Snel op weg met Affinity Publisher

Jildou · 28 Februari 2023

Wil je in een handomdraai boeken, folders, flyers, huisstijlen of social media posts ontwerpen? Volg dan deze cursus en leer de ins en outs van desktoppublishing met Affinity Publisher!

 • 56 Lessen
 • 3u 31min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer hoe je een document opzet in Affinity Publisher
 • Leer tekst en tekstkaders vormgeven
 • Leer illustraties plaatsen in je drukwerk en digitale publicaties
 • Leer de opmaak van je publicaties automatiseren met stijlen

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Leer alles van desktoppublishing met Affinity Publisher

Affinity Publisher is een professioneel layout-programma voor het opmaken van pagina’s voor drukwerk en digitale publicaties. Het is gezien de sympathieke prijs en de veelzijdige mogelijkheden, voor veel vormgevers een prima alternatief voor Adobe InDesign.

Je kunt in dit veelzijdige programma onder andere boeken, folders, flyers, huisstijlen en uitingen voor op sociale media ontwerpen. Het programma heeft veel mogelijkheden om te exporteren naar diverse formaten waaronder PDF, jpg en png.

Het programma werkt naadloos samen met Affinity Designer en Affinity Photo. Als je deze twee ook bezit, dan kan je zonder je document te verlaten met één simpele druk op de knop van werkruimte wisselen en je document verder bewerken in deze programma’s.

Wat ga je leren?

Werkruimte en interface van Affinity Publisher
Opzetten document, blad- en zetspiegel
Basishandelingen als zoomen en navigeren
Werken met lagen en groepen
Tekst en tekstkaders vormgeven
Tekstdoorloop maken en tekst importeren
Padtekst
Kaders maken en vormgeven
Lijnen vormgeven
Kleuren en verlopen
Illustraties plaatsen
Resolutie bepalen, koppelen en insluiten
Werken met meerdere pagina’s
Stramienpagina’s
Opmaak automatiseren met stijlen
Vectortekenen
Exporteren naar andere formaten

Voor ervaren DTP-ers of vormgevers, en beginners

Ben jij al een ervaren DTP’er of vormgever en bekend met de Adobe InDesign software? Dan kun je met deze cursus heel snel de overgang maken naar Affinity Publisher. Enerzijds is het een feest der herkenning, anderzijds zijn er wel degelijk verschillen.

Ben je nieuw in de wereld van InDesign? Dan ben je hier ook aan het juiste adres. Je leert alle ins en outs van dit prachtige programma.

De cursus is bestemd voor iedereen (vormgevers, communicatiemedewerkers, en nog veel meer!) die wil leren print- en drukwerk publicaties als flyers, folders en boeken vorm te geven en van een mooie lay-out te voorzien.

Alle belangrijke opmaak-aspecten komen in deze cursus aan bod. Aan het eind kan jij ook professioneel aan de slag met Affinity Publisher en creëer je in een handomdraai fraaie publicaties!

Nederlands gesproken cursus Affinity Publisher

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Alle video’s zijn Nederlands gesproken én ondertiteld. Ik maak gebruik van de Engelse Interface van de software maar ik benoem in mijn uitleg ook de Nederlandse (vak)termen. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van Affinity Publisher.

Affinity 2.0

Deze cursus is gemaakt in Affinity Publisher 1. In oktober 2022 is Affinity Publisher 2 gelanceerd. Uiteraard met een nieuwe interface en een paar verschillen ten opzichte van versie 1. Maar gelukkig is heel veel gewoon hetzelfde gebleven. Deze cursus is dus ook prima te volgen als je Affinity Publisher 2 hebt. Aan het begin van de cursus vind je een video waarin de belangrijkste verschillen worden uitgelegd.

Dus, wil je professioneel aan de slag met desktoppublishing? Volg dan deze cursus Affinity Publisher!

Over de instructeur

Jildou

22 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzen te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

Beoordelingen

4.5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  1
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Op een rustige manier wordt je meegenomen in het programma. Soms ben ik wat overweldigd in alle mogelijkheden die er zijn (zeker bij het hoofdstuk: opmaak automatiseren) Nu er maar mee aan de slag om het echt in de vingers te krijgen 🙂

79Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 20 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.