Cursus plannen voor beginners

Anne-Marie · 13 Juni 2024
In deze cursus gaan we jouw activiteiten netjes op een rijtje zetten. We kijken wat voor jou belangrijk is en wat niet, zodat je aan het einde van de cursus een heldere blik hebt en rust in je hoofd!
 • Beginner
 • 30 Lessen
 • 2u 7min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Leer hoe je een realistische planning maakt met behulp van een Google Agenda en takenlijst!
 • Leer hoe je het overzicht houdt over al je activiteiten.
 • Leer prioriteiten stellen in je dagelijkse werkzaamheden.
 • Organiseer je dag.

Cursus inhoud

Vouw uit

Cursus plannen voor beginners

Het is gemakkelijk om overweldigd te raken door de hoeveelheid werk en persoonlijke verplichtingen die je voelt op een dag. Een goede planning kan je hierbij helpen.

Plannen is veel meer dan alleen een to-do lijstje maken; het gaat over het efficiënt indelen van je tijd, zodat je jouw dagelijkse activiteiten en verplichtingen overzichtelijk kunt beheren. Goed tijdmanagement is cruciaal voor het bereiken van zowel korte- als langetermijndoelen, en het zorgt voor een gevoel van rust en controle over je eigen leven. Een cursus plannen helpt jou bij het beter plannen van jouw tijd.

Kun je beter worden in plannen?

Jazeker! Planning- en tijdsmanagement skills zijn net spieren. Met geduld, oefening, en de bereidheid om te leren van fouten, kun je hier steeds beter in worden. Deze cursus plannen voor beginners is jouw eerste stap om effectieve planningstechnieken aan te leren, waardoor je een balans kunt vinden die voor jou werkt en die past bij jouw levensstijl.

Wil jij ..

 • Uitstelgedrag aanpakken?
 • Af van het gevoel altijd tijd te kort te komen?
 • Niet meer overweldigd raken door de hoeveelheid werk en persoonlijke verplichtingen?

Volg deze cursus plannen en ..

 • Voel je rustiger
 • Krijg controle over je tijd
 • Leef productiever

Een cursus voor beginnende planners

Deze cursus plannen is specifiek voor jouw als je je wel eens overweldigd voelt door jouw dagelijkse taken en op zoek bent naar methodes om je tijd beter te beheren. Of je nu een student bent die worstelt met het bijhouden van studieopdrachten, een professional die zijn werklast efficiënter wil beheren, of iemand die simpelweg meer orde in zijn persoonlijke leven wil brengen, deze cursus biedt waardevolle inzichten en technieken die direct helpen om beter te plannen.

Wat ga je leren?

Door de cursus heen zullen we je activiteiten in kaart brengen. Je leert onderscheid maken tussen taken en afspraken. Je maakt kennis met tools zoals de Google agenda en takenlijst, en leert hoe je deze kunt gebruiken om je dagelijkse leven te organiseren. Van het stellen van prioriteiten tot het maken van een overzichtelijk stappenplan, aan het einde van deze cursus plannen heb je niet alleen een heldere blik op wat belangrijk voor je is, maar ook de kennis om je dag efficiënt in te delen zonder uitgeput te raken.

Wat heb je nodig om mee te doen met deze cursus?

We gebruiken in deze cursus Google Agenda / Calendar. Dit programma kun je eenvoudig (en gratis) gebruiken wanneer je een e-mailadres van Google hebt (gmail.com). Heb je deze nog niet? → Maak hier gratis een Gmail account aan.

Ga meteen aan de slag met het efficiënt indelen van jouw tijd

Door middel van videolessen en opdrachten leer je stap voor stap hoe je jouw dagen beter kunt organiseren en plannen. Van het in kaart brengen van je activiteiten tot het effectief plannen van afspraken en taken, en uiteindelijk het stellen van prioriteiten om te focussen op wat echt belangrijk is. Deze cursus begeleidt je door elk aspect van planning en tijdmanagement, zodat je aan het einde van de opleiding niet alleen rust in je hoofd hebt, maar ook de tools en kennis om deze rust te behouden.

Schrijf je nu in voor deze cursus plannen en zet de eerste stap naar een georganiseerd en rustiger leven. Ontdek hoe je efficiënt kunt plannen, prioriteiten kunt stellen en je tijd zo kunt indelen dat je aan het einde van de dag tijd overhoudt voor jezelf!

Over de instructeur

Ik hou van bezig zijn en nieuwe uitdagingen aangaan. Dat heeft me regelmatig in de problemen gebracht... Ik wou een goeie mama en partner zijn én ook nog eens uitblinken in mijn job. Dankzij mijn ervaring in heel diverse sectoren én een paar keer goed met mijn hoofd tegen de muur te gaan, weet ik nu hoe je niet verdrinkt in te veel werk. En die kennis geef ik met veel liefde door. Omdat ik het belangrijk vind dat iedereen die gepassioneerd is niet kopje onder gaat.

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

2 Beoordelingen

 • 5
  2
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Top cursus! Lekker duidelijk. Fijn om meer inzicht te krijgen in mijn dagelijkse werkzaamheden en hoe ik mijn dagen nog beter kan indelen.

 2. Goede, uitgebreide cursus. Alles komt aan bod.

69Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 34 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.