Russst in je hoofd…

Welk effect heeft jouw mindset op jouw leven? Negatieve gedachten, piekeren en stress. Leer waarom je het doet, waarom het niet nuttig is en hoe je het anders kunt doen om meer rust, positiviteit, plezier en voldoening in je leven te hebben.
 • Beginner
 • 13 Lessen
 • 5u 54min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Stap voor stap (be)grip op negatieve gedachten, piekeren en een positieve mindset. Je leert anders en constructiever met je gedachten om te gaan.
 • Bewustwording. Jij doet wat je doet met een reden… Juist door je bewust te worden van wát en wáárom je iets doet, kun je dit veranderen.
 • Content in een notendop: negatieve gedachten, stress, piekeren, controle, perceptie, mindset, focus, vertrouwen, intuïtie, mindfulness, energie, balans, positiviteit, plezier, rust, vrijheid.
 • Boordevol uitleg, inzichten, voorbeelden, tips en tricks, oefeningen en opdrachten van een enthousiaste coach!

Waarom deze cursus en wat kun je hier mee leren/bereiken:

Per dag hebben we duizenden gedachten, en vaak besteden we er in alle drukte nauwelijks aandacht aan. Zonder dat we echt het doorhebben laten we onze gedachten de vrije loop en stiekem zoveel controle over ons hebben. We onderschatten hierbij het enorme effect van onze (negatieve) gedachten en mindset op hoe we ons voelen, op onrust en stress, op hoe wij gebeurtenissen en het leven ervaren, en hoe deze gedachten onze omstandigheden zelfs kunnen creëren!

Maar waarom doen we dat dan, waarom geven we zoveel macht aan onze gedachten? Waarom kunnen we zo in ons hoofd zitten en ons zo laten meesleuren door al ons gepieker? En hoe wáár zijn deze gedachten eigenlijk en hoe ‘verstandig’ zijn dan eigenlijk de keuzes en het gedrag wat hieruit voortkomt? Wat vertellen deze gedachten ons eigenlijk over onszelf? Weet jij eigenlijk waarom je denkt wat je denkt en doet wat je doet? Wat jouw negatieve gedachten en mindset zijn, en het effect hiervan op jouw leven? En net zo belangrijk, hoe zouden we het dan anders kunnen doen, om er het beste uit kunnen halen? Hoe kunnen we meer rust, balans, groei, positiviteit en plezier creëren?

Dit alles bespreken we in deze cursus. Met andere woorden; “in ons hoofd zitten… waarom doen we het, waarom is het niet zo nuttig, en hoe zouden we het anders kunnen doen om meer rust, positiviteit, plezier en voldoening in ons leven te kunnen hebben?”

Maar waarom heb ik deze cursus gemaakt? Ik heb me in mijn eigen jarenlange zoektocht vaak alleen, verward en zelfs hopeloos gevoeld. Ik deed zo mijn best, waarom lukte het dan niet? Wat deed ik dan fout? Vallen en opstaan, aanmodderen, gefrustreerd dat niemand de antwoorden had. Ik kon toch niet de enige zijn?
Die pijn en ellende wil ik anderen besparen door mijn ‘levenswerk’ te bundelen in een cursussenreeks, waarvan dit de eerste is. Ik hoop oprecht dat het jou helpt, zoals het mij uiteindelijk ook geholpen heeft.

Voor wie is deze cursus bedoeld?

Weet jij het soms gewoon ook niet meer?

Ben je ook toe aan meer bewustwording en groei?

Ben je ook benieuwd of jouw brein eigenlijk je vriend of vijand is?

Moe van je eigen gepieker?

Klaar met dat drukke hoofd? Maar moeite om dit los te laten?

Genoeg van die zelf-saboterende gedachten?

Toe aan meer rust, balans, groei, vrijheid, positiviteit en plezier?

Dan zit je hier juist! Dan is deze cursus voor jou!

Uitermate geschikt ook voor mensen die zich erg druk kunnen maken over wat anderen van hen vinden, of ze het allemaal wel ‘goed’ doen, zich zorgen maken over verkeerde keuzes. Veel in hun hoofd zitten, zich mee laten sleuren door negatieve gedachten, piekeren, neiging tot controledrang hebben en perfectionisme, moeite hebben met grenzen aangeven en sterke neiging tot aanpassen hebben.

Wat maakt deze cursus bijzonder en wat kun je van deze cursus verwachten?

