10 dingen om te leren in 10 minuten

Rick de Bie
  | 
16 maart 2020

Je bent druk en leest waarschijnlijk snel dit artikel. Ik herken het. Het lijkt wel onmogelijk om alle taken en opdrachten die je krijgt bij te houden, vooral op kantoor.

Sterker nog, steeds meer mensen hebben moeite om alle taken te voltooien en alles bij te houden.

Wil je in de vakantie iets gaan leren? Lees dan over deze dingen die je in de vakantie kan leren!

Speciaal voor die mensen heb ik dit artikel geschreven!

Om te zorgen dat jouw productiviteit omhoog gaat, kun je aankomende tien minuten een van deze nieuwe dingen leren. Het helpt de rest van je leven met je productiviteit!

De tien dingen om te leren in tien minuten

Verbeter je gemiddelde prestaties

Meestal focus je je al je tijd op het verbeteren van prestaties op piekmomenten. Volgens Dr. Stan Beecham kun je veel beter kijken hoe je je dagelijkse prestaties kunt verbeteren. Door deze mindset aan te nemen, kun je jezelf veel sneller en effectiever verbeteren. Leer meer over hoe je dit doet op zijn website.

De Pomodoro Techniek

De Pomodoro-techniek is een goede methode voor tijdmanagement. Hoe het werkt? Je neemt steeds periodes van 25 minuten, waarin je je focust op één taak. Vervolgens neem je drie minuten pauze. Je herhaald dit vier keer en neemt daarna een langere pauze (15 tot 30 minuten). Op deze manier kun je je urenlang blijven concentreren. Als je meer wilt lezen over deze techniek kun je even op de link in dit stukje tekst klikken.

Vooruit plannen

Door wekelijks plannen en bepaalde doelen voor jezelf te stellen verzeker je jezelf om je prioriteiten voldoende aandacht te geven. Het is heel makkelijk om afgeleid te worden door allerlei andere taakjes en vragen. Door je weekdoel(en) te stellen blijf je op schema om je eigen projecten af te ronden.

Leer mediteren

Oké, misschien heb je iets langer nodig om dit te leren. Toch kun je in tien minuten al beginnen met het leren van mediteren. Meditatie helpt je met het verminderen van stress en helpt je om even rust te vinden in je dagelijkse leven. Door tien minuten te mediteren kun je er daarna weer vol tegenaan! Zoek in de aankomende tien minuten op hoe je jezelf leert mediteren of luister naar een geleide meditatie voor 10 minuten!

Verbeter je geheugen met diverse technieken

Je verwacht het misschien niet, maar in tien minuten tijd kun je een hoop leren. Zo kun je in tien minuten ook je geheugen verbeteren. Hoe vaak vergeet jij wel niet waar je sleutels lagen, of waar de auto geparkeerd was. Door bepaalde oefeningen te doen maak je jouw hersenen beter bewust van de dingen die je doet. Kijk bijvoorbeeld eens deze video (zeven minuten) over het verbeteren van je prestaties én van je geheugen.

Verhoog je lees- of luistersnelheid

Luister je wel eens naar een audioboek? Probeer eens de luistersnelheid te verdrievoudigen. Het duurt ongeveer tien minuten, voordat je brein hier aan gewend is. Vervolgens ga jij drie keer sneller door de luisterboeken heen! Ook is het mogelijk om dit bij een normaal boek te doen, door te oefenen op snellezen laat je je hersenen oefenen op het snelle handelen.

Neem verantwoordelijkheid

Veel te vaak proberen mensen redenen te vinden waarom ze iets niet gedaan hebben, waarom een budget overschreden is, hoe een ongeluk is gebeurd en ga maar door. Door te leren om je verantwoordelijkheid te nemen, zal alles een stuk makkelijker worden. Spendeer de tijd van het zoeken naar een oorzaak, liever aan het zoeken van een oplossing. Neem verantwoordelijkheid en ga verder.

Het organiseren van kritieke vs belangrijke taken

Waarschijnlijk heb je wel een to-do lijstje. Het voelt heel productief om die helemaal vol te zetten, maar dat valt vies tegen. Doordat hij na een tijdje helemaal vol staat weet je ook niet meer wat je moet doen. Probeer de taken op te delen in kritieke taken, die je nu direct moet uitvoeren, en belangrijke taken, die je ook later kunt uitvoeren. Voer dan eerst de kritieke taken uit en pak daarna je belangrijke taken pas op.

Lichaamsoefeningen

Lange uren achter je bureau en computer is niet bevorderlijk voor je lichaam. Doe in tien minuten een paar makkelijke lichaamsoefeningen om de kans op rugpijn en andere pijnen te voorkomen. Het kost je weinig tijd, maar bespaard je uiteindelijk honderden uren! Pak elke dag een vijf tot tien minuten om last te voorkomen!

Hoe je tijdsblokken indeelt

Het is heel makkelijk om afgeleid te worden met je dagelijkse taken. De dag daarna moet je opeens nog dingen doen die de dag ervoor zijn blijven liggen. Je tijdsblokken indelen is een goede manier om dit te voorkomen. Maak vaste tijdsblokken, waarop je iets doet. Neem bijvoorbeeld een half uur voor je e-mail en daarop volgend een uur voor besprekingen. Deel je dag op in blokken en hou je daar aan. Zo ben je verzekerd dat je alle taken van je dag uitvoert.

Conclusie

In tien minuten kun je een hoop handige dingen leren.

Heb je meer tijd om iets nieuws te leren? Kijk bij de online cursussen op Soofos. De cursussen duren wel iets langer, maar leren je een hoop nieuwe praktische vaardigheden.

Toch zijn ze allemaal makkelijk op te delen in meerdere stukken van tien minuten op verschillende dagen.

Succes!

Artikel uit de categorie:
Tips

0 Reacties op "10 dingen om te leren in 10 minuten"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2020 - Soofos B.V.