Zo leer je de Engelse taal spreken en begrijpen

Rick de Bie
  | 
31 maart 2020

De Engelse taal wordt door 335 miljoen mensen gesproken als moedertaal. Het is qua aantal sprekers nog steeds derde van de wereld en heeft de grootste geografische spreiding van alle talen. Dit maakt het natuurlijk een van de meest waardevolle talen om te leren spreken. Ben je benieuwd hoe snel je dit kan doen of wat de beste manier is om deze taal te leren spreken en begrijpen?

Waarom een nieuwe taal leren?

Het leren van een nieuwe taal levert je in ieder geval meerdere voordelen op. Voornamelijk het kunnen communiceren met meer mensen is een fijn voordeel, maar ook het uitdagen van jezelf om iets te leren is goed voor je. Het leren van iets geeft je namelijk een boost in creativiteit en zelfvertrouwen. Dat maakt het leren van een nieuwe taal dus enorm waardevol.

Wat maakt de Engelse taal zo speciaal?

Engels is een taal die verrassend nauw verband houdt met de Nederlandse en Duitse taal, maar door een groot gedeelte beïnvloed is door het oude Noors van de Vikingen. Het is een taal die wereldwijd gebruikt wordt in vele markten en vakgebieden. Dit maakt het een belangrijke taal die internationalisatie mogelijk maakt. Wil je dus wat bereiken in het buitenland? Dan is het machtig zijn van de Engelse taal een goed beginpunt voor je.

Beste manieren om Engels te leren spreken?

In een groepje leren

Het leren in een groepje, op zowel school of in een persoonlijke setting, is een goede manier om de Engelse taal te leren spreken en ernaar te luisteren. Doe je dit in een persoonlijke setting, dan moet je er op letten dat het oké is om fouten te maken en dat er iemand aanwezig is die de taal machtig is. Anders dan loop je tegen het probleem aan dat fouten niet gecorrigeerd worden, wat op zijn beurt weer slecht is voor je niveau Engels.

Taal app gebruiken

Apps zijn zeer handige tools om bepaalde delen van Engels te leren. Zo zijn ze bijzonder effectief als je woordjes wilt leren. Je kan er bijvoorbeeld bepaalde standaardzinnen mee gaan herkennen en je leert de betekenis van werkwoorden kennen, maar veel dieper kan het bijna niet gaan. Het is voor de absolute basis handig, maar wanneer je opzoek gaat naar meer diepgang kan je beter ergens anders voor kiezen.

Waar de taal apps ook goed in zijn, is het vasthouden van de gebruiker. Bijvoorbeeld door uitdagingen of leuke minigames blijf je gemotiveerd om door te gaan of om je vrienden en familie te verslaan. Wat natuurlijk weinig te maken heeft met de taal zelf, maar het houdt je wel gemotiveerd om door te gaan met het leren van de taal.

Dankzij boeken Engels leren

Je kan door verschillende soorten Engelse boeken te lezen de taal beter begrijpen. Leerboeken kan je bijvoorbeeld gebruiken om woordjes, zinnen en zelfs gesprekken te begrijpen. Waardoor je zinnen hebt die je in echt situaties kan gebruiken. Leesboeken kan je beter gebruiken als je de context van woorden en zinnen beter wilt leren begrijpen. Het enige nadeel van het leren van de Engelse taal door middel van een boek is dat het je niet per se helpt bij het leren spreken van de taal. Tenzij je het voorleest en iemand je corrigeert.

Engels leren met online cursus

Een online cursus is een goede manier om de Engelse taal te leren, woorden en zinnen te leren herkennen en gebruiken en te horen, van de instructeur, hoe de uitspraak van bepaalde woorden is. Je wordt indirect geholpen en begeleid bij het begrijpen en gebruiken van de taal en er is ruimte voor vragen onder de les. Toch is deze begeleiding vaak beperkt tot het internet, waardoor je niet veel ruimte voor echte persoonlijke begeleiding hebt.

Het volgen van een online cursus kan op elk gewenst moment en elke gekozen locatie, waardoor het een flexibele manier van leren. Benieuwd naar onze online cursus Engels voor beginners? Je kan de taal dus leren voor persoonlijk gebruik, maar bijvoorbeeld ook voor zakelijk gebruik van de taal, door de cursus binnen je bedrijf te volgen.

Op exchange in buitenland

Engels praten leer je het snelste door het te doen. Een erg extreme, maar wellicht enorm effectieve, manier om dit te doen is door naar het buitenland te gaan. Wanneer je naar een land gaat waar het als moedertaal of op hoog niveau wordt gesproken, leer je sneller dan ooit te voren. Je hebt namelijk geen keuze, je moet de taal wel leren begrijpen en praten, want anders loop je tegen veel problemen aan.

Ga aan de slag en leer de Engelse taal spreken

Nu heb je geen excuus meer. Kies de manier om te leren die het beste bij je past en begin met het leren spreken en begrijpen van de Engelse taal. Het is namelijk hoog tijd dat jij ook overweg kan met deze taal, wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat naar het buitenland! Wil je aan de slag met je algemene taalkennis? Lees dan over het verbeteren van je taalvaardigheid!

Begin vandaag nog leren van een taal!

Artikel uit de categorie:
Persoonlijke Ontwikkeling

0 Reacties op "Zo leer je de Engelse taal spreken en begrijpen"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.