Soepele Schouders en een Losse Nek

Heb je last van lichamelijke klachten, kun je je niet helemaal lekker bewegen of wordt je beperkt in het dagelijks leven? Dan is deze cursus voor jou!
 • 57 Lessen
 • 10u 2min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Alles over een gezonde nek en schouders.
 • Hoe je lichamelijke klachten verhelpt.
 • Leer wat je zelf kunt doen om lichamelijke klachten te verhelpen.
 • Leer soepel te bewegen.

Cursus inhoud

Vouw uit

Leer hoe je soepele schouders en een losse nek krijgt

Waarom ervaar je lichamelijke klachten? Daarvoor is het belangrijk om te weten hoe jouw lichaam werkt. Het is èn blijft immers jouw lichaam en die klacht heb je met een reden. Anders had je hem niet, alleen jij met jouw lichaam kan ervoor zorgen dat je beter in je vel komt. Therapeuten kunnen wel wat impulsen geven, maar jouw lichaam moet daar wat mee doen. Met deze online cursus leer je wat je zelf kunt doen. Je krijgt inzicht in de klacht, maar gaat vooral ook aan de slag met oefeningen om weer soepel en vrij te bewegen!

 

Wat leer je in deze cursus?

Ik ga je uitleg geven over je klacht, maar dan in een simpele taal, dus makkelijk leesbaar! Door middel van werkboeken, lessen en oefeningen krijg je weer soepele schouders en een lekker losse nek!

 

We gaan het hebben over:

 Je anatomie: hoe je lichaam beweegt. Wat houdt je klacht eigenlijk in? Welke oefeningen kun je doen om beter te bewegen?

 De pijn: Wat is pijn? Waarom heb je pijn? Wat kun je aan pijn doen?

 Jouw houding: Wat is een goede houding? Wat is een slechte houding? Wat voor houding heb je zelf?

 Je ademhaling: Waarom is je ademhaling zo belangrijk? Wat kun je zelf doen om dit, ten goede van je klacht, te veranderen?

 Jouw persoonlijke stressrespons: Ervaar je stress? Hoe ga je met stress om, hoe kun je er anders mee omgaan. Wat voor gevolgen heeft dit voor je klacht?

 Jouw leven: Hoe sta jij in het leven? Wat heeft dit voor invloed op je pijnlijke nek en schouders? Wat kun je veranderen zodat je weer soepel en vrij beweegt? Je gaat opzoek naar de diepere oorzaak van de spanning in je lichaam en je klachten.

 

Verder:

Daarnaast bevat deze cursus ook nog een e-book over je hersenen: “Gebruik je brein”.

Hierdoor kom je erachter waarom je klachten ervaart en je kunt er gelijk zelf wat aan doen! Er zijn tal van filmpjes met diverse opdrachten en oefeningen. Elke week heeft weer een ander onderwerp. De oefeningen zijn te bekijken als een los filmpje of samen gevoegd tot een korte les van 30 minuten.

 

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Heb je spanning in je bovenrug, schouders en nek? Kun je je armen en/of nek niet goed bewegen? Wordt je hierdoor beperkt in het dagelijks leven? Zou je graag weer soepel en vrij willen bewegen? Dan is deze cursus echt wat voor jou! Deze cursus is absoluut geen quick fix, je leert over je klacht, jezelf en je leven. Neem de tijd hiervoor en je zult er veel profijt van hebben voor de rest van je leven!

 

Waarom heb ik deze cursus voor je gemaakt?

Ik vind het menselijk lichaam enorm interessant dat ik maar blijf leren. Door mijn werk als fysiotherapeut en yogadocent ben ik er achter gekomen dat er heel veel elementen meespelen bij het ontstaan van klachten. Al deze elementen heb ik in dit online programma gestopt. Zie je lichamelijke klacht als een puzzel. Elk puzzelstukje heb je nodig om tot inzicht te komen hoe jij van je klacht af kunt komen. Je leert om zelfstandig weer soepel en vrij te bewegen.

Wat ik heb gemerkt is dat er één ding erg belangrijk is; bewust worden van je lichaam. Bijna iedereen mist dit aspect of vind dit enorm moeilijk. Maar zodra het er is, kan het zomaar zijn dat je klachten verdwijnen. Al mijn kennis deel ik nu met jou, in deze online cursus. Ik hoop van harte dat je wat aan mijn cursus hebt!

Over de instructeur

Ik ben fysiotherapeut en yogadocent. Het combineren hiervan vind ik ontzettend leuk en uitdagend. In mijn yogalessen kan ik mensen goed begeleiden en in mijn eigen praktijk neem ik mijn clienten mee in de body-mind connectie. Daarnaast hou ik van puzzelen en ben ik altijd opzoek naar de echte oorzaak van klachten. Vaak kan je zelf al heel veel doen om klachten te verminderen.

Beoordelingen

4.8 Gemiddelde beoordeling

4 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. zit goed in elkaar en oefeningen die ik gewoon thuis kan doen.
  bedankt

 2. Vond deze cursus zeer waardevol, handig en praktijk gericht die ik makkelijk in mijn dagelijks ritme kan toepassen.
  Manja heeft een duidelijke positieve en inspirerende stem, veel kennis en het voelt net of ze tegen over je zit als je deze lessen bekijkt.
  aanrader deze cursus.

  Dankjewel!

 3. Heel blij en dankbaar ben ik met deze waardevolle cursus. De oefeningen zijn erg toegankelijk en ik oefenen op mijn eigen tijd. Ik pas de oefeningen toe in mijn yogalessen, en mijn deelnemers hebben er ook veel baat bij. De uitleg over de anatomische werking van de nek en schouders is ook fijn om alles weer eens tot de basis door te nemen. Dank je wel Manja.

99Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 105 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.