Zij maken een online cursus: schrijfster Lucia van den Brink!

Waar zouden we toch zijn zonder al die creatieve instructeurs die hun passie willen delen? Nergens! Daarom zetten we ze graag extra in het zonnetje. Zo leer jij je instructeur alvast beter kennen, of krijg je motivatie om zelf een online cursus te maken. 

Deze keer stellen we je voor aan Lucia van den Brink. Doet die naam een belletje rinkelen? Je hebt misschien wel van haar en haar boek gehoord in het AD, De Telegraaf of Het Parool. En ze heeft ook een online cursus op Soofos! Daar willen we meer over weten.

Wie is Lucia van den Brink?

Lucia is schrijver van literaire fictie en (online) gedragsexpert. Daarnaast heeft ze een online cursus gemaakt waarin ze jou leert een boek te schrijven en schrijver te worden. 

Wanneer besloot je om al je schrijfkennis in een cursus te gieten?

“Doordat ik zoveel weet over gedrag, gewoontes en psychologie, heb ik een unieke kijk op creatief schrijven. Ik leer je hoe je een schrijfgewoonte opbouwt en hoe creativiteit in de hersenen werkt. 

De cursus kwam ook voort uit het feit dat ik soms schrijfcoaches of -tips vaag of zweverig vond, en ik ben zelf op zoek gegaan naar wetenschap om bepaalde ideeën te ondersteunen of uit te werken.”

Je bent een echte ervaringsexpert. Vertel ons over je boeken!

“Ik heb twee romans gepubliceerd bij een grote uitgeverij (Ambo|Anthos), mijn collega’s zijn Herman Koch, Murat Isik en Simone van der Vlugt. Ik mocht al een paar keer dansen op het boekenbal. 

Met mijn tweede roman ‘De geur van een moeder’ stond ik onlangs op de voorpagina van Het Parool. Ook verscheen een interview in De Telegraaf. Eerder stond ik in het AD, tijdschrift Flow en was ik op de radio om over mijn boek vertellen.

Mijn debuutroman ‘Niemand zoals hij’ werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. En ik publiceerde diverse korte verhalen.

Ik schrijf al meer dan tien jaar bijna iedere dag. Ik weet als geen ander hoe het is om afgewezen te worden (ik verzamelde jarenlang afwijzingen), en ik help je graag op weg om de schrijver te worden die jij kan zijn.”

En je kunt blijkbaar niet alleen schrijven, maar ook lesgeven. Hoe komt dat?

“We hebben allemaal verhalen die ertoe doen, en ik vind het belangrijk om anderen daarbij te helpen. Ik geef regelmatig masterclasses bij de Schrijversacademie, en heb ook op andere plekken lesgegeven. Ook geef ik zelf schrijfcoaching. Ik vind het belangrijk dat mensen hun verhaal opschrijven.”

Stel, ik heb een idee voor een boek maar heb nog nooit geschreven. Is je cursus dan wat voor mij?

“Ja hoor! Mijn cursus is voor beginnende schrijvers die nog moeten beginnen met het schrijven van een boek of die dat al eens hebben gedaan en daar beter in willen worden.”

Hoe ga je van mij dan een schrijver maken?

“Ergens goed in worden betekent het veel doen en het blijven doen, ook als je geen zin hebt. Een schrijfroutine helpt daarbij. Daarom gaat les 1 daar over. Ook leg ik alle basics uit over plot en personage en de elementen waaruit een boek bestaat. Daarna hebben we het over redigeren en writer’s block. Ook komt het opsturen naar een uitgeverij aan bod.”

Dat klinkt goed. Heb je nog wat tips?

“Veel lezen! Boeken zijn hele goede leermeesters. Je kunt eigenlijk geen schrijver zijn zonder boeken te lezen.”

Als schrijver heb je vast nog wat wijze woorden voor toekomstige instructeurs. Wat wil je ze meegeven?

“Iets moois maken kost tijd, neem die tijd, en blijf doorgaan. De cursus komt vanzelf af.”

Hoog tijd om Lucia’s boeken te lezen, of haar cursus te volgen. Laat je ons weten wanneer jouw eerste boek af is?

Artikel uit de categorie:

Relevante onderwerpen:

Maak van jouw cursus een succes

Wil jij een echt goede online cursus maken? In onze 2 uur durende gratis cursus delen we al onze tips en tricks om jouw eigen online cursus te lanceren.
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.