De cursus in het kort:

Wat SEO is.
Hoe je zoekgedrag van je doelgroep achterhaalt.
Hoe je een pagina vindbaar maakt.
Hoe je resultaat kan meten.

Zoekmachine Optimalisatie Cursus (SEO)

Wat betekent SEO (zoekmachine optimalisatie) nou eigenlijk? Hoe kan je ervoor zorgen dat je op positie #1 in Google komt? Wil jij antwoord op deze én andere SEO- en online marketing-gerelateerde vragen? Dan is deze SEO training echt wat voor jou!

Voor wie is de Zoekmachine Optimalisatie Training geschikt?

De zoekmachine optimalisatie (SEO) training is geschikt voor (junior) online marketeers, marketingmedewerkers, marketingmanagers en communicatieprofessionals die hun kennis over zoekmachine optimalisatie willen verdiepen en direct hun kennis in de praktijk willen brengen.

Wat houdt de SEO cursus in?

Deze SEO cursus biedt handvatten voor het bepalen van je zoekmachine optimalisatie strategie en leert je hoe je gericht meer relevante bezoekers naar je website kan trekken naar je website of webshop. Zoekmachine optimalisatie is het fundament van een goede online marketingstrategie en biedt ondersteuning voor andere online middelen zoals Google Ads, conversie optimalisatie en e-mailmarketing. De training zit vol met praktische tips en handige checklists om direct aan de slag te gaan!

Wat kan je met de Zoekmachine Optimalisatie Cursus (SEO)?

Na afloop van deze SEO training kan je zelf analyseren op welke zoektermen je doelgroep zoekt, relevante content produceren, zorgen voor een verbeterde positie binnen zoekmachines en daardoor meer bezoek naar je website genereren.

Wil je zorgen voor méér organische bezoekers, méér online omzet & niet steeds afhankelijk zijn van een (online) marketingbureau, dan is deze training uitermate geschikt voor jou!

Na afloop van de cursus kan je aan de slag met de volgende zaken:

✅Diepgaande kennis op het gebied van SEO.
✅Werken met tools om je werk gemakkelijker te maken.
✅Vast te stellen waar je de focus op moet leggen en waar je moet starten.
✅Hoe je intern collega’s kan informeren en eventueel rapporteren aan directie.
✅Hoe jij hoger kan scoren in Google, je bereik kan vergroten en je doelgroep op de juiste kanalen kan aanspreken.
✅Een praktisch stappenplan om te starten.

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

[email protected]

Heb jij een webshop of website en wil je meer omzet uit je bestaande bezoekers/klanten halen? Dan ben je bij [email protected] aan het juiste adres. Wij adviseren niet alleen, maar wij zorgen voor een praktische aanpak die jou helpt om stap voor stap meer omzet te realiseren. Dit doen wij door het verschaffen van meer Inzicht, meer Conversie en meer Bezoek. Met meer dan 10 jaar ervaring in huis zijn wij hét online marketing bureau in Waalwijk dat meer haalt uit je webshop of website. Dit doen wij onder andere door van je klanten ambassadeurs te maken. Onze slogan luidt dan ook: Van Klant naar Fan.

Bekijk meer cursussen van [email protected]

Cursusoverzicht

Wat is SEO?
De basis van SEO (video) 00:35:00
De basis van SEO (toets) 00:05:00
Zoekwoord-onderzoek
Zoekwoord-onderzoek (video) 00:35:00
Zoekwoord-onderzoek (toets) 00:05:00
Pagina's vindbaar maken
Pagina’s vindbaar maken (video) 00:25:00
Pagina’s vindbaar maken (toets) 00:05:00
Je resultaat meten
Meten = weten! (video) 00:20:00
SEO EINDEXAMEN 00:05:00
*BONUS* - Handige handleidingen, links & checklists
*BONUS* – Handige handleidingen, links & checklists 00:05:00

Reviews

4.2

4.2
40 beoordelingen
 • 5 Sterren10
 • 4 Sterren27
 • 3 Sterren2
 • 2 Sterren1
 • 1 Sterren0
 1. SEO training

  4

  Deze cursus bied heldere informatie met gestructureerde en opbouwende lessen. De toetsen tussendoor zijn heel erg fijn om te zien of je de kennis al beheerst en om bij te schaven waar nodig. Ik kan verder alleen niet zien welke vragen ik juist en welke ik onjuist heb beantwoord. Ook bij het eindexamen zie ik niet hoeveel en welke vragen ik goed heb alleen dat ik ben geslaagd. Verder prima cursus om de basis van SEO onder de knie te krijgen.

 2. Fijne cursus

  4

  Fijne cursus waar alles behapbaar en stap voor stap wordt uitgelegd. Aan het einde komt alles goed samen en kun je gelijk aan de slag.

