De battle van de e-mailmarketingprogramma’s!

Anton Verkooijen
  | 
9 juni 2021

Jij wilt voor jouw bedrijf natuurlijk het beste van het beste. Dat is niet raar want je wilt natuurlijk maar één ding, namelijk geld verdienen jouw klanten optimaal bedienen! 🙂 Er zijn natuurlijk meerdere manieren om jouw klanten op de hoogte te houden van aanbiedingen en veranderingen binnen het bedrijf. Een van deze manieren is bijna even oud als het internet, namelijk: “e-mailmarketing“. Vandaag gaan we enkele e-mailmarketingprogramma’s onder de loep nemen, waarmee jij jouw marketing iets makkelijker kan doen! Let’s begin!

Ja leuk, maar e-mailmarketing is toch achterhaald?

Oké, ten eerste: “nee!!!”. E-mailmarketing is nog steeds een van de betere manieren om klanten die al vertrouwen in je hebben te benaderen. Bestaande klanten zijn namelijk veel eerder geneigd een e-mail te openen als ze de afzender herkennen. Deze niet-te-onderschatten gun-factor maakt het inzetten van nieuwsbrieven en het geven van informatie over de mail aantrekkelijk voor bedrijven. Heb jij een nieuw product, laat het je klanten weten! Nieuwe website, dat vinden partners interessant! Je kan er dus veel kanten mee op!

Geen tijd om allemaal e-mails te gaan versturen

Oké, goed punt, máár dat is nou juist waar zo’n programma een groot gedeelte van de “pijn” wegneemt. Deze programma’s zijn bedoeld om een gedeelte van het mailen te automatiseren. Dit wordt ook wel “e-mail automation” genoemd. Het kost wel een paar uur om op te zetten, maar het grootste deel van het mailen wordt daarna door het programma gedaan. Gunstig? Jazeker! Dit betekent dat jij niet meer op hoeft te letten wanneer een klant zich inschrijft op de nieuwsbrief, het programma houdt het bij en stuurt meteen een passende mail (die je daarvoor hebt gemaakt).

Ik heb je overtuigt, ik weet het zeker.

Battle van de e-mailmarketing programmas: Maak een keuze!

Maar welk van deze e-mailmarketingprogramma’s moet ik dan nemen?

Om je te helpen bij het kiezen van een mailprogramma hebben we alvast een voorselectie voor je gemaakt. I know, wat zijn we toch lief. De programma’s, waaraan wij de voorkeur geven, zijn MailChimp, GetResponse en ActiveCampaign. Laten we maar snel beginnen!

MailChimp

We beginnen met één van de grootste marketingprogramma’s die er is. Toevallig valt deze in de categorie van e-mailmarketing programma’s. Dit programma bestaat al meer dan vijftien jaar en er is een reden dat MailChimp overleefd. Het werkt namelijk erg goed! Voordelen van dit programma zijn bijvoorbeeld de vele connecties die je ermee kan maken, jij hebt waarschijnlijk wel een website voor jouw bedrijf, grote kans dat deze op WordPress draait! Gelukkig kan MailChimp gemakkelijk geïntegreerd worden met WP.

Maak jij gebruik van een webshop? Dan sluit MailChimp daar ook lekker op aan door jou mogelijkheden te geven om klanten te converteren. Klinkt wel goed toch? Dat is het ook. De verschillende automations zijn geoptimaliseerd om ervoor te zorgen dat klanten die niet kopen alsnog kopen of dat ze vaker de website bezoeken. Nice! Oh ja, MailChimp heeft ook een app. Kan je lekker overal de statistieken checken en showen!

GetResponse

Next on the list: “GetResponse“. Dit programma focust zich er voornamelijk op dat jij de juiste e-mails bij de juiste klanten terecht krijgt. het programma werkt redelijk intuïtief en dat komt de snelheid waarmee jij e-mails kan versturen absoluut ten goede. Dit programma lijkt vooral voor persoonlijke e-mails, dus afgestemd op de individu of groep met dezelfde kenmerken, ideaal te zijn. Ook als je toch die persoonlijke band wilt houden met de klant lijkt dit programma een goede keuze.

–> Probeer GetResponse gratis uit!

ActiveCampaign

Dit wondertje genaamd “ActiveCampaign” is een van onze persoonlijke favorieten wanneer het op e-mailmarketing aankomt. Niet alleen kan je vanuit verschillende kanalen mensen in jouw e-maillijst krijgen, ook kan je deze op verschillende manieren benaderen. Geen een klant is hetzelfde en dit programma benadrukt heel handig op welke manier en wáár in het verkoopproces de klant een e-mailtje ontvangt.

Het programma heeft vele templates voor e-mails en campagnes, best wel nuttig als je het mij vraagt. Zo leer je van de best practices uit verschillende branches en leer je dus snel hoe jij het meeste uit jouw e-mailmarketing haalt.

–> Probeer ActiveCampaign 14 dagen Gratis

Wat raden wij aan?

Het ligt er natuurlijk net aan wat jij zoekt. Onze persoonlijke top 3 zou zijn:

 1. ActiveCampaign;
 2. Mailchimp;
 3. GetResponse.

Wij kozen voor ActiveCampaign als beste e-mailmarketing programma, omdat wij vinden dat de mogelijkheden in dit programma goed aansluiten op zowel een normale website als een website met webshop. Lees verder over de verschillen tussen ActiveCampaign en MailChimp. Het is alleen lastig in woorden onder te brengen wat alle individuele tools zijn in het programma. Gelukkig voor jou, hebben we verschillende cursussen over e-mailmarketing. Je kunt ze allemaal volgen met Soofos Plus.

Artikel uit de categorie:
Marketing

0 Reacties op "De battle van de e-mailmarketingprogramma's!"

  Geef een reactie op dit artikel

  Leer onbeperkt met Soofos Plus

  • Onbeperkte toegang tot honderden Nederlandse cursussen
  • Probeer 7 dagen volledig gratis
  • Maandabonnement vanaf €19 per maand
  Probeer gratis Meer informatie over Soofos Plus
  soofos plus cursussen op laptop
  Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.