Zelf marketing doen? Dit moet je echt weten!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Wanneer je zelf een bedrijf hebt, sta je er waarschijnlijk alleen voor. Dan kan het uitvoeren van jouw eigen marketing lastig of tijdrovend zijn. Om je meer houvast te geven hoe jij je online marketing op orde houdt, geven wij je er wat tips over. We hebben trouwens ook een pakket met online opleidingen marketing, maar dat is niet belangrijk. Eerst gaan we het hebben over sociale media, digitale marketing, en communicatie.

 

Social Media, hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Vrijwel iedereen, meer dan 90%, gebruikt in ieder geval één soort van sociale media (bron: MarketingFacts). Het is voor bedrijven dan ook een zeer aantrekkelijke manier om klanten te vinden en te benaderen. Vooral in de business-2-consumer markt is het handig. Je kan namelijk op bijna alle social media platforms heel specifiek adverteren voor een door jou bepaalde doelgroep. Zo vind je exact de klanten die je zoekt, en vinden klanten jou makkelijker!

 

online cursussen marketing: social media

 

Digital Marketing, heeft mijn bedrijf dat wel nodig?

We weten dus dat veel potentiële klanten op sociale media en logischer wijze online te vinden zijn. Het gebruik van zoekmachines is een van de belangrijkste navigatiemethodes op het internet. Daarom is het voor bedrijven cruciaal om vindbaar te zijn op het internet. Een website speelt hier een pivotale rol in, omdat je daarmee een online visitekaartje hebt. Mensen kunnen je dan vinden, en contact, met je zoeken. Misschien bestellen ze zelfs wel rechtstreeks uit de webshop.

 

Marketing & Communicatie, hoe zet je het effectief in?

Marketing is het overbrengen van een waarde naar de klant. Dit kan bijvoorbeeld zijn wat jouw product voor de klant kan betekenen, of hoe jij de klant kan helpen. Door communicatie tussen de klant en jezelf, kom je misschien tot een relatie. Dat is belangrijk, omdat je dan op lange termijn waarde uit de relatie kan halen. Het is dus belangrijk om de manier waarop je communiceert afstelt op de verschillende klant. De ene klant reageert goed op e-mail, en de ander vindt jou liever zelf via het internet. Let dus goed op hoe je marketinguitingen overbrengt in jouw communicatie. Hoe je zelf afbeeldingen maakt voor je communicatie lees je hier.

 

Pakket met de belangrijkste online cursussen marketing.

Omdat we vinden dat iedere ondernemer of enthousiasteling toegang moet hebben tot de juiste marketing kennis, hebben wij een pakket samengesteld met online cursussen marketing. Hierin leer je onder andere over het gebruik van social media in marketing, welke rol digital marketing voor je kan spelen en hoe je op de juiste manier communiceert naar je doelgroep. Dat pakket vind je hier!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Artikel uit de categorie:

Ontdek onze cursussen, gratis.

Ben je nog niet uitgeleerd? Maak kennis met onze instructeurs. Echte mensen die hun passies met jou delen. Maak een gratis account en begin direct.

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.