Mag je zomaar een cursus of training geven?

Steeds meer mensen wagen zich in de cursusmarkt, zowel als consument als aanbieder. Toch horen we vaak de vraag: “wat heb ik er voor nodig en mag het eigenlijk wel?” Geen gekke vragen natuurlijk, daarom gaan we ze vandaag voor je beantwoorden. Het is namelijk een kwestie waarmee we veel te maken hebben bij Soofos. Tijd voor wat verduidelijking.

Welke factoren wegen mee?

Er zijn verrassend weinig factoren die van invloed zijn op het wel óf niet geven van een cursus. In het geval van online cursussen is het zo dat algemene regels voor online aankopen. Stel je voor dat je een eigen website hebt, waarop je de cursus verkoopt, dan moet je hier dus rekening mee houden. Gelukkig voor onze instructeurs hebben wij dat volledig onder controle. Wat zijn dan de andere dingen om rekening mee te houden?

Certificering

Het is fijn om na het volgen van een online cursus een bewijs te ontvangen van voltooiing. Een cursuscertificaat is daarvoor meer dan geschikt. Echter is het zo dat er geen officieel certificaat uitgereikt mag worden, tenzij de instelling of instructeur gecertificeerd is. Gelukkig mogen er wel certificaten van deelname uitgedeeld worden, alleen zal hier dus geen academische waarde aan vast zitten.

Duidelijke algemene voorwaarden

Het scheppen van verwachtingen bij klanten kan uiteindelijk voor problemen zorgen. Daarom is het aan te raden dat je dingen zoals de algemene voorwaarden en niet-goed-geld-terug-garantie duidelijk vastlegt.

Waarover kan je een cursus geven?

Er zijn enorm veel mogelijkheden op het gebied van cursussen. Misschien heb je jarenlange ervaring in je werk of ben je al jaren bezig met een hobby. Alles daartussenin is een mogelijkheid voor je. Je kan namelijk overal een cursus over maken. De volgende categorieën zien wij veel terug onder enthousiastelingen:

  • Taalcursussen, over vreemde talen, dialecten of gewoon over de Nederlandse taal;
  • Computercursussen, over computers in het algemeen of selecte programma’s zoals Photoshop of Excel;
  • Persoonlijke ontwikkeling, over gezondheid, ontspanning of ontwikkeling op gebied van sociale vaardigheden;
  • Creatieve cursussen, zoals kunst, muziek of iets anders waar creatieve invloeden de overhand hebben.

Wat zijn voordelen van een eigen cursus?

Het geven van een eigen cursus brengt enkele mooie voordelen met zich mee. Zeker in het geval van een online cursus levert je veel op. De belangrijkste voordelen zijn:

  • Flexibel werken, maak een cursus wanneer het jou uitkomt en werk vanaf huis, een kantoor of waar dan ook.
  • Afhankelijkheid, wanneer je cursussen hebt gemaakt, dan kan je hiermee een inkomen verdienen, waardoor je minder afhankelijk bent van een ‘normale’ baan.
  • Eigen ontwikkeling, het werken aan een cursus met video en audio helpt je bij het spreken voor de camera en je beter les te geven.
  • Geen zorgen over randzaken, wanneer je de cursus bij ons plaatst, dan hoef je je geen zorgen te maken over dingen zoals betaling en de website.

Genoeg reden dus om een eigen cursus te maken en te plaatsen bij Soofos.

Ga aan de slag en maak een eigen cursus

Wil je weten wat je allemaal nodig hebt om een instructievideo op te nemen en hoe je een eigen cursus kan gaan maken? Lees dan dit bericht over de perfecte instructievideo en deze blog over het maken van een eigen cursus.

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.