De cursus in het kort:

Kleine veranderingen, grote gevolgen voor je effectiviteit
Efficiënter werken als schrijver
Schrijversblock. En dan?
Bronnen van inspiratie voor schrijvers

Wie ben ik?

Ik schrijf inmiddels al ruim twintig jaar onder de naam Sandra Berg en heb inmiddels zo’n achtenveertig boeken gepubliceerd. Meer info over mij vind je bij mijn biografie.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Deze cursus is bedoeld voor iedereen die graag schrijft. Het doet er niet toe of je aan je eerste boek werkt of al een hele stapel boeken hebt uitgegeven, maar een extra boost nodig hebt. Alles wat je nodig hebt is motivatie en zin om hiermee aan de slag te gaan. 

 

Wat ga je in deze cursus leren?

Wel… we gaan eerst kijken waar je inspiratie vandaan haalt. Je zult ontdekken dat daar eindeloos veel bronnen voor zijn en leren hoe dat je deze kunt gebruiken. In dit deel van de cursus zijn opdrachten verwerkt, waarmee je jezelf kunt trainen om van een simpel gegeven een compleet verhaal idee te maken.

In het tweede deel van de cursus ga ik het over motivatie en efficiëntie hebben.

Zonder motivatie geen efficiëntie. Zonder efficiëntie geen motivatie.

Sneller en efficiënter werken heeft niets te maken met zaken afraffelen of slordig te werk gaan, maar alles met het trainen van je hersenen om in de juiste stemming te komen, oftewel in ‘de zone’, zodat je alles op papier krijgt wat je wil schrijven en eindelijk ‘einde’ onderaan je manuscript kunt schrijven. 

 

Wat heb je aan het eind van deze cursus geleerd? 

Na deze cursus weet je hoe je, de vaak voor de hand liggende, bronnen van inspiratie kunt aanboren en  personages, scènes en uiteindelijk je hele boek(en) tot leven kunt brengen.

En met het opvolgen van de tips die ik geef in het onderdeel ‘efficiëntie, zul je ontdekken dat je veel meer op papier kunt krijgen in minder tijd door een handvol eenvoudige aanpassingen in je routines.

Ik daag je uit… volg de tips minimaal dertig dagen op en kijk aan het einde wat het je heeft opgeleverd. Ik kan je verzekeren dat je manuscript een flinke impuls voorwaarts heeft gekregen.

Ik hoop je straks in de cursus te zien.

 

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
  • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
  • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
  • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Sandra Berg

Ik schrijf al ruim twintig jaar onder de naam Sandra Berg en heb inmiddels 48 boeken bij verschillende uitgevers uitgebracht en al een behoorlijk aantal korte verhalen op mijn naam staan. Veruit de meeste boeken zijn romans zoals oa 'de terugkomst van de kraanvogels' en 'silhouet van ijs', maar er zitten ook een paar thrillers bij, zoals 'Anoniem', het kinderboek, 'Gevaarlijke Missie' en de fantasie 'Verloren Woud'. Het is nu eenmaal leuk om soms een 'uitstapje' te maken.Het eerste verhaal dat werd gepubliceerd was een verhaal uit een literaire schrijfwedstrijd en daarna een detective voor het toenmalige leesportefeuille blad 'Jaguar'. Het blad zocht destijds schrijvers en ik reageerde daarop, totaal ongehinderd door enige kennis of ervaring. En daar begon het allemaal mee.Korte verhalen voor tijdschriften en de zogenaamde stuiver romannetje (die ik voor die tijd niet eens las), leverden mij in ieder geval schrijfervaring op en de wil om de lat hoger te leggen om uiteindelijk 'echte' boeken te schrijven.Dat is dus ook gelukt. Maar om nu te zeggen dat ik er daarmee ben... Eerlijk gezegd durf ik de boeken uit de beginperiode nauwelijks meer open te slaan. Ergens is dat natuurlijk een goed teken. Het betekent dat ik altijd doende ben geweest, en nog steeds ben,  met bij te leren; verder te komen.Ik heb al heel wat boeken gelezen over schrijven (naast natuurlijk de oneindige hoeveelheid fictie die ik lees), en vooral de laatste jaren heb ik veel cursussen en masterclasses gevolgd. Daarnaast heb ik lange tijd deel uitgemaakt van een schrijversgroepje, waarbij we elkaars werk bespraken, wat leerzame discussies opleverde. Ik probeer voortdurend bij te leren omdat het schrijven voor mij altijd een project in wording is. Iets waar ik beter in wil worden. En leren kun je van iedereen.Inmiddels heb ik dus al aardig wat boeken op mijn naam staan. Of ik vind dat ik er nu ben? Nou nee. Ik betwijfel of dat moment ooit komt en ik heb eindeloos respect voor de meester schrijvers. Maar dat neemt niet weg dat ik in de loop van de jaren veel heb geleerd en veel ervaring heb opgedaan.En omdat ik als geen ander weet dat het vak van de auteur geplaveid is met hobbelige keien en de nodige diepe gaten van onzekerheid en wanhoop, wil ik de kennis en ervaring die ik in al die jaren heb opgedaan graag delen met andere schrijvers en schrijvers in wording.Schrijven is immers, als het werkelijk erop aan komt,  een prachtig vak.  Het ontwikkelen van een verhaal idee, de research, het tot leven brengen van je personages... misschien is dat wel het mooiste wat er is.  Niet altijd het gemakkelijkste... maar heel erg speciaal. Het doet er niet toe of je voor uitgevers schrijft, voor de mensen in je directe omgeving of alleen voor jezelf. Van ieder manuscript leer je; word je een ervaring rijker.Ik zou niet anders willen.

Bekijk meer cursussen van Sandra Berg →

Cursusoverzicht

1. Introductie
1.1 Wie ben ik 00:02:17
1.2 Wat is inspiratie eigenlijk en waarom is efficiëntie zo belangrijkPROEFLES 00:00:55
1.3 Wat ga ik in deze cursus behandelenPROEFLES 00:01:44
1.4 Waar kan ik hulp vinden 00:00:53
2. Inspiratie
2.1 Alles wat je doet of zegt, kan ik mijn boek terecht komen 00:01:20
2.2 Wie leest, blijft 00:01:08
2.3 Mix en Match 00:01:09
2.4 Er was eens een huis 00:04:13
2.5 Er was eens…. iets heel anders 00:01:24
2.6 Tot slot 00:03:15
3. Efficiëntie en motivatie
3.1 Efficiëntie en motivatie… een match 00:02:25
3.2 Routine 00:02:35
3.3 Schakel afleiding uit 00:03:58
3.4 Maak je lichaam en je hoofd wakker 00:01:40
3.5 Brandstof voor je hoofd 00:02:26
3.6 Zennnnnn 00:03:17
3.7 Niet storen 00:01:12
3.8 Een plan, een boost 00:02:49
3.9 In geuren en kleuren 00:01:48
3.10 Schrijversblok 00:04:22
4. Tot slot
4.1 Een laatste woord 00:03:10

Reviews

0

beoordelingen
  • 5 Sterren0
  • 4 Sterren0
  • 3 Sterren0
  • 2 Sterren0
  • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.