De cursus in het kort:

Eerste kennismaking met astrologie en de achtergronden en de docente.
Begrijpen wat astrologie voor je kan betekenen.
Kennis maken met de horoscooptekening.
Een overzicht van de vele technieken en toepassingen in de astrologie.

Kaartjes astrologie

In deze introductiecursus ga ik met je op weg de kosmos in. Je leert over de sterrenbeelden en over de betekenis van de ascendant, planeten en huizen. Je zult zien dat een persoonlijke horoscoop een ‘hemelkaart’ is van een driedimensionale werkelijkheid. Van datgene wat aan de hemel zichtbaar was op het moment en de plek van jouw geboorte.

Ik gebruik de horoscoop van Koningin Maxima als voorbeeldhoroscoop. Dat ga ik ook daarna in de basiscursus doen. Zo kan ze geen geheimen meer voor ons verbergen :-). Het is handig als je de horoscoop uitprint, ook om aantekeningen op te maken.

Maar natuurlijk ga je later ook aan de slag met jouw eigen horoscopen tijdens de basiscursus. Waar daar is het om te doen: jezelf en anderen beter te leren kennen.

Je vindt bovenin deze tekst een link om kaartjes te downloaden.

 • 12 voor de sterrenbeelden
 • 12 voor de huizen ofwel astrologische velden
 • 16 voor de hemellichamen en andere interessante punten

Print de set twee keer uit. Een keer om ze bij elkaar te houden voor het overzicht en de andere set om op te knippen in kaartjes.

 

Over deze gratis minicursus Astrologie

Astrologie is weer helemaal hip! De bekende astrologe Lea Manders neemt je mee in deze mini-cursus en laat je zien waar astrologie over gaat en wat je allemaal moet weten om een persoonlijke horoscoop te leren interpreteren. Na deze introductie kan je aan de slag met de basiscursus van 10 lessen! Belangrijk: zorg voor jouw exacte geboortetijd (op te vragen bij burgerlijke stand geboorteplaats of uit babyboek of dergelijke) voordat je aan de basiscursus gaat beginnen.

In deze minicursus ga ik met je op weg de kosmos in. Wat leer je?

 • Wat is de betekenis van jouw sterrenbeeld?
 • Wat vertelt jouw ascendant over jou?
 • Wat is de werking van planeten en huizen?
 • Je zult zien dat een persoonlijke horoscoop een ‘hemelkaart’ is van een driedimensionale werkelijkheid: datgene wat aan de hemel zichtbaar was op het moment en de plek van jouw geboorte.

Ik gebruik de horoscoop van Koningin Maxima als voorbeeldhoroscoop. Dat ga ik ook daarna in de basiscursus doen. Zo kan ze geen geheimen meer voor ons verbergen 🙂

Je begrijpt al iets meer van jouw eigen horoscoop, zodat jij jezelf en anderen beter leert kennen. Bij deze cursus krijg je gratis de astrologische kaartjes. Daardoor zie je direct hoe veelomvattend astrologie is en dat je hele leven in jouw horoscoop te vinden is. Deze kaartjes zijn bedoel d om uit te printen. Twee keer printen is het meest handig.

Als astrologie je echt gaat ‘pakken’ dan kan ik je de aanschaf van mijn boek adviseren: Wat onthult jouw horoscoop. Dat kan via mijn site https://www.leamanders.nl/webshop of via de boekhandel.

Ik beloof je dat je verbaasd zal zijn over de veelomvattendheid van astrologie, zelfs al kan ik je nog maar een heel klein deel laten zien! Doe mee! Het is gratis! En daarna kan je eventueel verder met de cursus ‘Wat onthult jouw horoscoop’ van 10 lessen.

De inhoud van deze drie lessen:

Les 1: Hoe is astrologie ontdekt?
Les 2: Horoscooprubrieken, programma’s en astrologen
Les 3: Eerste introductie in het lezen van een horoscooptekening

 

Veel leerplezier!

Leer onbeperkt met Soofos Plus

Deze cursus is gratis te volgen door abonnees van Soofos Plus.
 • Toegang tot deze én alle andere online cursussen
 • Blijf jezelf ontwikkelen en leer nieuwe vaardigheden
 • Leer onbeperkt vanaf €8,25 p/m
Direct aanmelden
soofos plus cursussen op laptop

Over de Instructeur

Profielfoto

Lea Manders

"Lea heeft mijn geboortehoroscoop geanalyseerd. Ik heb werkelijk anderhalf uur lang op het puntje van mijn stoel gezeten, er was geen woord…nee geen letter die de waarheid niet sprak. Je kent het misschien wel…je wordt bevestigd in wat je al lang voelde aankomen maar je spreekt er nog met niemand over, zelfs jijzelf durft het nog niet echt te benoemen… Of het nu om privé of werk gaat, over je jeugd, het heden of de toekomst…je bent in shock and awe en vraagt je af: hoe weet Lea dit allemaal, hoe kan dit?" Deze tekst  schreef een van mijn cliënten over  haar ervaring tijdens een astrologisch consult. En ja, dit beschrijft wat heel veel mensen zo beleven tijdens en na het consult. Astrologie heeft mijn leven veranderd, toen ik met de SERIEUZE astrologie in aanraking kwam. Dat was al op jonge leeftijd, met 17 jaar. Ik heb nog mogen rijpen tot de leeftijd van 30 jaar, toen ik in 1986 mijn professionele praktijk opende. En inmiddels heb ik - bijna 35 jaar verder - duizenden prachtige consulten, veel mooie cursussen, lezingen en workshops kunnen geven. Naast mijn werk als astrologe ben ik sinds 1998 ook gemeenteraadslid voor een lokale politieke partij in Arnhem. Heerlijk om zowel met het diepe innerlijk als met bestuurlijke processen aan de slag te zijn, met 'beide poten in de klei'. Mijn uitgangspunt in mijn werk met mensen is 'maak goud van lood' ofwel: door jezelf te kennen, doorgronden  en aanvaarden ben je in staat de (soms nare) gebeurtenissen in het leven om te vormen naar positieve resultaten en groei. Om mijn cliënten steeds breder te kunnen ondersteunen heb ik meerdere 'instrumenten' leren hanteren. Ik werk tevens met de astrologische Symbolonkaarten, om via beelden zichtbaar te maken wat onderbewust gaande is. Mijn intuïtie zet ik in om exacter aan te voelen wat nu gaande is. En als Internationaal Register Hypnotherapeut help ik mijn cliënten 'ongewenste programmaatjes vanuit het onderbewuste' aan te pakken en los te laten. Ik ben moeder van 3 volwassen zonen. Ik ben een Kreeft (1956) met Ascendant Weegschaal.

