Boeken zijn er vol over geschreven, podcasts vol over gepraat en er zijn cursussen die er diep in springen: Human Design is hot, en dat is niet voor niets.
Misschien heb je over Human Design gehoord en ben je sceptisch, of juist razend enthousiast. Hoe dan ook: in dit artikel leggen we je uit wat het is, en hoe je ermee aan de slag kunt. Is het de hype waard en kun je er alles over leren, zonder een dure Amerikaanse cursus te volgen? Spoiler alert: ja.
Wat is Human Design?
Human Design is een persoonlijkheidstheorie die is gebaseerd op astrologie, chakra’s en de I Ching. Het stelt dat iedereen uniek is en dat iedereen zijn of haar eigen specifieke manier heeft om te leven en te functioneren. Human Design biedt een raamwerk waarbinnen mensen hun unieke persoonlijkheid, talenten en doelen kunnen ontdekken en uiten.
Human Design is een hulpmiddel dat je kan helpen begrijpen hoe je lichaam en geest bedoeld zijn om goed te werken en hoe je je zo kunt afstemmen op anderen die jouw proces kunnen ondersteunen. Klinkt goed, toch?
Waar komt Human Design vandaan?
Het klinkt als een mix van heel wat elementen, en dat is het ook. Human Design is ontstaan door Alan Robert Krakower, die in 1992 een boek publiceerde genaamd The Human Design System onder het pseudoniem Ra Uru Hu. Hier lees je hoe hij daarbij kwam.
Waarom heet het Human Design?
Volgens Human Design is iedereen geboren met een specifieke “ontwerp”, dat wordt bepaald door de positie van de planeten en de sterren ten tijde van hun geboorte. Dit ontwerp kan worden weergegeven in een Human Design-grafiek, die bestaat uit verschillende typen, centra en autoriteiten.
Deze elementen geven aan hoe iemand is geprogrammeerd om te functioneren en welke keuzes het beste zijn voor hem of haar op verschillende gebieden van het leven.
Je Human Design BodyGraph onthult je Definitie (wie je bent) en je Openheid (wie je denkt dat je bent en de bron van je conditionering). De eerste stap om jezelf te zijn, is vertrouwen op je definitie en experimenteren met je strategie en autoriteit.
Welke types zijn er in Human Design?
Er zijn vijf typen in de Human Design-theorie:
- Manifestors,
- Generators
- Manifesting Generators
- Projectors
- Reflectors
De typen worden gedefinieerd door drie categorieën: de strategie (hoe je beslissingen neemt), hoe je aura functioneert en anderen beïnvloedt, en je signatuur, die aangeeft waar je leven naartoe gaat.
Hoe ziet Human Design er uit in de praktijk?
Human Design biedt ook verschillende tools en technieken om mensen te helpen hun persoonlijke ontwerp te begrijpen en te integreren in hun leven. Dit kan van alles omvatten: het leren van meditatie, het maken van bewuste keuzes en het leren omgaan met emoties en relaties op een manier die aansluit bij hun unieke ontwerp.
Human Design is dus geen trucje of een paar all-size-fits-one tips: je gaat echt aan de slag met diepere persoonlijke groei.
Wat levert Human Design je op?
Veel mensen die Human Design volgen, beweren dat het hun heeft geholpen om een dieper begrip te krijgen van zichzelf en hun plaats in de wereld, en dat het hen heeft geholpen om hun leven op een authentieke en voldoening gevende manier te leven.
Aan de slag met een Nederlandstalige cursus Human Design
Ook op Soofos kun je meer leren over Human Design! Je kunt natuurlijk voor een paar honderd piek een reading laten doen, maar je kunt ook zelf achter je Human Design komen en er mee werken. In deze praktische cursus Human Design leer je:
✓ Welke van de 5 types jij bent en hoe je deze informatie kunt gebruiken om meer kansen in je leven kunt creëren.
✓ Wat jouw specifieke alarmbel is en hoe je kunt zien wanneer je in/uit afstemming met jezelf bent.
✓ Wat jouw unieke strategie is om actie te ondernemen wanneer niets meer lijkt te werken.
✓ Wat jouw autoriteit is en hoe je dit kunt gebruiken om beslissingen te nemen.
Interesse in meer cursussen voor persoonlijke ontwikkeling?
We hebben nog veel meer voor je klaarstaan! Wat dacht je van meditatie, assertiviteit, meer zelfvertrouwen en minder blozen? Check hier al onze cursussen voor persoonlijke groei.