Succesvol aan de slag met SEO – Keep it simple!

Jose Schrijver · 18 juli 2022
Leer de belangrijkste aspecten van SEO en ga vandaag nog aan de slag om te scoren in Google!
 • Beginner
 • 18 Lessen
 • 2u 32min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Keep it simple! Begrijp de belangrijkste basis van SEO en weet wat er nodig is om hoog in de zoekresultaten van Google te komen
 • Heb genoeg kennis om zelf aan de slag te gaan met SEO, of om het op een succesvolle manier uit te besteden
 • Voorkom de meest gemaakte fouten op het gebied van SEO
 • Gebruik de simpele checklists die jou helpen te scoren in Google

Voor wie is deze cursus?

Ben jij een drukke ondernemer die al een tijdje met het idee loopt ‘ik moet nu echt wat gaan doen met SEO’?

Heb je geen tijd om zelf een complete SEO specialist te worden, maar wil je SEO wel snappen, zodat je de juiste stappen kunt zetten om bovenaan te komen in Google?

Dan is deze simpele SEO cursus voor jou!

Mijn ervaring met SEO

Jarenlang vond ik SEO maar ingewikkeld, waardoor ik stagneerde in mijn groeiproces en maar matige resultaten behaalde met mijn websites. Zelfs na het volgen van de NIMA cursus Online Marketeer bleef het resultaat uit. Tot ik een ervaren SEO specialist ontmoette die mij duidelijk maakte dat ik alle kennis al in huis had, maar dat ik het zelf veel te ingewikkeld maakte. Hij leerde me dat SEO eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is, en dat je de juiste stappen moet zetten, maar dat je vooral moet doorzetten en volhouden. Binnen een maand veranderde mijn mindset en vanaf toen groeide de resultaten enorm! Ik lanceerde een nieuwe website en had al in mijn eerste maand ruim 1000 bezoekers via Google.

**

Naast het zelf bloggen en mijn werk als tekstschrijver, help ik nu een aantal jaar ondernemers bij het hoger in de zoekresultaten komen van Google. Daarbij merk ik dat ze allemaal tegen hetzelfde aanlopen voordat ze bij mij terecht komen:

 • Ze willen iets met SEO, maar hebben eigenlijk geen idee wat het inhoudt en hoe het werkt. Ze doen maar wat, of ze doen helemaal niets.
 • Ze hebben misschien wel een SEO-abonnement bij een bureau waarvan ze maandelijks zoekwoorden krijgen, maar ze doen niets met die zoekwoorden want ze snappen niet hoe het werkt. Ze geven geld uit maar schieten er niets mee op.
 • Als ik met ze aan de slag ga merk ik dat ze zelf de basis willen snappen, zodat zij de komende maanden en jaren kunnen blijven werken aan hun positie binnen Google (door het zelf te doen en/of dingen uit te besteden).

Voor deze ondernemers heb ik deze cursus ontwikkeld, zodat ik meer mensen kan helpen bij het niet verdwalen in de ingewikkelde wereld van SEO.

Wat leer je in deze cursus Succesvol aan de slag met SEO?

In deze cursus leg ik jou op een eenvoudige manier uit wat SEO is en hoe jij als ondernemer, die passie heeft voor z’n vak, hoger in de zoekresultaten van Google komt. Ik behandel alleen de essentie, en gebruik geen ingewikkelde vaktermen.

Ik leg uit hoe jij als ondernemer veel invloed kan uitoefenen op je positie in Google, omdat JIJ weet waar je doelgroep naar op zoek is. Je leert hoe je aan Google duidelijk kunt maken dat jij een autoriteit bent binnen je vakgebied, met name door content te creëren die beter is dan die van je concurrenten.

Word je met deze cursus een SEO expert? Nee. Maar heb je daar tijd voor? Het antwoord is waarschijnlijk nee. Wél leg je met deze cursus een belangrijke basis, waarmee je de komende maanden aan de slag kunt. SEO is namelijk echt niet zo ingewikkeld, en als je snapt hoe het werkt is het ook nog hartstikke leuk! Maar het belangrijkste van SEO is de juiste (simpele) stappen zetten, doorzetten en volhouden!.

