Starterspakket filosofie: dit zit er in…

Een basiscursus filosofie, niet meer & niet minder! Voor wie het leuk vindt om filosofie te leren kennen. Welkom! 

Neem een klein voorproefje en volg de twee proeflessen. Je vindt ze hieronder in het lessenoverzicht, waar je ook alvast kunt zien wat er allemaal aan bod komt. Laten we connecten met filosofie!  

 • 9 Hoofdstukken
 • 16 Lessen
 • 1u 51min
 • Incl. Certificaat

Dit staat je te wachten:

 • Een introductie in de filosofie, waar je altijd wat aan hebt.
 • Een korte geschiedenis van de eerste Griekse filosofie
 • Hoe herken en weerleg je valse argumenten? Met de logica?
 • Hoe kom je dichter bij de waarheid in een (moreel) dilemma?

Introductie in de filosofie

Een verlangen naar wijsheid, wat filosofie letterlijk betekent, zit in elk mens natuurlijk, zodra je de rust en tijd hebt om je gedachten te verzetten. Hou je van luisteren, op je eigen tempo en wanneer dan ook, dan zit je goed. Maar er zijn ook opdrachten voor wie er wat actiever bij wil zitten. Als je het echt een meer interactieve e-course wilt maken, kun je de oefeningen maken, en vragen stellen natuurlijk.

Houdt iets je tegen? Je wil? Je emoties? Je pratend bewustzijn, die zich in dienst van je angst afvraagt of dit wel wat voor jou is, of je de tijd wel hebt, of ik wel te vertrouwen ben als jonge docent, met een koe en een kip op zijn tshirt? Je zult moeten vertrouwen dat ik meen dat ik het waard ben. De eerste review is goed, en daar heb ik geen invloed op gehad!! Weer een vertrouwenskwestie. Nou ja, misschien is het tijd dat je de e-course gaat starten! 🙂

Dit betekent: meld je aan! Dank en tot straks! Of wacht, misschien wil je ook nog wel weten wat je met de cursus kunt bereiken…

Wat heb je bereikt na deze cursus?

Na deze cursus heb je de eerste stap gezet richting het nadenken over het nadenken. Je pratend denkvermorgen, oftewel de stem in je hoofd die merendeels van de tijd actief is, wordt getraind in het beoefenen van filosofie. En tegenwoordig is er ook aandacht voor intuïtie (onbewust denken) en hoe je de verschillende onderdelen in je brein beter kunt laten samenwerken. Althans, dat is een van mijn onderzoeksgebieden in de Wijsgerige Antropologie: denken over de mens in de brede zin van het woord. Dat zal in een latere cursus komen; het is eerst goed om je de compacte basis eigen te maken. Vandaar dit starterspakket met daarin een introductie, de relevante oud-Griekse filosofie, én vaardigheden die veel gebruikt worden om dichter bij de waarheid te komen. Meer dan genoeg!! Ook voor meer ervaren filosofen is het echt een nuttige herhaling.

Dus, wil jij je horizon verbreden met filosoferen over wat anders dan je nu dagelijks doet? Verdwijn even in de filosofie, met als doel om zelf meer te gaan filosoferen. Begin dus vandaag met het volgen van de cursus! Of morgen, dat kan ook. Dan spreek je met jezelf af dat, als je er morgen nog aan denkt, je het doet! 

En wat ook niet verkeerd is: je krijgt tot en met Valentijnsdag (14-02) een extra 25% korting met de code 123-FILOSOFIE 🙂 Word je nu dus alsnog beloond voor het helemaal tot het einde doorlezen!!!

Hartelijke groet,

Cornelis Kramer

Cursus Inhoud

Alles uitklappen
Hoofdstuk Content
0% Complete 0/1 Steps
Hoofdstuk Content
0% Complete 0/1 Steps

Over de instructeur

Hallo! Cornelis Kramer is de naam, net 40 geworden, vader van 3 jongens in de basisschoolleeftijd. Twintig jaar geleden aan de Erasmus Universiteit gestudeerd, eerst sociologie en filosofie. Twee inderdaad, dus best zwaar af en toe, maar ik had goede docenten, en houd van lezen en rustig denken.Na deze studies ben ik mijn docentbevoegdheid gaan halen voor Maatschappijwetenschappen en Filosofie, als nieuwe schoolvakken behoorlijk populair onder jongeren. Lesgeven doe ik sinds 2006, altijd met veel plezier en lol op de VAVO, en sinds covid-19 ook online hier op soofos.nl en ook fysieke cursussen (zie ook www.filosofiel.nl). De bedoelding is om uiteindelijk een heel filosofie voorexamenjaar havo/vwo als e-course hier te maken. De basiscursus is de opwarmer...Als vader van drie kinderen (Julius, Olivier en Hugo) woon ik in Rotterdam, voor mij de stad van vernieuwende cultuur en denkers, zoals onder meer de filosoof Erasmus, die vlak naast de markthal voor de Laurenskerk staat. Zo zijn er nog vele denk(st)ers te ontdekken, probeer het voor het te laat isHaha geen zorgen, ik ben niet zo'n doemdenker hoor, het is dus eigenlijk nooit te laat. Neemt niet weg dat het slim is om op tijd te beginnen, dus wees welkom... Al binnen? Gezellig!

Ratings and Reviews

5 Gemiddelde beoordeling

1 Ratings

 • 5
  1
 • 4
  0
 • 3
  0
 • 2
  0
 • 1
  0
 1. Ik heb de cursus met veel plezier gevolgd. Goede en duidelijke uitleg, duidelijke voorbeelden. Prettige spreker. De lessen blijven boeien, je wordt getriggerd om verder te gaan. Dit smaakt naar meer.

15Levenslange toegang
Of
Volg deze en alle andere cursussen gratis met Soofos Plus (vanaf €12,50 p/m)
Toegang tot alle cursussen? Bekijk Soofos Plus
+38 ingeschreven
Toegang tot alle cursussen? Ontdek Soofos Plus

🚀Maak jouw gratis Soofos account aan

Ontdek Soofos met 30 gratis cursussen en kickstart jouw ontwikkeling.

Vul je gegevens in en ga direct aan de slag


Heb je al een account?

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

👋Welkom terug

Ga verder waar je gebleven was.

Login op jouw account


Heb je nog geen account?

👨‍🏫Word instructeur

Geef online les  in een handomdraai, vind direct cursisten en verdien geld met jouw kennis

Vul je gegevens in en start met online lesgeven

Door je in te schrijven ga je akkoord met de algemene voorwaarden, de instructeur policy en de privacy policy. Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.

🏢 Ontdek Soofos Organisaties

We helpen je graag verder met e-learning in jouw organisatie. 

Wij horen graag van je

Vul het formulier in dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op

Dit formulier is beveiligd met Google reCAPTCHA.