Jij doet wat je doet met een reden… juist door je bewust te worden van wát en wáárom je iets doet, kun je dit veranderen. Hardnekkig gedrag verandert dus niet zomaar door enkel te weten hoe je het wél zou moeten doen. Bewustzijn is de eerste stap voor verandering, hier ligt de kracht van mijn cursus. In deze unieke cursus deel ik met jou mijn ideeën, creaties, kennis en ervaringen over deze cursusonderwerpen, zodat ook jij je bewuster wordt van de invloed van ‘je hoofd’, en meer ruimte en rust in je hoofd krijgt voor mooie dingen.

In deze cursus komen veel verschillende onderwerpen aan bod die allemaal verband met elkaar houden, zodat jij in korte tijd een mooi compleet overzicht krijgt waar je grote stappen mee kunt zetten. Dit doe ik dmv video’s, audio’s, tekst, tips en tools, voorbeelden, oefeningen en opdrachten. De inhoud/boodschappen zijn compact en to the point, zodat jij hier niet ellenlang tijd aan hoeft te besteden. Ik geef hier voorbeelden bij zodat het meteen heel concreet, duidelijk en herkenbaar wordt. De cursus wordt (gezien het serieuze onderwerp) op een luchtige manier en met wat humor gebracht, juist om het hoofd geen overload aan droge nieuwe informatie te geven, maar wél ruim genoeg bewustwording om er meteen mee aan de slag te kunnen!

Wie ben ik?

Ik ben Nathalie, 38 jaar. Transformatie coach en energetisch therapeute, en nu ook course creator bij mijn mooie bedrijf Be You. Dol op dansen, dieren, natuur, reizen, feestjes. Oorspronkelijk heb ik een wetenschappelijke achtergrond waardoor ik nuchterheid en spiritualiteit (bewustwording) op een goede manier kan combineren. Mijn missie in het heel kort; mensen helpen om bewuster en gelukkiger te zijn zodat de wereld een mooiere plek wordt!

Tenslotte

Top dat je in deze cursus duikt, de beste investering blijft toch die in jezelf… je bent het waard! Verandering begint bij jezelf. Tijd om de touwtjes terug in handen te nemen en weer de baas over je gedachten te worden! Tijd voor Russst in je hoofd! Zet ‘m op én veel plezier!

Over de instructeur

Ik ben Nathalie, 37 jaar. Transformatie coach en energetisch therapeute, en nu ook course creator bij mijn mooie bedrijf Be You. Dol op dansen, dieren, natuur, reizen, feestjes. Oorspronkelijk heb ik een wetenschappelijke achtergrond waardoor ik nuchterheid en spiritualiteit (bewustwording) op een goede manier kan combineren. Mijn missie in het heel kort: mensen helpen om bewuster en gelukkiger te zijn zodat de wereld een mooiere plek wordt!

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

5 Beoordelingen

 • 5
  5
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Het nieuwejaar is begonnen en daarmee ook de goede voornemens. Het is een inspirerend, maar ook confronterende cursus. Op een toegankelijke manier behandeld Nathalie de stof met herkenbare voorbeelden.
  Tip; Neem de tijd voor de ‘thuis opdrachten’, deze zijn zeker een eyeopener!

 2. Uit nieuwsgierigheid, niet uit ‘noodzaak’ ben ik deze cursus gaan volgen. Wat een aangename verrassing. Om te beginnen een prettige presentatie en een fijne stem om naar te luisteren. De video’s zijn niet te lang en heel duidelijk met goede voorbeelden. De teksten bij de lessen zijn bondig en praktisch. Ook de oefeningen zijn fijn om te doen. Uit nieuwsgierigheid begonnen, zeer enthousiast gefinisht. Een absolute aanrader.

 3. Ik heb me aardig in dit soort onderwerpen verdiept dus sommige dingen kende ik al wel maar fijn om dit op te frissen. Ook veel mooie nieuwe inzichten en invalshoeken gekregen waar ik mee verder kan. Intelligente vrouw, leuke uitstraling. Erg complete cursus, Interessante oefeningen ook. Die ontspanningsoefeningen (dat uit hoofdstuk 2) waren nooit zo m’n ding, toch beviel het me beter dan ik had verwacht.

 4. Een prettige cursus met veel basisinformatie over mindset, mindfulness en bewustwording. Hele fijne stem, rustige uitleg en mooie inzichten. Goede oefeningen om je hoofd tot rust te laten komen. 🙏🏻

 5. Fijn om mezelf beter te kunnen begrijpen. Had ik deze cursus maar jaren eerder gedaan. Dankjewel voor deze mooie informatie en inzichten. Heeft me wel geraakt. Moet het wel allemaal even laten bezinken.

120Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 83 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.