Één van de belangrijkste SEO geheimen is simpel: je moet in de actie komen, volhouden en doorzetten. Daarom krijg jij tijdens deze training verschillende simpele opdrachten, zodat je ook echt aan de slag gaat. Dus, laten we beginnen!

Over de instructeur

José Schrijver is SEO en Content Specialist en blogger. Het liefst houdt zij zich bezig met On-Page SEO. Als geen ander weet zij hoe je met waardevolle content meer bezoekers naar je website trekt.
"Google wordt steeds slimmer en SEO gaat tegenwoordig niet meer over (technische) trucjes, maar over het toevoegen van waarde. Dit maakt SEO zo voor mij zo interessant en uitdagend!
Het liefst werk ik trouwens vanaf een berg of vanaf het strand,
en jij?"

Ratings and Reviews

4.8 Gemiddelde beoordeling

17 Beoordelingen

 • 5
  15
 • 4
  1
 • 3
  1
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Een aanrader! Heel duidelijk uitgelegd wat SEO inhoudt en vooral hoe je er zelf mee aan de slag kunt. Praktisch en niet te wollig. Hele fijne cursus.

 2. Relevante en beknopte SEO cursus. Er kwam genoeg variatie en lesstof aan bod. Tempo was ook prima.
  Maar wat mij heel erg stoorde waren alle spelfoutjes in de sheets & ook in de gesproken tekst.
  Ik vind het echt niet kunnen dat er “gezoekt” wordt gezegd. Ook staat er “zoekvulume” “hoeger” “problem” in de sheets.
  Wel leuke vlotte trainer!

 3. Duidelijk gestructureerde cursus, helder uitgelegd. Geen voorkennis nodig.

 4. Goed in elkaar gezetten cursus waarmee voor mij persoonlijk een heleboel zaken duidelijker zijn geworden, hier moet ik echt veel tijd aan gaan besteden om het allemaal nog beter in te richten maar dit gaat zeker goed komen. Gelukkig kan je altijd nog de lesstof terugkijken wat erg prettig is voor als je een reminder nodig hebt!

 5. Duidelijk, makkelijk te volgen en leerzaam.
  Aandachtspuntje, zitten wel wat spelfouten in de sheets.

 6. Interessante, eerlijke, inhoudelijk goede cursus.

  Sympathiek en vriendelijk gebracht.

  Kreeg ook regelmatig vrij snel reactie op mijn vragen.

  Ik ken Jose Schrijver niet persoonlijk, maar als ik een opdracht zou hebben, zou ik hem aan haar toevertrouwen.

  Ik kan de cursus van harte aanbevelen.

 7. De cursus is goed opgezet, mooie sheets en duidelijk gesproken.
  Ik vond het leuk om de cursus te volgen en er ook meteen mee aan de slag te gaan!

 8. Fijne overzichtelijke cursus. Dingen worden duidelijk uitgelegd en ze gaat redelijk de diepte in. Top!

 9. Het is een fijne cursus waar je in korte tijd veel leert over SEO. De checklists en tips voor gratis tools zijn zeer handig! De onderwerpen worden kort en bondig uitgelegd en de informatie is goed te volgen. Ik zou deze cursus dan ook zeker aan anderen aanbevelen!

 10. Dit is zeker weten een aanrader!

  Voordat ik aan de cursus begon had ik al wel een redelijk idee wat SEO nou inhield en heb ik dit ook al een aantal keer toegepast maar in deze cursus ga je nog iets dieper in op het gebruik van SEO. Daarnaast bevat de cursus ook een aantal checklists die je voor altijd kan toepassen en relevante tools waar je gratis of betaalt je website op SEO gebied kan testen. Daarnaast bevat het laatste onderdeel van de cursus een heel leerzaam stuk over linkbuilding.

12Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 104 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 40 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.
Vul je gegevens in en ga direct aan de slag

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.
Login op jouw account

Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

Liever een live gesprek? Plan een demo in →