Mini cursus ‘Next level zingen met Timani’

Marieke · 14 Oktober 2023
In deze minicursus 'Next level zingen met Timani' leer je de basis van Timani waarmee je de kracht van je lichaam gaat inzetten om jouw zang naar het volgende level te brengen!
 • Gevorderd
 • 29 Lessen
 • 2u 6min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • De basisbeginselen van de Timani methode
 • Hoe je een fijne oefenroutine opbouwt voor jouw muziek practice
 • Wat je in je lichaam actief moet maken en wat je moet ontspannen als je zingt
 • 5 Timani oefeningen, in detail uitgelegd met anatomische onderbouwing

Wil je nóg beter leren zingen, of meer leren over Timani? Bekijk dan de complete opleiding De kracht van je lichaam inzetten voor next level zingen →

Cursus inhoud

Vouw uit
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen
Hoofdstuk Inhoud
0% Voltooid 0/1 Stappen

Als zanger ben je letterlijk je instrument

Hoe jij je voelt heeft een grote impact op je zang. In deze cursus leer je hoe je door een optimaler gebruik van jouw lichaam je performance positief beïnvloedt. Je leert om spiergroepen ‘wakker’ te maken die de mate van steun en stabiliteit in jouw lichaam vergroten waardoor je meer controle krijgt over je stem en met meer vertrouwen en plezier optreedt.

Vergroot het lichaamsbewustzijn met Timani

Als zanger sta je vaak onder druk om te presteren, maar die druk kan leiden tot spanning en stress in het lichaam, wat de prestaties negatief kan beïnvloeden. Met de Timani-cursus vergroot je het lichaamsbewustzijn en leer je technieken om spanning en stress te verminderen. Daardoor kun je beter presteren en gezond blijven.

Jouw zang verbeteren met Timani

In deze cursus leer je de fundamentele principes van Timani en hoe je deze toepast op jouw zang. Je leert hoe je jouw lichaamsbewustzijn vergroot en je ademhaling, houding en beweging verbetert. De cursus omvat praktische oefeningen en technieken die je als zanger kunt gebruiken om spanning en stress te verminderen en je zangprestaties te verbeteren.

Voor gevorderde zangers

Deze cursus is bedoeld voor zangers die al een goed basisniveau hebben, of gevorderde en professionele zangers die hun prestaties willen verbeteren en tegelijkertijd gezond willen blijven. Het is ook geschikt voor zangers die te maken hebben met fysieke of emotionele stress. Deze cursus is ook geschikt voor zangdocenten die hun kennis willen uitbreiden en hun studenten willen helpen gezonder te zingen.

Vereiste voorkennis en vaardigheden

Je werkt met je eigen repertoire, kiest zelf liedjes uit om mee te werken en gaat middels de Timani oefeningen voelen welke fysieke aanpassingen voor jou werken en direct resultaat geven. Dit is voor iedereen anders, daarom is het voor deze mini cursus noodzakelijk dat je een geoefend zanger bent en op zelfstandige wijze kunt werken. Dit traject is niet geschikt als je de basis van het zingen nog moet leren.

Wil jij kennismaken met Timani en ervaren wat deze techniek voor effect kan hebben op jouw zang? Start dan vandaag met deze mini-cursus!

Over de instructeur

Marieke

3 Cursussen

Stemnerd 
Hoi, ik ben Marieke! Ik ben een echte 'vocal nerd' en werk al ruim 20 jaar met de stem als zangeres, zangcoach en dirigent. Mijn passie voor de stem bracht me na mijn  Conservatorium studie naar Kopenhagen om daar de opleiding Complete Vocal Technique Teacher te volgen aan het Complete Vocal Institute welke ik in 2018 afrondde. De wijze van lesgeven die daar werd onderricht heb ik in mijn hart gesloten: respectvol, stimulerend en doeltreffend.
Lesgeven

Met veel plezier geef ik les in mijn zangstudio Zaandam en ik ben erg gedreven om telkens weer nieuwe technieken toe te voegen en uit te proberen waarmee ikzelf en mijn zangers een nòg beter en sneller resultaat krijgen.

Studeren in Oslo

Een aantal jaar terug kwam ik de opleiding tot Timani docent tegen in Oslo en ik werd zo enthousiast van deze techniek, dat ik de eerste Nederlandse student werd aan het Musicians' Health and Movement Institute in Oslo. Bij Timani gaat het erom hoe je je lijf gebruikt tijdens het musiceren. Door het toepassen van deze oefeningen op mezelf en de zangers die ik lesgaf merkte ik dat zingen nog makkelijker, leuker en beter ging.

Waarom instructeur op Soofos

Deze kennis wil ik graag verder verspreiden, vandaar dat ik een online training voor Soofos heb gecreëerd waarin ik oefeningen en technieken samenbreng voor gevorderde en professionele zangers.

Wat is Timani

Timani is een supplement voor traditionele coachings en zanglessen dus verwacht geen specifieke oefeningen met toonladders. Je kiest zelf repertoire om mee te werken en gaat dan aan de slag met de fysieke Timani oefeningen. Op deze manier ga je verkennen welke oefeningen direct effect op je stem hebben.

Zingen met je hele lijf

Je gaat ervaren hoe fijn het is om met je hele lijf te zingen en wat dit doet voor je klank. Je lijf is immers jouw instrument. Onderwerpen als ademsteun en stabiliteit vinden in je lichaam komen uitgebreid aan bod met zowel praktische oefeningen als een anatomische uitleg. Je leert onder andere waarom oefeningen voor je voeten of schouders grote impact kunnen hebben op hoe makkelijk je zingt. Een beter gebruik van je lijf maakt het veel makkelijker om expressie te leggen in je zang èn om zangtechnische uitdagingen beter haalbaar te maken.

Mijn wens voor jou

Hoewel ik heel geïnteresseerd ben in het telkens weer opdoen van nieuwe kennis en techniek gaat het uiteindelijk om het zingen zelf. Muziek maken, expressie geven aan wie jij bent, wat jij wilt laten horen en muzikaal te delen hebt, daar gaat het om. Timani oefeningen zijn een middel om dat te bereiken. Toen ik zelf voor het eerst een Timani oefening toepaste voelde ik hoe moeiteloos de muziek ineens door me heen kon stromen en dat wens ik ook voor jou!

Beoordelingen

5 Gemiddelde beoordeling

3 Beoordelingen

 • 5
  3
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Wat een mooie cursus. Heel ontspannend en goed uitgelegd. Een goed begin om de basis van Timani te leren.

 2. Ik wist al veel. Maar het is leuk om weer herinnerd te worden aan bepaalde zaken. Dus ik vond het een leuke cursus.

 3. Met deze cursus heb ik mijn zang enorm verbeterd! Ik zing in een band en wilde graag meer ademsteun kunnen toepassen om de hoge noten makkelijker te zingen, dat is helemaal gelukt. Aanrader!

47Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 22 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.