Snel op weg met Adobe Illustrator

Jildou · 29 Maart 2024
Maak kennis met de interface en de werking van de diverse gereedschappen in Adobe Illustrator en maak je eigen logo's en illustraties.
 • Alle niveaus
 • 78 Lessen
 • 5u 25min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Lijnen en (vector) vormen tekenen met de vectorpennen
 • Tekst plaatsen en vormgeven in Illustrator
 • Navigeren door documenten en lagen met Adobe Illustrator
 • Kleuren, kleurstalen en verlopen aanmaken

Cursus inhoud

Vouw uit

Online cursus Adobe Illustrator

Adobe Illustrator is een grafisch ontwerp- en tekenpakket op basis van vectoren waarmee je logo’s en illustraties kunt maken.

Deze online videocursus behandelt de belangrijkste en meest gebruikte gereedschappen en functies van Illustrator. Maak kennis met de interface en de werking van de diverse gereedschappen, en geef jezelf hiermee een goede start om het programma en de mogelijkheden verder te leren kennen. In deze cursus komen aan bod de basistechnieken en handelingen als opzetten van documenten, omgaan met kleuren en stalen, vormen maken en vormgeven en vectortekenen. Verder wordt er ook aandacht besteed aan meer geavanceerde mogelijkheden van het programma als het venster vormgeving, patronen, symbolen en penselen. Uiteraard mag het werken met tekst niet ontbreken. Kortom, een heel compleet pakket aan gereedschappen om dit veelzijdige programma te leren kennen en te gebruiken!

Doel van de cursus

🎯 In deze cursus leer je te navigeren door documenten en lagen in Adobe Illustrator. Je leert werken met (basis) vector vormen, tekst en afbeeldingen. Je ontdekt de werking van gereedschappen als pen, gum en penselen, en je maakt kennis met de oneindige mogelijkheden van effecten. Vind uit hoe je kleuren, kleurstalen en verlopen aanmaakt, en hoe je deze effectief kunt inzetten om je illustratie mee in te kleuren.

Wat ga je leren in deze Illustrator cursus?

Opzet document en tekengebieden
Objecten selecteren, transformeren, uitlijnen
Lagen en groepen
Objecten en lijnen vormgeven
Lijnen en vormen tekenen met de vectorpennen
Vormen combineren tot samengestelde paden
Werken met Pathfinder en Shape Builder
Penselen
Werken met het venster vormgeving
Kleuren, stalen en verlopen
Patronen, actieve verfgroepen
Symbolen en bibliotheken
Werken met omhulsels
Puppet Warp (Marionet verdraaien)
Tekst plaatsen en vormgeven
Afbeeldingen en effecten
Knipmaskers
Exporteren/opslaan naar andere bestandsformaten

Doelgroep van deze cursus

Deze cursus is voor iedereen die wil leren ontwerpen of illustreren met vectoren in een professioneel vectortekenprogramma met onbegrensde mogelijkheden.

Nederlands gesproken en ondertiteld

De cursus bestaat uit video’s met downloadbaar oefenmateriaal. Alle video’s zijn Nederlands gesproken en ondertiteld. Er wordt gebruikgemaakt van de Engelse Interface van de software in de uitleg worden ook de Nederlandse vaktermen benoemd.

Opbouw van de cursus

Deze cursus is opgebouwd uit instructievideo’s verdeeld over hoofdstukken. Wij adviseren om de volgorde van de hoofdstukken en de video’s aan te houden aangezien latere video’s vaak teruggrijpen op geleerde kennis in eerder video’s.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Voor het volgen van deze cursus heb je geen specifieke voorkennis nodig. Algemene kennis van de computer is wel belangrijk. Je dient zelf zorg te dragen voor de installatie van de benodigde software op je computer.

Dus, wil jij leren hoe je alles uit het programma Adobe Illustrator haalt? Volg dan snel deze cursus!

Over de instructeur

Jildou

22 Cursussen

Mijn naam is Jildou Oost en ik ben al ruim 15 jaar werkzaam bij House of Media als docent DTP. Naast voor de klas staan, houd ik me ook bezig met het ontwikkelen van lesmateriaal en het vervaardigen van videocursussen voor House of Training. Mijn grote liefde binnen het vak is het maken van (digitale) boeken en daarom is het programma InDesign ook mijn torenhoge favoriet! Met de cursus Starten met InDesign wil ik mensen die net beginnen met dit prachtige programma snel op weg te helpen door in een korte serie een aantal veelgebruikte Tools en werkwijzen te laten zien. En ik hoop stiekem dat ze daarna zo besmet zijn met het InDesign virus, dat ze doorgaan met het ontdekken van dit geweldige stuk software en de meest prachtige publicaties zullen gaan maken!

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Goede basis om te starten met Illustrator en daarna het zelf te gaan onderzoeken wat je er allemaal mee kan. Fijne en duidelijke uitleg. Soms moest ik wel zoeken omdat ik een Nederlandstalige versie heb en versie 2023, dat kwam niet altijd overeen met de uitleg in de video’s maar het is gelukt!

 2. Bedankt Jildou, ik voel me ontzettend goed op weg geholpen met Illustrator! Ik zag er nogal tegenop vanwege de haast onuitputtelijke mogelijkheden van het programma, maar heb het idee dat ik nu een goede basis heb om zelf verder te experimenteren. Fijn dat de verschillende onderwerpen in kleine stukjes zijn gehakt, zodat het een beetje te behappen blijft. Handig ook dat je wijst op de verschillende manieren waarop de tools toegankelijk zijn. Soms moest ik wel even zoeken, omdat ik met de Nederlandstalige versie werk, maar uiteindelijk kwam ik er altijd wel uit. Heel fijn ook dat er oefenmateriaal klaar staat, ik heb er dankbaar gebruik van gemaakt. En nog bedankt voor je snelle reactie toen ergens iets ontbrak. Kortom: een aanrader voor iedereen die niet weet waar te beginnen met Illustrator, of een welkome aanvulling voor wie blijft hangen bij de eerste beginselen.

75Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 87 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.