examen, een beoordelings- of een sollicitatiegesprek. Faalangst overkomt de besten. Veel mensen hebben het er liever niet over dat ze last hebben van faalangst. Het is waarschijnlijk ook niet iets waar jij graag mee te koop loopt. Je ziet het wellicht als een onvolkomenheid en wie heeft het daar graag met anderen over. Niet thuis, niet op school en al heel zeker niet op je werk.

Toch heeft iedereen zo nu en dan wel eens last van faalangst. De meeste mensen die een examen moeten doen of die een sollicitatiegesprek hebben, zijn nerveus. Ze laten zich echter niet totaal door hun faalangst leiden en ervaren het als een spanning die ze nodig hebben om goed te kunnen presteren. Bij sommigen echter is de faalangst hen de baas.

In 8 lessen leren omgaan met faalangst

Hoe gaat de cursus eruit zien? In de eerste les gaan we in op wat angst en vooral faalangst is. In les 2 wordt dieper ingegaan op de verschillende soorten faalangst en hoe je die kunt herkennen. In les drie zullen we de relatie leggen tussen faalangst en persoonlijkheid, stress en zelfvertrouwen. In de vierde les leer je dat faalangst te maken heeft met hoe je denkt. Je leert methoden om je gedachten om te turnen. Ontspanningsoefeningen komen in les vijf aan bod. In les zes gaan we in op anti-succes- en succes strategieën. In les zeven wordt ingegaan op de relatie tussen faalangst en concentratie. Je leert hoe je je concentratie kunt verbeteren. In les acht ten slotte krijg je aan de hand van de ABC-sleutel nog meer praktische tips om in de praktijk goed om te kunnen gaan met faalangst.

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Steps
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Steps

Over de instructeur

Caroline

2 Cursussen

Caroline Korsten is gezondheidszorgpsycholoog BIG en geregistreerd cognitief gedragstherapeut /supervisor/docent (VGCT). Ze heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen met uiteenlopende psychische klachten. Haar kennis en ervaring deelt ze via deze online cursussen met jou.

Reviews

3.8 Gemiddelde beoordeling

12 Beoordelingen

 • 5
  4
 • 4
  3
 • 3
  4
 • 2
  1
 • 1
  0
 1. Zelf heb ik in het verleden diverse online opleidingen gevolgd, alsook toegepaste psychologie gestudeerd. En ik vond dat diverse nuttige methodes aan het bod kwamen. Alsook werden deze beknopt en duidelijk uitgelegd. De animatie was ook zeer leuk opgesteld. Hier heb ik zeker iets aan gehad. Ben blij dat ik deze cursus gevolgd heb.

 2. Het was goed uitgelegd, zal het nog vaak herhalen!

 3. Goede uitleg en praktische tips om faalangst aan te pakken. Er zal nog wel wat oefening nodig zijn na het afronden van de cursus. De informatie en oefeningen zullen hier denk ik wel bij helpen.

 4. Je krijgt goede handvaten om mee om te gaan. Ik heb er echt wat aan gehad.

 5. Overzichtelijk en handige tools om er mee om te gaan

159Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 57 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.