Starterspakket filosofie: dit zit er in

Cornelis Kramer · 22 April 2024

Een basiscursus filosofie, niet meer & niet minder! Voor wie het leuk vindt om beter te leren denken en argumenteren. Welkom!

 • Beginner
 • 16 Lessen
 • 1 Toets
 • 1u 55min
 • Incl. Certificaat

Dit leer je in de cursus:

 • Een introductie in de filosofie, verlangen naar wijsheid;
 • Met daarin een korte geschiedenis van de Griekse filosofie;
 • En oefeningen om beter en logischer te gaan redeneren;
 • Hoe kom je dichter bij de waarheid in tijden van fake news?

Introductie in de filosofie

Een verlangen naar wijsheid, wat filosofie letterlijk betekent, zit in elk mens natuurlijk, zodra je de rust en tijd hebt om je gedachten te verzetten. Hou je van luisteren, op je eigen tempo en wanneer dan ook, dan zit je goed. Maar er zijn ook opdrachten voor wie er wat actiever bij wil zitten. Als je het echt een meer interactieve e-course wilt maken, kun je de oefeningen maken, en vragen stellen natuurlijk.

Houdt iets je tegen? Je wil? Je emoties? Je pratend bewustzijn, die zich in dienst van je angst afvraagt of dit wel wat voor jou is, of je de tijd wel hebt, of ik wel te vertrouwen ben als jonge docent, met een koe en een kip op zijn tshirt? Je zult moeten vertrouwen dat ik meen dat ik het waard ben. De eerste review is goed, en daar heb ik geen invloed op gehad!! Weer een vertrouwenskwestie. Nou ja, misschien is het tijd dat je de e-course gaat starten! 🙂

Dit betekent: meld je aan! Dank en tot straks! Of wacht, misschien wil je ook nog wel weten wat je met de cursus kunt bereiken…

Wat heb je bereikt na deze cursus?

Na deze cursus heb je de eerste stap gezet richting het nadenken over het nadenken. Je pratend denkvermorgen, oftewel de stem in je hoofd die merendeels van de tijd actief is, wordt getraind in het beoefenen van filosofie. En tegenwoordig is er ook aandacht voor intuïtie (onbewust denken) en hoe je de verschillende onderdelen in je brein beter kunt laten samenwerken. Althans, dat is een van mijn onderzoeksgebieden in de Wijsgerige Antropologie: denken over de mens in de brede zin van het woord. Dat zal in een latere cursus komen; het is eerst goed om je de compacte basis eigen te maken. Vandaar dit starterspakket met daarin een introductie, de relevante oud-Griekse filosofie, én vaardigheden die veel gebruikt worden om dichter bij de waarheid te komen. Meer dan genoeg!! Ook voor meer ervaren filosofen is het echt een nuttige herhaling.

Dus, wil jij je horizon verbreden met filosoferen over wat anders dan je nu dagelijks doet? Verdwijn even in de filosofie, met als doel om zelf meer te gaan filosoferen. Begin dus vandaag met het volgen van de cursus! Of morgen, dat kan ook. Dan spreek je met jezelf af dat, als je er morgen nog aan denkt, je het doet! 

Hartelijke groet,

Cornelis Kramer

Over de instructeur

Hallo!

Cornelis Kramer is de naam, net 41 geworden, vader van 3 jongens in de basisschoolleeftijd. Dus een gelukkig man :)

Erasmus Universiteit doorlopen, eerst sociologie en toen - tegelijkertijd - filosofie. Klinkt veel, en was het soms ook, maar gelukkig had ik goede docenten. En zo zwaar zijn de studies nu ook weer niet, zeker niet als je van lezen houdt. Hoop dat dat ook voor jou geldt, hoewel de beste lessen 1 op 1 overgebracht worden. Vandaar dat Soofos ook zo goed is voor filosofie.

Ik hoop dat je zin hebt om wat te leren van mij, ondanks dat je me niet kent. Altijd lastig om te zien of iemand wat weet. Kwestie van vertrouwen dus. Voordeel is dat ik als filosoof niet de wens heb je te willen bekeren, maar als een docent aandraag wat van alle overtuigingen de kern van waarheid is, en die kun je vervolgens in een logische volgorde zetten. Dat klinkt en is af en toe saai haha. Maar ik probeer het nu al een heel aantal jaren leuk te maken voor jongvolwassenen in het onderwijs, en ik ben blij dat mijn eerste cursus hier ook al op waarde geschat wordt. Kijk anders zelf even nu of lees nog wat meer over mij hier :)https://soofos.nl/leer-filosofie-van-cornelis-kramer/

De bedoelding is om het mooie vak filosofie voor jong en oud bereikbaar te maken, door een heel filosofie voorexamenjaar havo/vwo als e-course te maken. Superhandig als je het nog gaat volgen. Of gewoon een leven lang wil blijven leren! Het is toch altijd interessant om te onderzoeken wat het leven is?

Beoordelingen

4.9 Gemiddelde beoordeling

14 Beoordelingen

 • 5
  13
 • 4
  1
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Vandaag erg over filosofie nagedacht.
  En het zorgt er voor dat ik mij zelf weer beter voelde.
  Meer conditie en meer omdenken.

 2. Een leuke, vlotte introductie van “filosofie” die me prikkelt om een vervolg te doen.
  Gebruiksvriendelijk opgezet.

 3. Leuke manier van presenteren en ik vond het boeiende leerstof.

 4. Leuke inleidende cursus, ik ben heel benieuwd naar de volgende cursus en zal die graag gaan doen.

 5. Leuke video’s waarin ook nog eens goed wordt uitgelegd.

 6. Interessante cursus. Leuk verteld. Ik ben benieuwd naar de volgende cursus.

  1. Die zit er net aan te komen toevallig haha, nog slechts enkele dagen geduld.
   Mocht dit feitje nog een vijfde ster opleveren, dan is dat natuurlijk geweldig! Ben sowieso al blij dat je de eerste cursus leuk en interessant vond, dank voor het compliment!

 7. Ik vind dat je een goede cursus hebt gegeven en blijf door gaan met wat je doet want je doet het echt goed het was zeker leuk om een stuk wijzer te worden van je lessen.

 8. Wat een leuke en leerzame cursus! Heeft mij in ieder geval aan het denken gezet. Ben benieuwd naar het vervolg.

 9. Het was oprecht leuk om te volgen en goede uitleg van de docent! Ik heb nu best wel wat geleerd, terwijl ik niet zo bekend was met filosofie. Op naar het vervolg dan maar!

Oorspronkelijke prijs was: €50.Huidige prijs is: €42.Levenslange toegang
Of
Krijg toegang tot deze en 500+ andere online cursussen voor maar €19 p/m
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+ 115 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus
10% korting op jouw volgende cursus? 🎁

🏢 Ontdek Soofos Teams

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Liever een live gesprek? Plan een demo in →

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.