Ontmoet onze online instructeurs: Bitcoin expert Arnold Hubach

Tegenwoordig heeft iedereen wel gehoord van bitcoin, al weten de meeste mensen nog steeds niet wat het precies is. Daar brengt Arnold Hubach verandering in, met zijn cursussen over Bitcoin en Lightning. Tijd om kennis te maken!

Van hobby tot bijbaan

Arnold Hubach (ja, klinkt als) studeerde af als Industrieel Productontwerper, maar is daar een jaar na zijn studie helemaal niet meer mee bezig. Tijdens zijn studietijd kwam hij in aanraking met Bitcoin, wat nu is uitgegroeid tot een bijbaan en een cursus die hij verkoopt.

Het begon drie jaar geleden met een hobbyprojectje om te schrijven over cryptoprojecten. Dat werd zo goed ontvangen, dat hij er een bijbaantje van kon en mocht maken. Arnold is nu redacteur voor Bitcoin Magazine NL en houdt voor hen alle ontwikkelingen in de gaten omtrent Bitcoin en Lightning. “Zodoende ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in de industrie. Er zijn geen opleidingen waarbij je leert over Bitcoin, cryptocurrencies en al dit soort dingen. Het moet dus echt komen vanuit autodidactiek.”

Is dat niet jammer van zijn studie? “Nee! Het is zo’n gave en innovatieve markt, dat ik (nog) zeker niet terug wil naar de ontwerptafel.”

De eindeloze vraagtekens rondom bitcoin

Die vormden de inspiratie voor deze cursus. “Ik krijg vaak vragen over mijn werk en waarom ik niet ben gaan ontwerpen. En vaak komt het dan neer op hetzelfde verhaaltje. Iets met Bitcoin en iets met nieuws bijhouden hierover. En vaak komt het nooit tot de essentie waarom Bitcoin erg belangrijk als financieel systeem. En als binnen mijn kennissenkring amper duidelijk is wat Bitcoin is, zijn er ongetwijfeld veel mensen daarbuiten die dat ook hebben. Daarom heb ik het dus in een cursus gegoten.”

Wat is het? Waarom is het belangrijk? Maar voornamelijk: hoe werkt het? “Ik merk om mij heen dat veel mensen niet snappen hoe deze complexe technologie werkt. Hoe kun je digitale betalingen doen zónder bank? Hoe kun je een internetmunt maken die je niet kunt printen, in tegenstelling tot wat banken met de euro en de dollar doen?” Dat legt Arnold allemaal uit, in begrijpelijke taal. Enthousiast geworden? “In de vervolgcursus leg ik uit hoe je deze Bitcoin supersnel en super goedkoop via het Lightning Netwerk kunt versturen. Tweeënhalf uur pure innovatie dus!”

Van Cambodja tot cursus

Het is niet de eerste keer dat Arnold zijn kennis overdraagt. “Ik heb een aantal maanden voor de klas gestaan in Cambodja. Ik was daar vanuit mijn opleiding als pionier naartoe gegaan om projecten te starten. En nu werk ik als pionier in de wereld van Bitcoin, waar ik mensen uitleg over de nieuwste ontwikkelingen. Maar dit was de eerste keer dat ik mijzelf opneem en tegen een camera praatte. En dat viel eigenlijk helemaal niet tegen!” En dat is te zien, Arnold! Zijn tip voor instructeurs? “Neem net zo vaak op, tot je de perfecte en zelfverzekerde aflevering te pakken hebt!”

Foto van Arnold Hubach, instructeur op Soofos van twee online cursussen over Bitcoin.

Het gaat niet om snel rijk worden

De cursus is bedoeld voor iedereen die van Bitcoin heeft gehoord, maar geen idee heeft hoe het werkt. Voor mensen die geïnteresseerd zijn geraakt in een alternatief monetair systeem. “Het is voor mensen die vertrouwen in banken aan het verliezen zijn. En áls ze Bitcoin al kennen en snappen, maar nog denken dat Bitcoin traag en duur is. Want met Lightning is dit schaalbaarheidsprobleem opgelost.”

In één week online

Toen hij Soofos eenmaal ontdekt en uitgevogeld had, was de cursus binnen een week klaar. Maar, dat had veel langer kunnen duren. De grootste uitdaging in het creëren van de cursus voor Arnold was de Balans vinden tussen perfectie en het ook een keer goed genoeg vinden.

Nieuwsgierig geworden en wil je nu écht leren wat je met bitcoin kunt? Ontdek de cursussen van Arnold!

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.