Profielfoto van
Instructeur

Marieke

Timani bewegingsdocent voor musici, Zangcoach: Authorised Complete Vocal Technique Teacher

1

Aantal cursussen
Gem. beoordeling

Maak kennis met Marieke

Stemnerd 
Hoi, ik ben Marieke! Ik ben een echte 'vocal nerd' en werk al ruim 20 jaar met de stem als zangeres, zangcoach en dirigent. Mijn passie voor de stem bracht me na mijn  Conservatorium studie naar Kopenhagen om daar de opleiding Complete Vocal Technique Teacher te volgen aan het Complete Vocal Institute welke ik in 2018 afrondde. De wijze van lesgeven die daar werd onderricht heb ik in mijn hart gesloten: respectvol, stimulerend en doeltreffend.
Lesgeven

Met veel plezier geef ik les in mijn zangstudio Zaandam en ik ben erg gedreven om telkens weer nieuwe technieken toe te voegen en uit te proberen waarmee ikzelf en mijn zangers een nòg beter en sneller resultaat krijgen.

Studeren in Oslo

Een aantal jaar terug kwam ik de opleiding tot Timani docent tegen in Oslo en ik werd zo enthousiast van deze techniek, dat ik de eerste Nederlandse student werd aan het Musicians' Health and Movement Institute in Oslo. Bij Timani gaat het erom hoe je je lijf gebruikt tijdens het musiceren. Door het toepassen van deze oefeningen op mezelf en de zangers die ik lesgaf merkte ik dat zingen nog makkelijker, leuker en beter ging.

Waarom instructeur op Soofos

Deze kennis wil ik graag verder verspreiden, vandaar dat ik een online training voor Soofos heb gecreëerd waarin ik oefeningen en technieken samenbreng voor gevorderde en professionele zangers.

Wat is Timani

Timani is een supplement voor traditionele coachings en zanglessen dus verwacht geen specifieke oefeningen met toonladders. Je kiest zelf repertoire om mee te werken en gaat dan aan de slag met de fysieke Timani oefeningen. Op deze manier ga je verkennen welke oefeningen direct effect op je stem hebben.

Zingen met je hele lijf

Je gaat ervaren hoe fijn het is om met je hele lijf te zingen en wat dit doet voor je klank. Je lijf is immers jouw instrument. Onderwerpen als ademsteun en stabiliteit vinden in je lichaam komen uitgebreid aan bod met zowel praktische oefeningen als een anatomische uitleg. Je leert onder andere waarom oefeningen voor je voeten of schouders grote impact kunnen hebben op hoe makkelijk je zingt. Een beter gebruik van je lijf maakt het veel makkelijker om expressie te leggen in je zang èn om zangtechnische uitdagingen beter haalbaar te maken.

Mijn wens voor jou

Hoewel ik heel geïnteresseerd ben in het telkens weer opdoen van nieuwe kennis en techniek gaat het uiteindelijk om het zingen zelf. Muziek maken, expressie geven aan wie jij bent, wat jij wilt laten horen en muzikaal te delen hebt, daar gaat het om. Timani oefeningen zijn een middel om dat te bereiken. Toen ik zelf voor het eerst een Timani oefening toepaste voelde ik hoe moeiteloos de muziek ineens door me heen kon stromen en dat wens ik ook voor jou!

Marieke geeft les over deze onderwerpen

Lichaam Muziek Vrije Tijd Zingen

Cursussen

  • Mini cursus ‘Next level zingen met Timani’

    Oorspronkelijke prijs was: €75.Huidige prijs is: €47.
    3
    28

    In deze minicursus 'Next level zingen met Timani' leer je de basis van Timani waarmee je de kracht van je lichaam gaat inzetten om jouw zang naar het volgende level te brengen!

Opleidingen

In deze opleiding leer je hoe je de kracht van je lichaam kunt inzetten voor next level zingen, met de Timani methode

De kracht van je lichaam inzetten voor next level zingen – met Timani

Alle niveaus
25 uur

Leer de kracht van je lichaam in te zetten voor next level zingen, met de Timani methode.

995

Blogs

marieke van diepen

Zij maken een online cursus: ontmoet Marieke van Diepen!

Marieke van Diepen leeft en ademt muziek – bijna letterlijk. We duiken in haar achtergrond, en zetten haar cursus op de voorgrond.

16 juni 2023

10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.