Je bent druk en leest waarschijnlijk snel dit artikel. Ik herken het. Het lijkt wel onmogelijk om alle taken en opdrachten die je krijgt bij te houden, vooral op kantoor. Sterker nog, steeds meer mensen hebben moeite om alle taken te voltooien en alles bij te houden.

Speciaal voor die mensen heb ik dit artikel geschreven! Om te zorgen dat jouw productiviteit omhoog gaat, kun je aankomende tien minuten een van deze dingen leren. Het helpt de rest van je leven met je productiviteit!

De tien dingen die je kan gaan leren

Verbeter je gemiddelde prestaties

Meestal focus je je al je tijd op het verbeteren van prestaties op piekmomenten. Volgens Dr. Stan Beecham kun je veel beter kijken hoe je je dagelijkse prestaties kunt verbeteren. Door deze mindset aan te nemen, kun je veel sneller en effectiever jezelf verbeteren. Leer meer over hoe je dit doet op zijn website.

Klik hier en krijg 7 dagen gratis toegang tot 150+ cursussen

Krijg 7 dagen gratis toegang tot 150+ cursussen. Klik hier.

De Pomodoro Techniek

De pomodoro-techniek is een goede methode voor tijdmanagement. Hoe het werkt? Je neemt steeds periodes van 25 minuten, waarin je je focust op één taak. Vervolgens neem je drie minuten pauze. Je herhaald dit vier keer en neemt daarna een langere pauze (15 tot 30 minuten). Op deze manier kun je je urenlang blijven concentreren. Als je meer wilt lezen over deze techniek kun je even hier kijken.

 

Vooruit plannen

Door wekelijks plannen en bepaalde doelen voor jezelf te stellen verzeker je jezelf om je prioriteiten voldoende aandacht te geven. Het is heel makkelijk om afgeleid te worden door allerlei andere taakjes en vragen. Door je weekdoel te stellen blijf je op schema om je eigen projecten af te ronden.

 

Leer mediteren

Oké, misschien heb je iets langer nodig om dit te leren. Toch kun je in tien minuten al beginnen met het leren van mediteren. Meditatie helpt je met het verminderen van stress, en om even rust te brengen in je dagelijkse leven. Door tien minuten te mediteren kun je er daarna weer vol tegenaan! Zoek in de aankomende tien minuten op hoe je jezelf leert mediteren!

 

Verbeter je geheugen met diverse technieken

Je verwacht het misschien niet, maar in tien minuten tijd kun je een hoop leren. Zo kun je in tien minuten ook je geheugen verbeteren. Hoe vaak vergeet jij wel niet waar je sleutels lagen, of waar de auto geparkeerd was. Door bepaalde oefeningen te doen maak je jouw hersenen beter bewust van de dingen die je doet. Kijk bijvoorbeeld eens deze video (zeven minuten) over het verbeteren van je prestaties én van je geheugen.

 

Verhoog je leessnelheid

Luister je wel eens naar een audioboek?  Probeer eens de luistersnelheid te verdrievoudigen. Het duurt ongeveer tien minuten, voordat je brein hier aan gewend is. Vervolgens ga jij drie keer sneller door de boeken heen!

 

Neem verantwoordelijkheid

Veel te vaak proberen mensen redenen te vinden waarom ze iets niet gedaan hebben, waarom een budget overschreden is, hoe een ongeluk is gebeurd en ga maar door. Door te leren om je verantwoordelijkheid te nemen, zal alles een stuk makkelijker worden. Spendeer de tijd van het zoeken naar een oorzaak liever aan het zoeken van een oplossing. Neem verantwoordelijkheid en ga verder.

 

Het organiseren van kritieke vs belangrijke taken

Waarschijnlijk heb je wel een to-do lijstje. Het voelt heel productief om die helemaal vol te zetten, maar dat valt vies tegen. Doordat hij na een tijdje helemaal vol staat weet je ook niet meer wat je moet doen. Probeer de taken op te delen in kritieke taken, die je nu direct moet uitvoeren, en belangrijke taken, die je ook later kunt uitvoeren. Voer dan eerst de kritieke taken uit en pak daarna je belangrijke taken pas op.

 

Lichaamsoefeningen

Lange uren achter je bureau en computer is niet bevorderlijk voor je lichaam. Doe in tien minuten een paar makkelijke lichaamsoefeningen om de kans op rugpijn en andere pijnen te voorkomen. Het kost je weinig tijd, maar bespaard je uiteindelijk honderden uren! Pak elke dag een vijf tot tien minuten om last te voorkomen!

 

Hoe je tijdsblokken indeelt

Het is heel makkelijk om afgeleid te worden met je dagelijkse taken. De dag daarna moet je opeens nog dingen doen die de dag ervoor zijn blijven liggen. Je tijdsblokken indelen is een goede manier om dit te voorkomen. Maak vaste tijdsblokken, waarop je iets doet. Neem bijvoorbeeld een half uur voor je e-mail en daarop volgend een uur voor besprekingen. Deel je dag op in blokken en hou je daar aan. Zo ben je verzekerd dat je alle taken van je dag uitvoert.

 

Conclusie

In tien minuten kun je een hoop handige dingen leren. Heb je meer tijd om iets te leren? Kijk bij de online cursussen op Soofos. De cursussen duren wel iets langer, maar leren je een hoop nieuwe praktische vaardigheden. Toch zijn ze allemaal op te delen in meerdere stukken van tien minuten op verschillende dagen.

 

Succes!

22 mei 2019

0 Reacties op "10 dingen die je in tien minuten kan leren"

    Geef een reactie op dit artikel

    © 2019 - Soofos B.V.