 3. Duidelijke cursus, alleen een beetje gedateerd

  4

  Geeft goed inzicht in de basisprincipes en termen

 4. Leerzame cursus

  4

  Prima SEO basistraining. De uitleg is duidelijk en prettig om naar te luisteren. Er worden ook handige tools gedeeld.

 5. Leerzaam

  5

  Heel veel gehad aan deze cursus, zeker een aanrader om te volgen!

 6. Zeer goede cursus!

  4

  Geeft je een mooi beeld over SEO

 7. Hele duidelijke cursus

  4

  Informatief en fijn, nu kan ik zeker aan de slag

 8. SEO training

  4

  Een in het algemeen leerzame training. De spreekster is soms slecht te verstaan, maar misschien komt dit omdat ik geen Nederlands native speaker ben. De ultieme wijsheid levert de cursus nog niet op!

 9. Prima cursus

  4

  Je leert gemakkelijk de basis kennis van SEO

 10. Prima cursus

  4

  Ondanks we al veel wisten toch ook weer nieuwe ideeën opgedaan

 11. Uitgebreide basiscursus

  4

  Goede cursus voor beginners waarin je de basis leert van SEO. Alles wordt duidelijk uitgelegd. Van mij zouden wel de video’s korter mogen. Nu kijk je een halfuur naar dezelfde video, waardoor je makkelijker je aandacht verliest dan bij meerdere kortere video’s van een minuut of vijf. Een fijn onderdeel van de cursus vind ik de toetsen bij elk hoofdstuk. Zo kan je je kennis te meten en erachter te komen waar knelpunten zitten en waar je extra aandacht aan moet besteden.

 12. Kort maar krachtig.

  4

  Een cursus die een goed stappenplan biedt voor de optimalisatie voor Google, aanrader indien er weinig ruimte en tijd is binnen je bedrijf om hiermee aan de slag te gaan.

 13. kort maar krachtig

  4

  Duidelijk en korte cursus die veel informatie geeft, de duur van de video’s mogen van mij wel iets korter.

 14. duidelijke training

  5

  Door deze cursus heb ik een goed inzicht gekregen in de stappen die ik moet gaan nemen voor meer traffic richting mijn website

 15. Helder verhaal

  5

  Duidelijk wat SEO doet en wat je er mee kan!

 16. Een kort maar krachtige basiscursus!

  4

  Beste [email protected],

  Ik heb de cursus met plezier afgerond en veel kennis opgedaan die ik in andere cursussen nog niet had. Zoals te titel al zegt: het is een korte maar zeer informatieve cursus!

  Met vriendelijke groet,

  Joe Davidse

 17. Duidelijk en relevant

  5

  Duidelijke cursus met relevante informatie.

 18. Prima basiscursus

  3

  Veel herhaling, maar krijgt ook altijd weer paar handige nieuwe tips.

 19. Goede SEO basis

  5

  SEO, ik zal één van de laatste zijn die zal ontkennen dat SEO ‘hip en hot’ is. Maar wat weten we nou écht? Het is heel makkelijk om maar wat te bluffen. In de hoop, dat je opdracht,- of werkgever ‘er ook niet zo veel van af weet’. Om maar te camoufleren, dat ze er zélf weinig ‘van af weet’. Daarom is het hardstikke handig om ‘de basis’ aan te kunnen tonen. Niet alleen voor jezelf, maar óók voor je opdrachtgever ‘klant’ of… werkgever. Het is namelijk niet cool, om er uiteindelijk ‘achter te komen’ dat je de basis kennis dus niet onder de knie hebt. Ook al dacht je dit wel te hebben ‘want beetje content beetje links klaar’. Nee. Zo werkt het dus niet! Deze SEO basis vond ik prettig als een ‘opfrisser’ , plus je leert er telkens weer nieuwe dingen van. Andere dingen zoals ‘uit de boeken’ of alle gratis e-books SEO, die online om je oren slingeren. // Jody heeft een prettige Brabantse stem. Je kan de training even op pauze klikken om mee te schrijven, of om naar de voorbeelden te kijken. Verder vind ik het heel tof dat zij [email protected] zelf in Google Analytics laten zien, erg transparant! In de toekomst ga ik meer traningen volgen. Want deze manier van les geven / leren op een laagdrempelige manier spreekt mij enorm aan.

 20. Praktisch

  2

  Veel stof die besproken werd is terug te vinden op YouTube, waardoor ik niet echt hele nieuwe dingen gehoord heb. Wat ik nuttig vond is dat de training praktische voorbeelden liet zien met programma’s die je kunt gebruiken. De prijs kwaliteit verhouding van deze training vind ik daarom aan een te hoge kant. De video’s vond ik tamelijk lang en de toetsen tussendoor te simpel. Meer interactie in de training had ik leuker gevonden.

