De cursus in het kort:

Keep it simple! Begrijp de belangrijkste basis van SEO en weet wat er nodig is om hoog in de zoekresultaten van Google te komen
Heb genoeg kennis om zelf aan de slag te gaan met SEO, of om het op een succesvolle manier uit te besteden
Voorkom de meest gemaakte fouten op het gebied van SEO
Gebruik de simpele checklists die jou helpen te scoren in Google

Voor wie is deze cursus?

Ben jij een drukke ondernemer die al een tijdje met het idee loopt ‘ik moet nu echt wat gaan doen met SEO’?

Heb je geen tijd om zelf een complete SEO specialist te worden, maar wil je SEO wel snappen, zodat je de juiste stappen kunt zetten om bovenaan te komen in Google?

Dan is deze simpele SEO cursus voor jou!

 

Mijn ervaring met SEO

Jarenlang vond ik SEO maar ingewikkeld, waardoor ik stagneerde in mijn groeiproces en maar matige resultaten behaalde met mijn websites. Zelfs na het volgen van de NIMA cursus Online Marketeer bleef het resultaat uit. Tot ik een ervaren SEO specialist ontmoette die mij duidelijk maakte dat ik alle kennis al in huis had, maar dat ik het zelf veel te ingewikkeld maakte. Hij leerde me dat SEO eigenlijk helemaal niet zo ingewikkeld is, en dat je de juiste stappen moet zetten, maar dat je vooral moet doorzetten en volhouden. Binnen een maand veranderde mijn mindset en vanaf toen groeide de resultaten enorm! Ik lanceerde een nieuwe website en had al in mijn eerste maand ruim 1000 bezoekers via Google.

**

Naast het zelf bloggen en mijn werk als tekstschrijver, help ik nu een aantal jaar ondernemers bij het hoger in de zoekresultaten komen van Google. Daarbij merk ik dat ze allemaal tegen hetzelfde aanlopen voordat ze bij mij terecht komen:

 • Ze willen iets met SEO, maar hebben eigenlijk geen idee wat het inhoudt en hoe het werkt. Ze doen maar wat, of ze doen helemaal niets.
 • Ze hebben misschien wel een SEO-abonnement bij een bureau waarvan ze maandelijks zoekwoorden krijgen, maar ze doen niets met die zoekwoorden want ze snappen niet hoe het werkt. Ze geven geld uit maar schieten er niets mee op.
 • Als ik met ze aan de slag ga merk ik dat ze zelf de basis willen snappen, zodat zij de komende maanden en jaren kunnen blijven werken aan hun positie binnen Google (door het zelf te doen en/of dingen uit te besteden).

Voor deze ondernemers heb ik deze cursus ontwikkeld, zodat ik meer mensen kan helpen bij het niet verdwalen in de ingewikkelde wereld van SEO.

 

Wat leer je in deze cursus Succesvol aan de slag met SEO?

In deze cursus leg ik jou op een eenvoudige manier uit wat SEO is en hoe jij als ondernemer, die passie heeft voor z’n vak, hoger in de zoekresultaten van Google komt. Ik behandel alleen de essentie, en gebruik geen ingewikkelde vaktermen.

Ik leg uit hoe jij als ondernemer veel invloed kan uitoefenen op je positie in Google, omdat JIJ weet waar je doelgroep naar op zoek is. Je leert hoe je aan Google duidelijk kunt maken dat jij een autoriteit bent binnen je vakgebied, met name door content te creëren die beter is dan die van je concurrenten.

Word je met deze cursus een SEO expert? Nee. Maar heb je daar tijd voor? Het antwoord is waarschijnlijk nee. Wél leg je met deze cursus een belangrijke basis, waarmee je de komende maanden aan de slag kunt. SEO is namelijk echt niet zo ingewikkeld, en als je snapt hoe het werkt is het ook nog hartstikke leuk! Maar het belangrijkste van SEO is de juiste (simpele) stappen zetten, doorzetten en volhouden!.

Één van de belangrijkste SEO geheimen is simpel: je moet in de actie komen, volhouden en doorzetten. Daarom krijg jij tijdens deze training verschillende simpele opdrachten, zodat je ook echt aan de slag gaat. Dus, laten we beginnen!

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én honderden andere Nederlandse cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt voor €19 p/m (maandelijks opzegbaar)
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Jose Schrijver

José Schrijver is SEO en Content Specialist en blogger. Het liefst houdt zij zich bezig met On-Page SEO. Als geen ander weet zij hoe je met waardevolle content meer bezoekers naar je website trekt. "Google wordt steeds slimmer en SEO gaat tegenwoordig niet meer over (technische) trucjes, maar over het toevoegen van waarde. Dit maakt SEO zo voor mij zo interessant en uitdagend! Het liefst werk ik trouwens vanaf een berg of vanaf het strand, en jij?"

Bekijk meer cursussen van Jose Schrijver →

Cursusoverzicht

Introductie tot SEO
SEO en SEAPROEFLES 00:04:00
De voordelen van SEO, en kan iedereen wel bovenaan in Google komen? 00:10:00
Zo werkt GooglePROEFLES 00:06:00
Wat zijn goede zoekwoorden? 00:10:00
De basis goed neerzetten
Wie is jouw ideale klant? 00:06:00
De juiste techniek voor SEO 00:00:00
De structuur van je website 00:06:00
Zoekwoordonderzoek doen
Alles wat je moet weten over zoekwoorden 00:07:00
Brainstormen 00:09:00
Haal zoekwoorden uit een gratis tool 00:11:00
Haal zoekwoorden uit een betaalde tool 00:08:00
Kies een zoekwoord (per pagina) 00:06:00
Maak en publiceer de allerbeste content voor jouw website
De perfecte SEO tekst 00:16:00
Zoekwoorden op de juiste plekken plaatsen 00:07:00
Kijkje achter de schermen (WordPress & Yoast) 00:17:00
Autoriteit opbouwen zodat Google niet meer om jou heen kan
Autoriteit; wat is het en hoe werkt het? 00:09:00
Goede backlinks 00:06:00
Aan de slag met linkbuilding 00:14:00

Reviews

0

beoordelingen
 • 5 Sterren0
 • 4 Sterren0
 • 3 Sterren0
 • 2 Sterren0
 • 1 Sterren0

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze cursus. Wees de eerste die er een schrijft!

© 2020 - Soofos B.V.