Profielfoto van
Instructeur

Sandra Berg

Schrijven van fictie

3

Aantal cursussen
Gem. beoordeling

Maak kennis met Sandra

Ik schrijf al ruim twintig jaar onder de naam Sandra Berg en heb inmiddels 48 boeken bij verschillende uitgevers uitgebracht en al een behoorlijk aantal korte verhalen op mijn naam staan. Veruit de meeste boeken zijn romans zoals oa 'De terugkomst van de kraanvogels' en 'Silhouet van ijs', maar er zitten ook een paar thrillers bij zoals onder andere 'Anoniem', het kinderboek 'Gevaarlijke missie' en de fantasie 'Verloren woud'. Het is nu eenmaal leuk om soms een 'uitstapje' te maken.

Het eerste verhaal dat werd gepubliceerd was een verhaal uit een literaire schrijfwedstrijd. Daarna schreef ik een detective voor het toenmalige leesportefeuille blad 'Jaguar'. Het blad zocht destijds schrijvers en ik reageerde daarop, totaal ongehinderd door enige kennis of ervaring. En daar begon het allemaal mee.

Korte verhalen voor tijdschriften en de zogenaamde stuiver romannetje (die ik voor die tijd niet eens las), leverden mij in ieder geval schrijfervaring op en de wil om de lat hoger te leggen om uiteindelijk 'echte' boeken te schrijven.

Dat is dus ook gelukt. Ik heb inmiddels aardig wat boeken op mijn naam staan. Maar om nu te zeggen dat ik er daarmee ben... Eerlijk gezegd durf ik de boeken uit de beginperiode nauwelijks meer open te slaan. Ergens is dat natuurlijk een goed teken. Het betekent dat ik altijd doende ben geweest, en nog steeds ben, om bij te leren; verder te komen.

Ik heb al heel wat boeken gelezen over schrijven (naast natuurlijk de oneindige hoeveelheid fictie die ik lees), en vooral de laatste jaren veel cursussen en masterclasses gevolgd. Daarnaast heb ik lange tijd deel uitgemaakt van een schrijversgroepje, waarbij we elkaars werk bespraken. En dat leverde leerzame discussies op. Ik probeer voortdurend bij te leren omdat het schrijven voor mij altijd een project in wording is. Iets waar ik beter in wil worden. En leren kun je van iedereen.

Omdat ik als geen ander weet dat het vak van de auteur geplaveid is met hobbelige keien met de nodige diepe gaten van onzekerheid en wanhoop, wil ik de kennis en ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan graag delen met andere schrijvers en schrijvers in wording.

Schrijven is immers, als het werkelijk erop aan komt,  een prachtig vak.  Het ontwikkelen van een verhaal idee, de research, het tot leven brengen van je personages... misschien is dat wel het mooiste wat er is.  Niet altijd het gemakkelijkste... maar heel erg speciaal. Het doet er niet toe of je voor uitgevers schrijft, voor de mensen in je directe omgeving of alleen voor jezelf. Van ieder manuscript leer je; word je een ervaring rijker.

Ik zou niet anders willen.

Sandra geeft les over deze onderwerpen

Persoonlijke Ontwikkeling Schrijven Tekst Schrijven

Cursussen

 • Creatief schrijven: inspiratie en efficiëntie

  9,50
  1
  38

  Het schrijven van een boek. Waar haal ik de inspiratie vandaan en hoe kan ik efficiënter werken? Meer schrijven in minder tijd. Daar gaat deze cursus over.

 • Creatief schrijven: Karakters die leven.

  9,50
  3
  30

  Karakters zijn van levensbelang voor je boek. Als je lezers niet met je personages op pad kunnen gaan; niets voor hen voelen, dan zullen ze je boek snel genoeg aan de kant schuiven. In deze cursus reik ik handvatten aan om je personages tot leven te wekken.

 • Creatief schrijven: de structuur van het verhaal.

  9,50
  2
  48

  Wat maakt van een verhaal een goed verhaal? Hoewel schrijven absoluut een creatief proces is, komt er zeker ook een stuk techniek om de hoek kijken. Zo komen bepaalde elementen in ieder goed verhaal terug en is er altijd sprake van een ritme dat aantrekkingskracht op de lezer uitoefent. In deze cursus behandel ik het ritme in de outline en de elementen die van een stuk tekst een verhaal maken.

Blogs

Deze instructeur heeft nog geen blogs

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.