Bekijk meer cursussen van Lea Manders →

Cursusoverzicht

Achtergronden en oorsprong van astrologie
Hoe is astrologie ontdekt?PROEFLES 00:04:00
Wat heeft astrologie te maken met horoscooprubrieken en programma’s waar men kaarten legt? 00:08:00
Wat doet een astroloog?
Iets over de achtergronden van Lea Manders 00:01:00
Wat doet een astroloog eigenlijk? 00:01:00
Hoe bereken je een horoscoop en wat betekent de horoscooptekening?
Eerste introductie in het lezen van een horoscooptekening 00:22:00
Hoe kijk je naar een horoscooptekening?PROEFLES 00:02:00
En wat betekent dit dan allemaal in de horoscoop? 00:02:00
Eerste oefeningen voor jou ter interpretatie 00:04:00

Reviews

4

4
21 beoordelingen
 • 5 Sterren6
 • 4 Sterren10
 • 3 Sterren4
 • 2 Sterren1
 • 1 Sterren0
 1. 4

  Goede,duidelijke en interessante korte cursus.

 2. leerzaam

  4

  leuke cursus en inspireerd mij zeker om me er meer in te gaan verdiepen

 3. Duidelijk

  5

  Duidelijke uitleg van cursus en goed te begrijpen. En erg interessant om de vervolg cursus te gaan volgen. Ik ga die zeker doen en erg leerzaam.

 4. Leuke basis

  5

  Leuke basis uitleg van de astrologie. Tevens ook erg duidelijk.

 5. 4

  leuke cursus en ik heb er in korte tijd al veel over geleerd!

 6. kort maar informatief

  4

  Voor beginners erg informatief met fijne voorbeelden, geeft een goed inzicht over waar alle tekens/symbolen in een horoscoop voor staan en ook even leuk een korte geschiedenis van de astrologie. Ik krijg er zin in om nu nog meer te leren over astrologie en vooral mijn eigen horoscoop helemaal uit te pluizen. Dankjewel!

 7. Leuk!

  4

  Leuke introductie tot Astrologie

 8. Goeie cursus

  4

  Deftige en overzichtelijke cursus met goed ondersteunend materiaal zoals video’s.

 9. Veel informatie in korte tijd

  3

  Veel informatie in korte tijd, maar wel leerzaam. Ik ga zeker door met de vervolgcursus

 10. Snelle basis

  4

  Goede inleiding. Misschien wel wat aan de snelle kant.
  Systeem met de kaartjes zit mooi in elkaar. (Bij Tweelingen en Kreeft ontbreken wel de namen).
  Genoeg gezien om het vervolg ook te doen.
  Jan Dekker

 11. Een fijne, duidelijke en overzichtelijke cursus!

  3

  Beste Lea,

  Ik vond de cursus ontzettend leerzaam en leuk om te volgen. Jammer dat het maar van korte duur was, maar het was in ieder geval goed te volgen, duidelijk en overzichtelijk.

  Dankjewel voor deze eye opener en ik ga zeker de basiscursus volgen! 😀

  Met vriendelijke groet,
  Lois van den Heuvel

 12. Prima basis

  4

  Heldere uitleg. Erg kort, dus een aanvullende cursus is van harte aan te bevelen.

 13. Veel informatie

  3

  Ik was zeer nieuwsgierig naar de mini-cursus. Hij bestaat uit veel theoretische informatie, die ik op dit moment nog niet zo kan plaatsen. Ik kijk dan ook uit naar ‘t vervolg – de basiscursus.

 14. complex en interessant

  4

  De introductie is zorgvuldig, kundig en goed voorbereid opgebouwd. Maar veel informatie in korte tijd. Vereist goed lezen van het naslagwerk.

 15. Interessante cursus

  5

  Leuke, interessante cursus

 16. Combi van tekst en beeld

  2

  Ik heb met veel interesse de minicursus Astrologie gevolgd. Jammer is de combinatie van beeld en tekst, waardoor de persoonlijke noot ineens weg is. Verder is het best veel en ingewikkelde informatie.
  Toch genoten van de cursus. Ik kon het redelijk volgen, omdat ik al achtergrondkennis heb.
  Voor iemand die echt niets weet, lijkt het tweede tekstdeel te complex.

 17. Prima basis

  5

  Bedankt, het was een prima basis en ik heb er veel van opgestoken.

Gemaakt met in NL © 2021 - Soofos B.V.