Sandra Groenescheij is van vele markten thuis. Naast budgetcoach is ze ook fotograaf en wellicht jouw toekomstige instructeur voor Affinity Photo. Hoe die mix tot stand is gekomen en hoe ze bij Soofos terecht is gekomen, ontdek je in dit interview!
Affinity Photo cursus door een Nederlandse instructeur
Als fotograaf is het niet gek dat Sandra gek is van Affinity Photo. Het is de tegenhanger van Photoshop. Maar in plaats van een maandabonnement, schaf je voor Affinity eenmalig het hele programma aan voor een paar tientjes.
Terwijl ze zelf op zoek was naar leerzame video’s over Affinity Photo, merkte Sandra dat de meeste content in het Engels was. Dat ging gepaard met flink wat reacties van Nederlanders die graag de cursussen in hun eigen taal zouden volgen. Daar speelde Sandra slim op in: die cursus ging zij maken.
De cursus is bedoeld voor beginners die foto’s willen leren bewerken, maar verder willen gaan dan alleen de belichting en het contrast aanpassen. Ook is de cursus ideaal voor wie lekker creatief bezig wil zijn.
Beginnen vanuit je passie
Sandra begon het programma compleet binnenstebuiten te keren. Door veel op te zoeken, te proberen en experimenteren maakte ze het zich volledig eigen. Ervaring met lesgeven had ze (nog) niet, op een workshop na. Nu krijgt ze er geen genoeg van. Momenteel is Sandra aan het onderzoeken of ze de cursus ook als workshop of als persoonlijke cursus kan geven.
Sandra’s keuze voor Soofos
‘’Ik zocht een platform om een cursus te maken en kwam bij toeval bij Soofos terecht. Na het kijken van de cursus: ‘hoe maak ik een cursus’ tijdens de proefperiode, besloot ik privé lid te worden en tevens dit platform te gebruiken als instructeur.’’ Tijdens het maken van haar cursus kwam die gratis cursus weer van pas: ‘’Slechts een enkele keer heb ik even terug moeten kijken in de cursus ‘hoe maak ik een cursus’ om te zien hoe iets ook alweer moest.’’
Het maken van de cursus was even wennen. Vooral het terughoren van haar eigen stem was voor Sandra in het begin gek, maar gaandeweg ging het steeds beter en kreeg ze meer zelfvertrouwen. Haar tip voor instructeurs to be?
‘’Praat niet te eentonig en laat zien wat je aan het doen bent. Wanneer je een hele reeks video’s opneemt, waarbij je zelf alleen maar de hele tijd pratend in beeld te zien bent, wordt dit snel saai. Mensen leren op verschillende manieren, dus wissel het beeld af en laat zien, hoe je iets maakt of doet, geef voorbeelden van het eindresultaat of ga (in het geval van fotografie) ook het veld in en leg het daar ter plekke uit. Dat geeft een beter beeld naar de kijker en maakt het interessanter.’’
Daar zijn wij het volledig mee eens. Sandra’s interactieve en creatieve cursus ontdekken? Start vandaag nog met Affinity Photo leren!