Zelf marketing doen? Dit moet je echt weten!

Anton Verkooijen
  | 
8 oktober 2019

Wanneer je zelf een bedrijf hebt, sta je er waarschijnlijk alleen voor. Dan kan het uitvoeren van jouw eigen marketing lastig of tijdrovend zijn. Om je meer houvast te geven hoe jij je online marketing op orde houdt, geven wij je er wat tips over. We hebben trouwens ook een pakket met online opleidingen marketing, maar dat is niet belangrijk. Eerst gaan we het hebben over sociale media, digitale marketing, en communicatie.

 

Social Media, hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Vrijwel iedereen, meer dan 90%, gebruikt in ieder geval één soort van sociale media (bron: MarketingFacts). Het is voor bedrijven dan ook een zeer aantrekkelijke manier om klanten te vinden en te benaderen. Vooral in de business-2-consumer markt is het handig. Je kan namelijk op bijna alle social media platforms heel specifiek adverteren voor een door jou bepaalde doelgroep. Zo vind je exact de klanten die je zoekt, en vinden klanten jou makkelijker!

 

online cursussen marketing: social media

 

Digital Marketing, heeft mijn bedrijf dat wel nodig?

We weten dus dat veel potentiële klanten op sociale media en logischer wijze online te vinden zijn. Het gebruik van zoekmachines is een van de belangrijkste navigatiemethodes op het internet. Daarom is het voor bedrijven cruciaal om vindbaar te zijn op het internet. Een website speelt hier een pivotale rol in, omdat je daarmee een online visitekaartje hebt. Mensen kunnen je dan vinden, en contact, met je zoeken. Misschien bestellen ze zelfs wel rechtstreeks uit de webshop.

 

Marketing & Communicatie, hoe zet je het effectief in?

Marketing is het overbrengen van een waarde naar de klant. Dit kan bijvoorbeeld zijn wat jouw product voor de klant kan betekenen, of hoe jij de klant kan helpen. Door communicatie tussen de klant en jezelf, kom je misschien tot een relatie. Dat is belangrijk, omdat je dan op lange termijn waarde uit de relatie kan halen. Het is dus belangrijk om de manier waarop je communiceert afstelt op de verschillende klant. De ene klant reageert goed op e-mail, en de ander vindt jou liever zelf via het internet. Let dus goed op hoe je marketinguitingen overbrengt in jouw communicatie. Hoe je zelf afbeeldingen maakt voor je communicatie lees je hier.

 

Pakket met de belangrijkste online cursussen marketing.

Omdat we vinden dat iedere ondernemer of enthousiasteling toegang moet hebben tot de juiste marketing kennis, hebben wij een pakket samengesteld met online cursussen marketing. Hierin leer je onder andere over het gebruik van social media in marketing, welke rol digital marketing voor je kan spelen en hoe je op de juiste manier communiceert naar je doelgroep. Dat pakket vind je hier!

Artikel uit de categorie:
Marketing

0 Reacties op "Zelf marketing doen? Dit moet je echt weten!"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.