 21. Handige basis-cursus

  4

  Duidelijke en korte online cursus die redelijk veel informatie geeft over de basis van SEO.

 22. Een hele leerzame cursus

  4

  Ik ga mij nog meer verdiepen in het Google gebeuren daar ik een web developer ben en daar nog meer wil van weten. Ik vind dat erg goed een toets op het einde van de lespakket.

 23. mooie basiscursus

  4

  Ik heb veel aan deze cursus gehad m.b.t. basis van SEO. Ik ga nu verder met een andere cursus om meer body te krijgen m.b.t. het onderwerp.

 24. SEO training

  5

  Een handig en kort overview van alles wat je moet weten omtrent SEO. Het is helder en duidelijk uitgelegd, zodat je zelf de stappen kan gaan doorlopen.

 25. Goede basis

  4

  Tijdens deze cursus heb ik veel nieuwe termen geleerd, en de basis van SEO. Alles wordt goed en duidelijk uitgelegd. Op het einde wordt alles nog een keer goed samengevat, wat erg helpt bij het onthouden van de kernpunten.

 26. Prima basiscursus SEO

  4

  Als je geen voorkennis hebt, is dit een goede manier om SEO te ontdekken. Ik vond vooral de uitleg van een zoekwoordenanalyse interessant en praktisch.

 27. Leerzaam en prettig uitgelegd

  5

  Goede cursus om als websitebouwer de basis van SEO beter te begrijpen. Vooral de verwijzingen naar de besproken tools zijn voor mij zeer nuttig om meteen ervoor te zorgen dat een website technisch goed wordt neergezet!

 28. Prima cursus

  4

  De cursus is perfect om de basisvaardigheden van SEO te begrijpen en te leren. Duidelijke video’s en duidelijke uitleg tijdens de video’s.

 29. Duidelijke SEO cursus

  4

  De SEO cursus van [email protected] was een goede opfrisser voor mijn reeds opgedane kennis over SEO. Jody legt alles op een duidelijke manier uit en gebruikt hiervoor relevante praktijkvoorbeelden.

 30. SEO Training

  5

  Hele fijne SEO training waarbij je in verschillende delen meer te weten krijgt over SEO. Jody geeft de cursus op een fijne manier, praat rustig waardoor het heel goed te volgen is! Na elk onderdeel wordt er een kleine toets gehouden om te kijken of je de stof goed hebt begrepen wat een leuke interactieve manier is om te testen of de stof goed begrepen is. Door deze cursus is mijn kennis over SEO zeker uitgebreid! 🙂

 31. Leerzame onderwerpen

  4

  Lesstof van deze cursus was zeer interessant en helder. Uitleg van alle onderwerpen was erg duidelijk.
  Als beginner in SEO zou ik dit iedereen kunnen aanraden!

 32. Duidelijke training

  4

  Je wordt stap voor stap meegenomen in de belangrijke aspecten van SEO. Ook krijg je praktische tools aangereikt die je direct in de praktijk kunt toepassen.

 33. Leuke en interessante cursus

  4

  De SEO cursus is leerzaam en goed te volgen.

 34. Fijne en duidelijke cursus

  4

  Prima cursus voor een eerste instap in SEO. Praktisch en je kan makkelijk mee klikken met je eigen website.

 35. Leerzaam

  4

  Een leerzame cursus met handige tools en duidelijke vaardigheden, die je direct in de praktijk kunt brengen om de vindbaarheid van je webpagina’s te verbeteren.

 36. Prima basistraining

  4

  Prima SEO basistraining. Duidelijke structuur & aanpak met handige tools

 37. Prima basiscursus

  3

  Goede cursus om de basis van SEO onder de knie te krijgen. Prettig om te luisteren, maar ik vond de filmpjes wat aan de lange kant. De ‘toetsen’ mogen misschien ook wat uitdagender zijn. Al met al wel een prima basiscursus om SEO te begrijpen

 38. Nuttige SEO training

  5

  Naar aanleiding van deze training heb je alle handvatten om te beginnen met SEO. Op een eenvoudige manier worden de verschillende onderwerpen toegelicht en de voorbeelden die worden gegeven zorgen voor veel verheldering. Tevens worden er handige tools toegelicht waarmee je direct aan de slag kunt gaan.

 39. Interessante en erg leerzame SEO cursus!

  5

  Zojuist de online SEO training gevolgd en geleerd over alles omtrent hoger scoren in Google! Tijdens de cursus werd alle informatie nog extra verduidelijkt met voorbeelden. Dit gaf me direct een goed beeld hoe je de theorie moet gaan toepassen in de praktijk. Deze online training is zeker een aanrader!

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.